[]

gss (Sigorta) ödemeleri

diye bir şey çıkmış. Çalışmayanlar bunu ödemek zorundaymış. konu hakkında tecrübesi olan varsa bana aşamalı olarak anlatabilir mi?

kaymakamlığa gidip gelir testi yapmak istiyorum diyeceğim. Sonra neler olacak? yani formdur şudur budur sonra arayacaklar mı? gss'nin aylık parasını nereye yatıracağımı mı söyleyecekler?


 
onlinetahsilat.sgk.gov.tr

Şurdan borcun olup olmadığını sorgulamakla başlayabilirsin.
  • patiska  (27.12.14 09:26:54) 
annenin babanın evi, arabası varsa ve siz aynı hanede yaşıyorsanız ayvayı yedin geçmiş olsun


  • maresalx  (27.12.14 10:05:06) 
ben de sürekli çalıştığımdan hiç bakmamıştım, bende de 2 aylık borç görünüyor, faiz filan da işlemiş. acaba var mıdır bunun bir itiraz yolu?


  • tamam  (27.12.14 10:10:42) 
işsiz olarak geçtiğiniz dönemde yani öğrencilikten çıktığınız andan iş bulduğunuz ana kadar devlete aylık ödemenizin beklendiği bir ücret.

gelir testi yaptırmazsanız örneğin 4 kişilik aile için aylık gelirinizi yaklaşık 4500-9000 arasında kabul edip işletiyorlar. gelir testi yaptırıp bunun düşmesini sağlamak mümkün. ödemekten kaçış yok bildiğim kadarıyla. form doldurup bekleyeceksin.

öğrencilik döneminden kalma da borç kitlemeye çalışıyorlar. o dönemde öğrenci olduğunu belgeleyecek bir şey ile gidip onları sildirebilirsin.
  • antikadimag  (27.12.14 10:33:39) 
@antikadimag Önceden ssk'lıydım zaten :) Ama şu an boştayım o sıkıntı.
Peki bunlar için yapılan işlemler nelerdir tam olarak. Gelir testi deyip, form mu doldurucam? formda ne dersem kabul ederler mi? Yanımda götürmem gereken (tapu,banka hesabı vb) şeyler var mı?

  • secilmis uye  (27.12.14 10:43:42) 
sadece form dolduruyorsun. evinin arabanın takribi değerini soruyorlar. artık sana kalmış ne kadar gireceğin ama belge falan da istemiyorlar. maaş bordrosu bile istemiyorlardı sanırım. ssk'ya gidiyormuş oradan onaylanırsa borcun güncelleniyormuş.


  • antikadimag  (27.12.14 11:24:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.