[]

kitap gelirlerinin paylaşımı

merhabalar,
telif hakları üzerine bir sunum yapacağım. argümanım şuna benzer bir şey oalcak. "aslında kitap almayarak yazarın emeğini çalıyo gibi görünüyoruz fakat yayınevleri ve devletin cebini doldurmadığımız için "emek hırsızlığı" olarak lanse ediliyor." sorularım şunlar:
1) bu argümana destek sağlayacak bilgiler varsa söyleyebilir misiniz?
2) bir dostoyevski kitabının gelir dağılımı nasıl? (yüzde 1 çevirmen, yüzde 1 editör, yüzde 20 devlet vergisi yüzde 78 yayınevi vs gibi)
3) elif şafak, emrah serbes gibi yazarlar yüzde kaç alıyordur?
4) tirajı çok olmayan bir yazar tahmini kaç alıyordur?

 
Ülkenin en büyük emek hırsızı, asıl o yayın evleridir. Hİç sorgulanmadan kabul edilir bunun böyle olduğu, yani korsanın kötü olduğu, artık kanıksanmıştır.

Devlet buna el atıyor, vergi verilmiyor diye daha çok. OYsa normal kitaptan diyelim 3 lira kazanıyorsa, korsan alınca artan parayla başka bir şey alırsa o kişi, diyelim sigara alırsa daha fazla vergi ödeyecek toplamda, yani devlet için de avantajlı bir durum asdfgh

Yayınevleri kar elde etmek için kurulmuş kapitalist sistemlerdir. Eskiden olduyğu gibi bu işi aşkla yapan, edebi ulvi duygularla yapan yok. İşçilerini sömüren, çok çalıştıran, telif hakkı sahbine az para veren firmalardır. Bazı banka yayınevleri mesela bankaya dayalı ya sırtı; yazarları satın alıyor, kitapçılar rafları işgal ediyor, küçük yayın evlerini yok etmeye çalışuyor.

O dünyada çok kirli işler de var, yayınevleri korsan basıyor. BÖylece satış yapıyor, vergi vermeden. Yazara bildirdiği sayı ile bastığı sayı aynı değil.

Kara para denince akla işportacılar, korsanlar geliyor, Sabancı Tayyip Koç filan gelmiyorsa o toplumun ahlak yapısını sorgularım.

Ve artık yayınevleri şekilci trende uyuyor, mesela standlar açıyor. Reklamlar yapıyor. Kitaoları artık süslü püslü basıyor, orta sınıfa hitap ediyor. Bir kitap yahu, renkli aynalı cafcaflı kapapa sayfalara ne gerek var.
  • Cursed Chico  (28.12.14 14:32:37 ~ 14:47:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.