[]

kafanin arka tarafinda enseye yakin olan ben

melaba herkese.

kafamin/saclarimin icinde siskin benler mevcut.(ele geliyor bazilari buyukluk olarak) zaten kucuklugumden beri de vucudum ben uretiyor. guneste daha cok cogaliyolar. Basimin arkadasinda asagi taraflarda buyuk bir ben bulunuyor.
Oynamam hic ama arada kontrol ederim buyumus mu buyumemis mi diye.
Bir kac haftadir da hafif buyume var. Kafasindan ben aldiran varmi hic? Buyudukce sikinti yaratacak gibi bu ben basima.
Tehlikeli oldugunu dusunuyorum nedense kafadan ben aldirmayi.

Aldiran varsa iletisime gecmek isterim.
Tesekkurler.

 
ben aldırmanın bi tehlikesi yok. kafadan aldırmanın da yok. çoğu kişi yüzündeki benleri aldırır. dondurup mu ne öyle bi işlem yapıyolarmış. çok basitmiş.

yalnız benlerin sayısının çoğalması, büyümesi, renginin koyulaşması, şeklinin bozuk olması vs bişeylerin belirtisi olabilir. yakın bi zamanda doktora git bence.
  • elorelia  (28.12.14 21:22:25) 
teyzemin şakak bölgesinde beni vardı. ben birlikte uyurken tekmelemişim ( evet deli yatıyorum maalesef) o tekmeden sonra büyümeye ve acımaya başladı. kısa bir operasyonla aldırdı teyzem ve yıllardır sorun yaşamıyor. hatta keşke daha önce aldırsaymışım dedi.
doktora danışman en iyisi ama tabi.

  • tuborg yesili  (28.12.14 21:24:00) 
Benim de tam alnımla saçımın kesiştiği yerde ve boynumda vardı, çok miniklerdi. Fakat hamilelik nedeni ile belirgin hale geldi.
Dermatologa gösterdim, o da yer olarak fiziksel etkilere maruz kalan bir yer olduğunu söyledi (şampuan, tarak, fön, ensedeki için kıyafetlere sürtme vs).
Ve plastik cerrahiye yönlendirdi.
Detaylı şekilde sordum doktora, güzel yanıtladı. Siz de doktora gidip aklınızdakileri, endişelerinizi sorun.
Fakat bence, saçın içindeki ben yukarıda yazdığım nedenlerle daha riskli.Sürekli kimyasala, föne, tarak sürtünmesine maruz kalıyorlar.
Daha fazla travmetize olmadan aldırmak daha iyi bence.

Ben araştırma hastanesinde aldırmıştım. O gün doktorum ameliyat günüymüş, 30 hasta vardı ben aldıran.
Her biri farklı yerlerde idi, göze en yakın yerden bile aldıran vardı.

Aldırma ya da aldırmama kararını doktorunuzla konuşup verin bence, en doğru yönlendirmeyi onlar yapar.
Aldırmak isterseniz de lokal anestezi ile yapıyorlar, hareketsiz yerlerdeki dikişleri 7, hareketli yerdekileri (boyun gibi) 9. günde alıyorlar.
Doktor, estetik dikiş yaptı, eriyen iplik değil ama, en ince iplik ile dikti.
Şimdi hiç iz yok.
  • sage fouineur  (28.12.14 21:47:25 ~ 21:51:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.