[]

size ait kodlari lisanslama/satma

Gomulu sistemler uzerine (herhangi baska bir alan da olabilir) bazi kodlamalari kendi sitem uzerinden satisa cikardim ve talepler artmaya basladi. Bu kodlari karsi tarafa satarken icerigine her turlu ekleme cikarmayi yapabilir olsa da internette paylasmamasini yasal ve hukuki olarak uluslararasi nasil garantileyebilirim, bunun icin akliniza gelen neler var ufak ya da buyuk, ?
Not : Yok garantileyemezsin, bunu neden istiyorsun gibi soru ile alakali olmayan konulara kafa yoracaklar lutfen yorulmasinlar.



 
Ioncube? Tabi mumkunse?


  • Solem2  (29.12.14 02:44:36) 
Sanirim biraz yanlis anlasildi @Solem2. Karsi taraf sifreleme yapilmadan tum kodlari goruntuleyecek ve bu durumda iradesi isterse paylasabilecek de dogal olarak. Ama benim amacim hukuki olarak bunu yapmamasi gerektigini karsi tarafa olusturacagim (varolan ve dunyada kullanilan hukuksal cerceve artik neyse bu) durum ile uyarimi yapmak. (ucretsiz bir yol :))


  • deneme12345  (29.12.14 02:53:59) 
ioncube çok rahat kırılabiliyor. www.decry.pt


  • Yehova  (29.12.14 05:25:57) 
Özgür olmayan bir açık kaynak lisans istiyorsunuz sanırım. aşağıda bir listesi var bunları inceleyin isterseniz ama tam olarak kendi isteğinizi sağlamak için bu konularda uzman bir hukukçu bulmanız daha sağlıklı olur kanımca.
en.wikipedia.org

  • nuka cola  (29.12.14 09:23:07 ~ 09:25:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.