[]

harita tabanlı web sitelerine giriş

Sevgili interaktif kodamanlar,

Bir alan adı alıp harita tabanlı bir web sitesi açmak istiyorum, ancak nasıl yapılacağını o kadar bilmiyorum ki sen bu işe hiç girme diyebilirsiniz :)

Yine de öğrenmek için oldukça hevesliyim bu ara, dolayısıyla nereden başlamam lazım diye size soruyorum.

Oldukça basit tasarlanmış bir sitenin içine noktasal ve alansal işaretlemelerin yapıldığı ve mümkünse kullanıcılar tarafından da geliştirilebilen yorum vs. eklenebilen interaktif bir harita koyacağım planda.

Eminim tahminimden zor olacak ama gerekirse bir iki yıl bununla uğraşabilirim.

Alakasız olacak ama Photoshop biliyorum, az biraz GIS biliyorum ama iyi GIS bilen arkadaşlarım var, bi noktaya gelebilirsem onlardan yardım alabilirim. Onun dışında da, çabuk öğrenirim.

Bu durumda benim neyi araştırmam, nerden başlamam lazım? Java mıdır, flash mıdır bütün bunlar ne oluyor bi girizgah yaparsanız çok makbule geçer.

Sevgiler,

 
tam anlamadım ama şöyle bişey işini görür mü;
sitemarka.com

  • hobarey  (27.12.14 13:47:38) 
Evet aslında bu tür bişeyi sadece nokta değil de alanlar ekleyerek de yapmak istiyorum.


  • bipolar  (27.12.14 14:46:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.