[]

Orijinal vs Sahte Djarum

Merhaba.
Elimde 2 paket Djarum Menthol var.
Bunların hangisi orijinal, hangisi sahte, nasıl ayırt edebilirim?

Kutulardan biri,diğerine göre ebat olarak büyük.
Ebat olarak büyük Djarum'da Clove 20 Cigarettes yazıyor. Küçüğünde de Kretek 20 Cigarettes yazıyor.
Ebat olarak büyük kutuda "Made by PT. Djarum Indonesia" yazıyor. Diğerinde de "Made by PT Djarum Kudus-Indonesia" yazıyor.
Ebat olarak büyük Djarum'un altında 20 Clove Cigarettes yazıyor. Küçüğünde ise bu yazı yok.
Ebat olarak büyük Djarum'un yan tarafında yeşil harflerle "Tobacco seriously damages health" yazarken, diğerinde ise bu yazının rengi siyah.

Bundan sonra kafayı duman edeceğim de sigara içerek. Sahte yazılım kurbanı olmak istemiyorum.
Teşekkürler.

 
sahte djarum diye bir şey yok.
gönderilecek bölgeye göre değişiklik içeriyorlar sadece.
amerikaya giden avrupaya giden farklı kendi aralarında.
sahtesi yok. kesin bilgi
  • disardayim  (28.12.14 20:26:32) 
disardayim +1. barkod sonu 012447 olanlar satılıyor daha çok piyasada, tadı kötü olanı bu. bir tane daha var, onun barkodunun son 5 hanesinde 9 vardı sanırım, tam emin değilim; onun tadı bence daha güzel. özellikle djarum black'te fark ediyor bu durum ama neticede ikisi de djarum. farklı ülkelerde satılan çeşitler bunlar, yoksa ekstra bi zararı yok.


  • baba jo  (28.12.14 20:30:33 ~ 20:34:04) 
Evet. barkod sonu 012447 olan (büyük kutu) Djarum, içinize çektiğinde çıtır çıtır ses çıkarıyor. Diğerinde ise bu ses yok. Diğeri daha çabuk bitiyor gibi bir de.
Sanırım küçük kutu olanı paralel ithalat.
Teşekkürler.
  • empty man  (28.12.14 20:33:12) 
iki paket djarum menthol varsa ve birinde Clove 20 Cigarettes yazıyor diğerinde de kretek yazıyor ikisi de menthollü değil. black yani karanfilli


  • andy kaufman  (28.12.14 20:37:06 ~ 20:38:01) 
andy kaufman,
Ona ben de takılmıştım ama tanım olarak "Djarum Menthol is a blend of select cloves and tobaccos, with a cool menthol taste" geçiyor.
Wikipedia'da da "Djarum is an Indonesian kretek (clove cigarette) brand/manufacturer…" şeklinde firma tanıtımı yapılıyor.
  • empty man  (28.12.14 20:48:19) 
black menthol diye bişey varmış demek ki o. doğrudur o zaman.


  • andy kaufman  (28.12.14 20:51:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.