[]

Ev mi para mı

Benden sonra ailem rahat yaşasın istiyorum. Ev mi alsam kiradan cıkıp yoksa bankada para mı biriktirsem?

Ev için faizler beraber 200 binlik bi ev için senelerce ödeme yapıyorsun ve totaldeki tüm paran eve gidiyor.

Lakin hali hazırda elimdekini değerlendirmeyi ufak ufak öğrendiğim su zamanlarda 200 bini ayda hatrı sayılır miktarlar kazanarak da değerlendirebilirim. Böylece bankada atıyorum 1 milyon olur 10 sene sonra bir ev olacagına.

 
1 milyon. Peki.


  • patiska  (27.12.14 13:51:43) 
arsa +1
patiska'ya katılıyorum. 1 milyon? peki.

ev yatırım değildir cevabı geldi.hayır yatırımdır.ama nasıl yatırımdır.1 sene sonra çok daha iyi bir fiyata satabileceğiniz ve ucuza denk düşen ev bulursanız yatırımdır.yoksa alelade bir ev al beş sene sonra satmaya kalksan direk zarardasın.
  • rakicandir  (27.12.14 13:56:06 ~ 13:57:25) 
eğitimli insan parasını ev alarak değerlendirmesi üzücü ama siz kirada oturuyorsunuz o farklı bir durum. Yatırım amaçlı değil ama kirada oturmamak için ev alınabilir.


  • patiska  (27.12.14 13:58:21) 
nakit kal. ben öyle yapıyorum.

gerçi ev bir yatırım değildir diyorlar ama alıp fiyatlar artınca satan çok tanıdığım var. tanıdıktan kastım aileden yani bire bir biliyorum.
  • secilmis uye  (27.12.14 14:01:17) 
10 sene önce 19.000 liraya aldığımız evi bugün 235.000 liraya satışa çıkardık.
ben 10 sene beklemek istemiyorum diyorsan ucuza alabileceğin ama 1-2 sene içinde 1.5-2 katına satabileceğin ev araştırmasına gir.
bu işlerde dikkatli adım atmak da önemli.araştırman ama bol bol araştırman önemli.
bir banka sırf bankaya yeni geldin paranı yatırdın diye 40 küsür bin liraya 3 ayda 1000 lira faiz veriyor hoşgeldiniz mealinde. ikinci bir sefer yapmana izin vermiyor tabi. o yüzden banka işi bana çok makul gelmiyor. bir de insan nasılsa param var çekeyim diyebiliyor. velhasılı çok ama çok araştırmak gerek.
  • rakicandir  (27.12.14 14:08:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.