[]

Spora basliyorim ama hicbir sey bilmiyorum

Tek istedigim kaybettigim kilolari kas olarak geri almak. Resmen sonmus vucudumu kaliplandirmak, eriyen bacaklarimi ve kollarimi kalinlastirmak. Sirt agrilarimdan kurtulmak.

Yarin ilk defa MacFit'e basliyorum. Aynen bunlari soylesem bana uygun calismalari yaptirtirlar mi? Gereksiz hicbir seyle vakit kaybetmek istemiyorum.

Yukarida istediklerim vucut gelistirmeye giriyor sanirim. Peki sunlari istiyor olsaydim ne yapmam gerekirdi?
- saglikli ve zinde yasam.
- yasliliga guzel bir beden birakmak. (Bunlar icin, yaslilik yillarini rahat gecirmek ici spor harici neler yapmali?)

Peki hem vucut gelistirme, hem de digerlerini beraber yurutmek icin nasil bir spor yapmali?

 
Güzel soru. Takipteyim.


  • empty man  (29.12.14 03:31:37) 
Crossfit


  • bluebey  (29.12.14 03:40:44) 
Ben yaşlılığa güzel bir beden için kuvvet antrenmanı yapıyorum. Güzelden kasıt, işte sakatlanmadan biraz kas koy, az yağ yak, neuromuscular koordinasyon, efendime söyleyim kemik yoğunluğumu arttırma. Gibi. Mark rippetoe denen herifin yolundan gitmeye gayret ediyorum.


  • namus ninjası  (29.12.14 06:36:29) 
Temel hareketleri öğren. Ki bu bayağı zaman alacak. Sonra da onlarla bir program yap. Stronglifts 5x5 gibi mesela.


  • arnold schwarzeneger  (29.12.14 07:38:39) 
Kalıplandırmak ve sağlıklı yaşam için vücut geliştirme. Sağlıklı ve zinde yaşam için de dışarıda düzenli olarak koşmak. Koşu bandı değil.


  • hiko seijuro  (29.12.14 07:39:04) 
sporun yanında, gereksiz hiçbir şey yememek ve içmemek gerektiğini düşünüyorum. acıkınca, sadece doyacak kadar yemek; yemek yemeyi bir ritüel, bir keyif gibi değil, sadece uyumak gibi bir ihtiyaç karşılaması şeklinde düşünmekten bahsediyorum. yani öyle tv karşısında cips, kola; molalarda çikolata, pasta filan bunları minimuma indirmek. aşağıda bir yazar günde 1.5 lt kahveden bahsetmiş, böyle yapma mesela.

sen yazınca kendi geçmiş halimi hatırladım, ben de sözde geleceğe yatırım yapıyordum, benim de niyetim yaşlandığımda göreceğim rahatsızlıkları en aza indirmekti, torunlarımla basket oynamak gibi hayallerim vardı, yalnız spor yapma konusunda bazı yanlışlarım nedeniyle bel fıtığı oldum. naçizane tavsiyem, vücudunu asla zorlama, nasıl olsa yapabiliyorum diye koşuyu, hareketleri vs abartma. bir de hareketleri yanlış yapmadığına emin ol. gerekirse hocalara danış hep, salonda sana öyle yapma böyle yap diyip yol gösterenlere yemek ısmarla, youtube'dan video izle.
  • puc  (29.12.14 08:25:08 ~ 08:26:18) 
soru içerir

******

peki pek değerli üstatlarım, her gece şınav, mekik çeksek, kol egzersizleri yapsak, bunların faydası olur mu? imkanlar şu an bu durumda.
şınav dediğim de 10'ar tane, 3 set. gücüm bu kadar :( 2 sene önce 25'er tane, 3 set idi. Fazlası kas yoruyordu.
Teşekkürler.

*****

soru içerir
  • empty man  (29.12.14 09:02:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.