[]

fare? mouse değil ama bildiğin ayaklı kuyruklu falan fare bildiğin..

geçen gün apartmanda biraz iricene bir fare gördüm.. muhtemelen bizim gerizekalı apartman sakinlerinin inatla açık bıraktığı, apartman boşluğuna bakan pencerelerden birinden girdi..

bende de başladı bi fare korkusu.. bu hayvanın nerelerden girebileceğini birileri açıklayabilir mi?
ev ikinci katta.. eve fare falan girerse eve ordu sokup o fareyi öldürtür ardından da eşyaları yakarım falan sanırım..

yani durduk yere aksiyon yaşamayalım istiyorum.

 
sokaktan bir kedi al, apartmanın fareli köşesinde güzel şeylerle besle. o zaten açık pencereden çıkar gider. aynı şeyi bir kaç defa yap, alışsın oraya. sonra fareyle güzelce yiyişirler...


  • redlinetheturk  (06.08.09 12:23:01) 
@ redlinetheturk
peki eve girmemesi için? nerelerden eve girebilir vs?

  • vital  (06.08.09 12:24:58) 
havalandırmalara dikkat et, fareler dağcılıkta 10 mahruki gücündedir direk tırmanırlar.


  • yapcak bisi yok  (06.08.09 12:27:21) 
havalandırma falan yok...

giderleri kontrol etmeli bu durumda.. çamaşır bulaşık makinasının.ç..

bi de mutfak dolaplarının içi dışı altı üstü yerlerinde risk olabilecek delikler var mı bakmalıyım... di mi? yamulmuyorum di mi? ha?
  • vital  (06.08.09 12:34:28) 
mümkün olduğu kadar açıkta gıda maddesi bırakmamaya özen gösterin. şu tarz ürünler de kullanarak uzak tutabilirsiniz www.osman.com.tr . redlinetheturk'un de dediği gibi apartman veya evinizde kedi / köpek beslemenizde faydalı olur.


  • kemal sunal  (06.08.09 13:03:01) 
@kemal sunal

her öğrenci evi gibi benim evimde de açıkta her bir şeyler olabiliyo zaman zaman... bulaşık dahil..
  • vital  (06.08.09 13:16:52) 
köyde yaşadığımdan biliyorum, bir fare büyük küçük ayırmaksızın gördüğü her delikten girebilir. sanırsam kemiksiz mi neydi bunlar. daracık bir kapı altından bile geçebiliyorlar. çamaşır makinesinin, fırının filan arkasında saklanıyorlar genelde. geçenlerde bi komşuda operasyon vardı da izledim gördüm. hatta makinelerin devrelerini de bozuyor namussuzlar aman dikkat diyim her tarafı, giderleri, delikleri kapalı tutun. bide geceleri apartman boşluğuna bakan pencere varsa mutlaka kapatın. gündüz girmezlermiş pek.


  • somethinginthewayshemoves  (06.08.09 13:23:33) 
öyle bi pencerem yok allahtan evde.. ama ilk iş, gider deliklerini, tezgahların dolapların altlarını üstlerini, çamaşır ve bulaşık makinasının altlarını giderlerini kontrol etmek olacak..


  • vital  (06.08.09 13:27:08) 
eger bi yerden gecmek isteyipte gecemezse kemirerek kendi yolunu kendi acabiliyor bu hayvan. yumusak plasrik benzeri birseylerle kapatılmıs bi yerler varsa oralar potansiyel nefise akçelik tuneli olur ilerde


  • zapake  (06.08.09 13:58:14) 
arkadaslar bir yanilgi mi var bilmiyorum,
findik faresi her yerden gecer dogrudur, cunku hayvan findik kadar
ama bildigin nah kolum kadar lagim faresi ,o deliklerden gecemez,
cunku,
hayvanin iskeletini incelerseniz kafatasının oldukca genis oldugunu ve esnemedigini onun haricinde dogrudur balik gibi gelir kuyruga kadar iskeleti...
ama kafa gecmeyince....
ya betonu kemirip bildigin beton yuva yaptigini gordum.ne dis varmis be birader.
boyle kucuk frekans yapan aletler var onlar yararli olabilir ama insan sagligini da bozabiliecekleri mutlak ,bir mikro dalga firin bile 100-300 metre icindeki her yere radyasyon yayiyor calisirken...

