[]

amazon kindle 2 paperwhite kullanan var mı?

birkaç videoda sayfa çevirirken ve pdf zoom'larken donmalar, gecikmeler olduğunu gördüm.

sizde de var mı?

bir de kindle dışında dediğim sorunları olmayan ebook reader önerebilir misiniz?

 
kindle'da video izlemek. hmm ilginçmiş. ben birkaç pdf bakayım dedim, gecikme takılma bende de oldu.
video izlemeyi hiç denemedim.

edit: tamam la anladım, vurmayın artık. elleh elleh.
  • battal gemalmaz  (28.12.14 12:58:15 ~ 31.12.14 09:07:31) 
makul fiyat segmentinde öyle yaygin bir ürün yok. kobo da takiliyor kindle da. sony de.

pdf boyutu büyük cözünürlügü yüksekken bu sorun sadece donanimsal bir sorun degil, ayni zamanda e ink ekranin belirli bir yenileme hizina sahip olmasi. bu yüzden akici bir gecis yok. var oldugu deniyor da kendi adima 500 dolara cikamam. daha pahalilardi hatta.

metin tabanli olmayan seyler icin e ink ekrani olmayan bir tablet bakin. rami yüksek olsun. büyük dosyalar icin önemli.

ps:video izlemek:D @dwight ürün reviewleri seyretmis youtubedan falan, kindledan degil muhtemelen. ama kindleda angry birds oynamisligim var, bir arkadas rom falan filan bir sekilde hallediyor o seyleri.
  • wiillii  (28.12.14 13:01:28 ~ 13:02:37) 
Kindle pdf açmıyor ki, ya da açıyor ben mi bilmiyorum?

Hacı ebookların olayı e-ink denen şey zaten. ekranları bildiğimiz lcd gibi değil, yarım saniyelik falan bi geçiş süresi oluyor. Görmeden anlatmak zor. Hepsinde oluyor sanırım. Zaten kitap okuduğun için pek sorun olmaz.
  • doxanikee  (28.12.14 13:40:13) 
kindle da pdf performansı hiç iyi değil, ha pdf parçalı sütunlardan oluşmuyor ve normal kitap gibi sayfa dizisi var ise, kolayca e-book formatına cevirilip gayet güzel okunur.onun dışında eziyet.

sayfa çevirirken de 1 sn gibi bir bekleme süres tüm e-ink cihazlarda var, bu e-ink teknolojisi ile ilgil bir durum, sıkıntı yok...

en ideal e-book okuyucu kindle paperwhite 2. kobo, nook ve sony de var. hatta sonynin pdf performansı oldukça iyi diyebilirim.

ama ekran çözünürlüğü, aydınlatma olayı(ki çok önemli bence) ve adı üstünde paperwhite yani alt zeminin daha açık bir ton olması(kontrastı etkiler-okunabilirlik) gibi etkenler paperwhite 2 yibenim sıralamam da 1 numara yapıyor...


daha önce kindle touch vardı bende, ışık olmadığı için sattım ürünü, şimdi yeniden paperwhite 2 satın aldım, ama daha elime ulaşmadı ürün, ocak ayında gelecek amerikadan. o sebeple çok detaylı da fikir veremiyorum.

gerçi bayağı bir şey yazmışım
  • nucleon  (28.12.14 14:16:30 ~ 14:17:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.