[]

bisiklet tutkusu

bu bazı kişilerde tutku boyutunda.
çocukluktan gelen bir şey mi sizin için bu? çünkü her çocuk bisiklete biner..
yoksa şehirin yoğun trafiğinden vs kaçış mı?
yoksa sadece spor mu?
yoksa kızların, bisiklet binen karşı cinse ilgisi olurmuş. bundan mı?(gerçekten ilgi duyar mısınız kızlar?)
mesela; yağmurlu havada da pıt pıt geziyor musunuz?
bisiklet alacağım da, iyice gaza geleyim filan istiyorum:)
ondan açıldı bu duyuru:)

 
"eğer takımyıldızları 20. yüzyılda isimlendiriyor olsaydık, sanırım yukarıda bolca bisiklet görürdük"
carl sagan

  • namus ninjası  (28.12.14 16:50:04) 
benimkisi tam tutku degil ama bisikletsever biriyim.

cocukken de bisiklete binmeyi severdim. gec ögrendim aslinda binmeyi. ama kücük bi yerde yasadigim icin oraya buraya hep bisikletle giderdim. sonra büyük sehire tasindim, bisiklet mazide kaldi.
sonra gece gec saatte biten bi ise girdim, yarim saatlik gidis yolu bi bucuk saatlik dönüs yoluna dönüsünce bisiklet alip ise onla gidip gelmeye basladim. sonra gündüz de bi yere gidecegim zaman bisikletle gidip gelmeye basladim. basta trafikten korkuyordum ama zamanla alistim. simdi bahar-yaz aylarinda ulasim isini %90 bisiklet ile hallediyorum. haftasonlari arkadaslarla uzun bisiklet turlarina cikmayi, yeni yerler kesfetmeyi, toplu ulasim araclariyla gidemeyecegim/göremeyecegim yerler görmeyi seviyorum. bana yasattigi özgürlük hissini, bisiklet tepesindeyken efil efil esen rüzgari seviyorum. ama yagmurda/sogukta binmiyorum.

bisiklete binenlere (erkek/kiz farketmiyor) özel bir sempati duyuyor olabilirim ama aa bisikletci erkek, vereyim ben buna hissi olmuyor.

bisiklet güzeldir.
  • shi aila  (28.12.14 16:52:55) 
evet, tutku.
salt çocuklukla açıklanamaz.
trafik sadece bir neden.
spor da nedenlerden sadece biri.
kızlar? aklımın ucundan geçmedi, geçmez. bunu düşünsem herhalde gitar çalardım.
yağmurlu havalarda dışarıda/sahilde kimse olmuyor. binaenaleyh yağmurlu havalarda bisiklet sürmek daha keyifli oluyor.

bir kaçış,
bir rahatlık,
bir özgürlük,
bir başına buyrukluk,
bir başka hayat,
rüzgarın saçınla yaptığı dans,
farklı kıyafetler ve aksesuarlar.
.
.
.
daha açıklayacak/anlatacak çok şey var fakat tutku kelimesi her şeyi özetliyor kanımca. hikmetinden sual olun(a)mayan tutku.
  • papillon7  (28.12.14 16:53:50) 
bunu baska bi duyuru altina da yazmistim:

"if I were not a man, I would like to be a bird. as I am a man, I do the next best thing, and cycle."

bluedoorbicycles.com
  • shi aila  (28.12.14 16:56:19) 
istanbul'da yasiyorsan bi gün bisiklet kiralayip ya da birinden ödünc alip critical mass'e katil. türkiye'de baska sehirlerde oluyor mu bilmiyorum ama arastir, belki olabilir.
bir bisikletsever olup olamayacagin orda az cok belli olur. ya cok hosuna gider, hepten gaza gelip lan ne güzelmis dersin ya da nefret edip ben bu isi birakiyorum dersin.

  • shi aila  (28.12.14 17:02:59) 
Benim için küçüklükten beri tutkuydu.

Trakya'nın gitmediğim yeri kalmamıştır. Dünya turu yapabilecek kadar çılgın değilim ama kafam eserse alırım çadırımı arada bir egeye doğru açılırım.

Bisiklet bağımsızlıktır ve en güzel meditasyondur.
  • thracian  (28.12.14 17:17:38) 
@shi aila
izmit'te yaşıyorum. sanıyorum ki o tür organizasyonlar burda da oluyordur.
aslında bisiklete bindiğim süreci hatırlıyorum da, bisiklete binerken hiç sıkılmazdım. hoşlanırdım da.
şimdi yaş 28-29 olmuş. tutku boyutundan ziyade bakacağım şey sanırım sağlık, kafa dağıtma ve sakinleşme olur. tutku sanki hemen oluşmaz diye düşünüyorum. olsam olsam ben de bisikletsever olurum heralde:)
  • hede hodo  (28.12.14 17:19:15) 
www.facebook.com

bisikletin bunalımdan kaçış için en iyi araç olduğu aşikar. tabii yine de yetmediği zamanlar oluyor.

shi aila'nın aksine, sakın bisiklet topluluklarına üye olma derim, onlarla takılma, onların yanında dolaşma, eylemlerine katılma. bisikletinin herhangi bir parçasının muadillerinden ne kadar hafif ne kadar pahalı olduğunu sayarken donuk saçma ifadesiyle hissizce kelimeleri sıralayan dingildeklerden oluşur o gruplar genelde. türkiyede böyleler en azından.

imza. bisiklet yolunda çay demleyen bisikletçi.
  • namus ninjası  (28.12.14 17:23:50) 
@hede hödö
simdi facebookta critical mass izmit diye arattim, bi-iki bisey cikti.
bu tür grup etkinlikleri hem sosyallesip tur arkadasi bulmak icin hem de bisikletle trafige alismak icin iyi oluyor.

bisikleti benim gibi trafikte de kullanacaksan yasadigin sehre göre ruh ve sinir sagligini bozabilirsin de. ya da kornaya basan araclari duymazdan gelip keyfine bakarak bineceksen, arabalar kirmizi isikta beklerken sen aralardan süzüleceksen, ya da sadece keyif icin trafikten uzak bineceksen bisiklet güzel karar.
  • shi aila  (28.12.14 17:39:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.