kapan kurun diycem , yada yapiskan kagit olabilir , zehir de bir tercih ama ne kapan ne zehir etki etmiyor hayvan kurnaz kokunuzu aliyor...en dogrusu kedi derim.
  • zirveler  (06.08.09 14:26:59) 
hacı fare kuyruğunun geçtiği her yerden geçebilir. evet bu gerçekten böyledir. fareler daire kapılarının altından bile sürtüp girebiliyor içeri çoğu zaman. kapı çelik kapıysa sorun olmaz asla. balkondan pencereden de girmez. fare tutupta yerden duvara tırmanıp senin ikinci kattaki evine balkonuna girmez. öyle olsaydı tüm evleri fare basardı zaten.daire kapısından girer çünkü merdivenlerde bi insanla karşılaşınca ilk kısırıktan içeri dalar. o da bilmez oranın ev olduğunu. tesadüfi girer yani. sonra yerleşir o daireye.

bulaşık, çamaşır makinası vs giderlerinden de giremez eve. o kadar kolay değil, oha lan boğulur fare. yine aynı şekilde fareler 50lik boru içinde o kadar ilerleyebilse yine tüm evleri fare basardı. biraz önce de dediğim gibi fare senin evini bilemez. "lan şu eve girim ne rahat ederim" demez, diyemez. merdiven boşluğunda turlarken birini görüp paniklerse daire kapısının altındaki deliğe sığınır. yok bulaşık makinsı gideriymiş, yok tuvaletmiş geyik bunlar. nası tırmanacak borunun içinden, nası nefes alacak orda o hayvan, nası suda boğulmadan duracak, nası atık sus tesisatını çözüp yolunu bulacak.

sen milletin lafına aldırma, paronayaklaşmanın gereği yok. dinle sözümü. sadece apartman kapına dikkat et, fazla açık bırakma. eski tip bi ahşap kapıysa boşluklarına silikon filan çektir. bak bakalım kenarında köşesinde şöyle üst üste konmuş bozukluk iki adet 1 tlnin geçebileceği bi boşluk var mı.
  • bayermuhen  (06.08.09 15:06:56) 
o kocaman farelerinden abuk sabuk ufacık yerlerden geçtiğini gördüm. Düz duvara tırmanabiliyorlar gerçekten ve biraz büyük bir fare ise günümüz kedileri bunlardan korkuyor korkmayıp dalsa bile zararlı olan kedi olabiliyor. Çok karşılaştım bu durumla. Köpek döven kedi de görmedim değil ama böyleyken böyle. Muhtelif yerlere zehir belki çare olur ama lağamlarda yaşadıklarından bazı zehirlere bağışıklık kazanıyomuş diye duymuştum bir yerlerden. En iyisi kendiniz bulup öldürün :D

Biraz abarttıp galiba kendimi kaptırıp ama olabilen seyler bunlar :P
  • rurouni  (06.08.09 15:12:11 ~ 15:14:24) 
en iyi metod yapışkanlı karton. fakat buna elini sürmemeye dikkat et zira fare elin kokusunu alır ve kartona yaklaşmaz bile kartona yapışkanı sür daha sonra elinin değmediği bir peynir parçasını üstüne koy. bu yapışkanlı kartonu kenarlarından tut ve farenin geçiş güzergahına yerleştir. kendiliğinden yapışır zaten daha sonra kartonu çöpe atarsınız ama en etkili çözüm temizliktir. o arka havalandırma camının etrafını bi güzel temizleyin çatıyı falan herşey yerli yerinde olsun bak bakalım daha gelebiliyor mu fare.


  • Ayiyogi  (07.08.09 00:05:02) 
@bayermuhen
şimdi evimize çamaşır makinesinin hortumunu kemirerek bir farenin girdiğini farkettik arkadaşım,bu hayvanlar insanla dalga geçiyor artık,gauss gibi zeka var adamlarda resmen!
olmaz olmaz deme,olmaz olmaz...
  • azginteke  (11.09.10 22:54:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.