[]

Avrupada ırkçılık

www.turkinfo.nl Bu tür haberler artık bir çok avrupa kentinde duyulmaya başlandı .O abarttığımız insan hakları temsilcileri ve ülkelerinde bahsettiğimz şeyler önemlerini yitirdi mi sizce ? Türkiye gibiler mi bunlarda ?




 
ırkçılık Avrupa'da hep sorundu zaten. Ancak ülkemizden farklı olarak oralarda ırkçılık normalleşmemiş durumda.


  • nuka cola  (26.12.14 10:52:23) 
O abartılan insan hakları temsilcilerinin tamamı yalan dolan. Mesela çadın kontrolden çıkınca fransa ekonomisinin büyük bir darbe yiyeceği hatta önemli öüde etkileneceği yaşam koşullarının vb örneklerle çoğaltmak mümkün.


  • odiyus  (26.12.14 11:42:55) 
Türkiye'ye göre daha az ırkçı Avrupa genel olarak, ondan sonra sövmeye devam edersiniz gene duyuru altında.


  • kulkke  (26.12.14 12:14:40) 
almanyada 5 haftadır gösteri yapılan malum şehirde 3 sene yaşadım ben. 10 kilometreden belli yabancı olduğum.
evet, ırkçılar var. evet, bazen o adamlarla/kadınlarla karşılaştığımız da oldu salıdrıya uğrayan yabancılara ait yerler de oldu. hele eskilerde baya faşist var. yoktur denemez.
ancak bu hiç de "normal" değil. genç kuşak yabancılara karşı bir ayrımcılık hisseder etmez olaya doğrudan müdahele ediyor bu o kadar önemli ki...bize gerekirse evlerimize kadar eşlik eden, yol yordam gösteren, moral veren bi dolu insan da oldu. en önemlisi pis yabancılar , sizi avrupaya aldığımıza şükredin haddinizi bilin, avrupalılığımdan lütfen yapıyorum bunları gibi değil tüm samimiyetleriyle, içtenlikle hümanist insanlardı bunlar. insanlar el ele tutuşup mahalleleri, insanları korudular yeri geldi..tüm bunlar cep telefonu mesajlarıyla yürüyen eylemlerdi. tabi, yahudileri yakmış bir neslin torunları olarak duyarlılar, geçmişin tekrarlanmamasında çok çaba gösteriyorlar.
türkiyede de çok değerli insanlar elbette var ve herkes faşist değil ama insanlar böyle durumlarda "başlarına dert" almak istemiyor, kimse müdahele etme zahmetine girmiyor, hele toplu eylem (gezi hariç) zaten mesele. bizde hem daha azınlıktalar hem bu "kültür" yok...
  • niye ama  (26.12.14 12:47:05) 
bikaç şey daha ekleyeyim
afrika kökenlilerin ve arapların çoğunu ben bile sevmiyorum :/ yalan değil adamlar gittikleri her yerde belalar...uyuşturucu, çalışmadan geçinme, kadınlara şiddet, şirretler, sorunlar. hatta artık türklerin ev sahibi olduğu ülkelerde diğer yabancılara karşı türkler bile ayrımcılık yapıyor. :) biz her türlü milliyetçiyiz bence.
buna karşın isveçte ben somalilere karşı hiç negatif birşey hissetmemiştim...hatta bana çok yardımcı olmuştu somalili bir aile. çok iyi de ingilizce biliyorlardı. belki benim örneklemim çok dardır bilemiyorum.
thai'ler konusuna katılıyorum...onlara çok saygı duyuyorlar ister göçmen olsun ister olmasın. çok medeni ve çalışkanlar hiç onları sevmeyeni, gitsinler filan diyeni görmedim.
son olarak, hakikaten samimiyetle her insanı sevmek, değer vermek baya zor bir iş ben yapamıyorum mesela. O kadar da hümanist değilim...Adamların göçmenliği zorlaştıran politikalar geliştirmesini de haksız bulmam benim isveç gibi memleketim olsa ben de sen gelme lan ayı derim kimse kusura kalmasın..ama tabi yakıp öldürsünler dediğim yok herhalde anlaşılmıştır.
  • niye ama  (26.12.14 12:59:54) 
avrupada, azınlıklar istediğini yapabilir hale gelip o ülkenin gerçek vatandaşlarının haklarını da gaspetmeye başladığından beri "sikerim sizin sosyal devletinizi" demeye başladı ve kendi ülkesini siken insanlara karşı haklı bir cephe aldı.


  • kamera motor  (26.12.14 16:36:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.