[]

elektrik - doğalgaz

evde bir litre suyu ısıtmak için hangisinin maliyeti daha ucuzdur?
iddiaya girdim, gerçekçi cevaplarınızı bekler teşekkür ederim.



 
gaz

gerçekçi kısmı için düz mantıkla şunu söyleyeyim, 1 litre suyu çaydanlığa koyup ısıtırsan uzun sürer. aynı miktarda suyu ketılda kısa sürede kaynatırsın. zaman kazandıran şeyler para kaybettirir. capito?

tam hesaplamasına wattlar birim değerleri falan giriyor. detaya girmeye gerek yok. gaz daha ucuz
  • icim urperiyor  (27.12.14 17:40:24 ~ 17:42:00) 
gaz.

elektrik en pahalı şey şu an.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (27.12.14 17:43:07) 
doğal gazla yapacağın ısıtma sisteminin verimliliğine de bağlı. standart kombi ile yoğuşmalı kombi farklı verimlilikle çalışır.

elektrik ise çok verimli olarak ısıtıyor hali hazırda zaten.

yapacağın şey, kullandığın kombinin verimliliğini bul, ona göre ortalama hesap çıkart, elektirkli ısıtıcının verimliliğini bul, sonra değerleri gir, fiyatlarına bak yaşadığın yerdeki ve oranla.

google diye birşey var inanır mısın, yanıt veriyor bunlara.
  • kulkke  (27.12.14 17:48:41) 
gaz

mesela niye kombiler elektrikle değil de doğalgaz'la çalışıyor?
  • titiraprap  (27.12.14 17:49:40) 
elektriği üretmek için, doğalgaz kullanıldığına göre elektrik daha pahalıdır gibi düz bir mantık kurulabilir mi bilmiyorum. kurdum.


  • ete summer  (27.12.14 17:51:55) 
gogalgaz daha ucuz tabiki yazın 10tl fatura gelıyor sonucta


  • partizan  (27.12.14 17:56:21) 
madem öyle evde doğalgaz'dan elektrik üretsek karlı çıkar mıyız?


  • titiraprap  (27.12.14 18:01:25) 
nerdeyse aynıdır; hesaplamak için labaratuvar ortamı şart. bunun iki nedeni var.

1- elektrik daha pahalıdır çünkü elektriğin büyük kısmı doğalgaz yakılarak elde ediliyor bu dönüşüm haliyle verim kaybına yol açıyor.

2- doğal gaz ucuz olmasına rağmen çaydanlığın altından gelen ısının tamamı suyu ısıtmaya değil havaya da gidiyor. eğer kombiden gelen sıcaklıkla ısınacaksa gaz biraz öne geçebilir gerçi yine zor, boru içinde kalan soğuk sıyı ısıtacak falan filan. ama elektriğin tamamı sadece suya ısı olarak gidiyor.

kısacası bence elektrik daha ucuza gelir.
  • calligrapher  (27.12.14 18:02:30) 
elektrikle ısıtma soğutma toplarına girmek çok pahalıdır, fırın, ütü falan efsane elektrik tüketir. ki elektrik daha ucuz olsa idi, insanlar elektrikli termosifon kullanırdı.


  • pofudukayi  (27.12.14 19:04:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.