[]

İtalya bilenler

Nisan'da İtalya'ya gideceğim ve 1 hafta kalacağım. Planları da şimdiden yapıyorum. İlk amacım Floransa'yı gezmek. Bologna'da inip Floransa'ya geçeceğim. 3-4 günümü Floransa, San Gimignano ve belki Siena'da geçirdikten sonra Kuzey'e, Alpler'e, veya Güney'e, Roma'ya gideyim diyorum.

Ne tavsiye edersiniz? Bologna'yı da gezmeli miyim? Veya Toskana'da başka gezmem gereken bir yer var mı? Gidince görülecek yerler, yapılacak şeyler nelerdir?

Her türlü tavsiyelerinize açığım, şimdiden teşekkürler.

 
Floransa, sonrada kuzeye alplere geceyim, sonra Roma diyorsunuz. Roma guneyde. Siralamayi planlayin oncelikle.


  • delifaruk  (28.12.14 21:00:18) 
Bologna'da turistik pek bir sey yok, hic vakit ayirmamaniizi oneririm. Donus yine bolognadan mi?


  • eeqlaehuje  (28.12.14 21:02:22) 
Kuzey'e veya Güney'e gideyim diyorum. İkisini birden yapmayacağım.

Evet, dönüş Bologna'dan. Şimdi saçma buldum dönüşün Bologna'dan olmasını :( İlk elin günahı olmaz diyelim.
  • humblebirth  (28.12.14 21:05:47 ~ 21:06:31) 
floransa'ya kadar gitmişken pisa'ya gitmemek olmaz 1 saatlik mesafe zaten, günübirlik gidip dönebilirsin rahatlıkla. bir de bence, roma kesinlikle dünyanın en güzel şehirlerinden biri. 3-4 günden arta kalan zamanı kesinlikle roma'da geçirmelisin. pişman olmayacağından emin olabilirsin :) ordan geri bologna'ya dönersin. bologna'nın söylendiği gibi çok bir numarası yok, yarım gün yeterli olacaktır. klasik kilise tepesi ile old town olayları.


  • in vino veritas  (28.12.14 21:20:45 ~ 21:21:39) 
O halde guneye gidin derim. Floransa'dan Pisa'ya ve Cinque terre'ye gecin. Daha sonra guneye dogru inin. Romayi iyi bir gezin ve Napoli'ye gidin. Bologna'da ben vakit harcamamayi tercih etmistim, bu yuzden orayi atladim. Floransa'dan baslayacaksaniz gunubirlik Venedik yapip daha sonra yukarida bahsettigim rotayi izleyebilirisiniz tercihe gore. 90€ ya falan malolur Floransa'dan Venedik gidis-gelis. Bu sekilde yaparasaniz - eger degistireebiliyorsaniz - donusu Roma'dan ya da Roma aktarmali olarak Napoli.


  • delifaruk  (28.12.14 21:33:51 ~ 21:37:01) 
bolognanin bir numarasi yok bence 1 haftalik surede yarim gun ayirmaya bile degmez. floransa merkezde muze gezmeyeceksen bence 2 gun yeterli. siena belki olmasin kesin olsun programda. san gimignano(ki sienaya bagli) yapilmisken bence castellina in chianti ye de gunubirlik ugranilabilr, sarap peynir ve sarkuteri 3lusunun tadina varilabilir. eger arabayla gezilecekse bu bolgedeki ucsuz bucaksiz uzum tarlalari icindeki mahsenlerde sarap tadimi yapilabilir.
ordan romaya gecersiniz 3-4 gun guzel olur. donuste vakit kalirsa bolognaya cikarken arezzo ya ugranabilir gunubirlik cok cici bir yer ayni zamanda la vita e bella filmine ev sahipligi yapmistir. zaten hafta bitti. arzu edilirse ve daha evel gorulmediyse pisa ya gidilebilir floransadan. mimari acidan muhtesem detaylar var ama overrated ve fazlasiyla suni turistik bir hale donmus. acikcasi kiliseymis vaftizhaneymis tarzi yerlere pra verip girme konusu benim canimi sikan bir uygulama. resmen ticarethane gozuyle bakiliyor.
bunun disinda kuzey tarafta kalan vicenza gorulmeye deger palladionun isleriyle dolu ama bu 1 haftalik programa sikisamayabilir rota disinda kaliyor. toscana kismi hafifletilip(siena san gimignano vs) pisa tarafina gecmisken la spezia ya gidip cinque terre gorulebilir. ama orta toscana ve romayi hatmetmek zaten 1 haftayi cok guzel doldurur. ilerde yine 1 haftalik bir programda la spezia arti isola d'elba yapilabilir istenirse hatta genova ve portofino ikilisi de eklenebilir.
  • nwnd  (28.12.14 21:42:11 ~ 21:50:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.