Giriş
(3)

Yurtdışında Bedelli Askerlik

desolation
Merhabalar. Erasmus öğrencisiyim ve bedelli askerlikten faydalanmak istiyorum. Yurtdışında olanların konsolosluk aracılığı ile işlerini rahatça halledebildiğini duymuştuk ancak konsolosluğu aradığımda aldığım yanıt beni pek tatmin etmedi. Bana sadece e-devlet'ten de alabileceğim barkodlu ödeme belge
Merhabalar. Erasmus öğrencisiyim ve bedelli askerlikten faydalanmak istiyorum. Yurtdışında olanların konsolosluk aracılığı ile işlerini rahatça halledebildiğini duymuştuk ancak konsolosluğu aradığımda aldığım yanıt beni pek tatmin etmedi. Bana sadece e-devlet'ten de alabileceğim barkodlu ödeme belgesi ve Türkiye'den bir avukata gönderilmek üzere vekalet belgesi verebildiklerini söylediler. Yani konsolosluk, daha doğrusu büyükelçilik bu konuda hemen hemen hiçbir işe yaramıyor mu?

Konu ile ilgili bilgi sahipleri fikirlerini paylaşırsa çok sevinirim.
0
desolation
(26.12.14)
öyle ama bu koşullarda da bana yardım etmesi gereken konsolosluk değil mi? yaptıkları sadece Türkiye'den bir avukat'a vekalet vermeme yardımcı olmak olmamalı.
0
🌸desolation
(26.12.14)
ikametgahınızı taşıtın o zaman oraya. dönünce de tr'ye aldırırsınız yine.
0
prodeq
(26.12.14)
ikametgah için oturma izni almam gerekiyor ki 1 yılın altına vermiyorlar Portekiz'de. Ayrıca buradaki Türk vatandaşları da vekaletname ile başvuruyolarmış bedelliye. Konsolosluğun daha geniş yetkiye sahip olduğunu düşünüyordum.
0
🌸desolation
(26.12.14)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.