[]

iş güç ne yapsam bilemedim :/

selam,

şöyle bir özet geçeyim.
gayrimenkul değerleme uzmanıyım.
bu sektördeki en iyi bilinen firmalardan birisinde senelerce çalıştım ve çok ciddi proje değerlemeleri yaptım, halka arzlarda ciddi raporlar hazırladım. akabinde bir sene kadar merkez şube yönetici yardımlışığı yaptım. akabinde düşük maaş politikaları sebebi ile geçtiğimiz sene ayrıldım ve bir bankaya geçtim.

bankada aldığım ücret ve titrim fena değil ama bu sektör beni çok bunalttı. sektörden kastım bankacılık, banka adındaki bir kuruma ait olma durumu. sürekli bir kaos, sürekli bir gerginlik. görev yaptığım bölüm itibari ile herhangi bir hedef tantanamız yok, sözümüz kanun gibi ama yine de insan darlanıyor.

özeti geçtikten sonra ikilemde kaldığım konuya gelelim.
2015 yılı itibari ile rotayı değiştirmek istiyorum yine aynı sektör içerisinde.

1) bunlardan bir tanesi kendi şahıs şirketimi kurmak ve bankalara dışarıdan rapor hazırlamak. basit konut raporları ve günde en azından 3-4 tane rahat çıkarabileceğim tipte. bu işin bana ortalama net geliri 8.000 - 10.000 TL mertebesinde olur. geliri her ne kadar iyi olsa bile çok yorucu bir iş. gündüz saha çalışması yapıp, akşamları rapor yazmak gerekiyor.

artıları: gelir iyi. hazırladığın raporlar basit ve risksiz raporlar.
risk: stabil bir iş akışı yok. bir gün 5 tane gelir, bir gün hiç iş gelmez. ben sıkıldım sahadan, tekrar yönetici olacam desen o iş biraz zor oluyor.

2) yine bir değerleme firmasına dönüp yöneticilik yapmak. bunun da stresleri yok değil. yine hedef baskısı olacak, gerizekalı bankacılarla ve bunların ekspertiz birimindekilerin kaprisleriyle uğraşacaksınız. bununla beraber büyük montanlı projelere ayı gibi kafa patlatacaksınız.

artıları: 1 numaralı seçenekten daha düşük de olsa standart bir gelirin var. masabaşındasın, titrin var filan.
eksileri: mayış düşük ve yine aynı tempo içerisinde çalışacaksın.

sektördeki bir çok arakdaşım ile konuştum. kimisi lan git soağa 4 sene sonra inşaat dikersin diyor. kimisi aga ne uğraşacan bu saatten sonra sahada, masabaşında takıl işte diyor.

siz ne dersiniz? sizlerin de fikirlerini almak istedim.

 
bence de 1 numaralı seçenek daha iyi görünüyor. Yaşınızı bilemem de "bu saatten sonra" lafına inanmıyorum.


  • safepassage  (26.12.14 09:25:04) 
@duyulması gerektiği kadar: kendi işim olunca daha fazla kazanıyorum aslında :/


  • teritori  (26.12.14 09:25:13) 
@teritori dostum ben tereddüt etmeden 1 no'lu seçeneği hayata geçirirdim.
kendi işin, kazancı da iyi. her işin yorgunluğu zaten var. hele stres adamı daha da yorar/yıpratır. %100 1 nolu seçenek.

  • gece lampulu  (26.12.14 09:36:13) 
istediğin zaman 2.'ye dönebilme imkanın varsa 1'i denemen lazim bence. no risk no return:)


  • the junior jr  (26.12.14 09:40:28) 
@w2d: ya aga bu sektörde iş gelmeme olayı pek olmuyor işini düzgün yapıyorsan. kaldı ki bugün bir firmaya gitsem, "bana günde 4 iş garantisi verin başka firma ile çalışmayayım sadece size çalışayım" desem, çok şükür havada kapacakları bir cv'm var bu sektör için.

sistem şöyle özetle. bir kaç değerleme firmasından ile anlaşıyorsun ve onlar da anlaşmalı oldukları bankaların işlerini gönderiyorlar. her firmanın da ortalama onar tane banka ile anlaşmalı olduğunu düşününce kanalın ne kadar geniş olduğunu anlarsın.
  • teritori  (26.12.14 09:43:38) 
@the junior jr: geri dönüş imkanı elbet var ama title düşme ihtimali var işte.


  • teritori  (26.12.14 09:57:23) 
Bence arsa-ev al sat madem biliyon bize de tuyo ver :)


  • divit  (26.12.14 11:27:11) 
@divit: ya o işler öyle kolay değil :)
evet değerlerle alakalı istanbul'un bir çok yeri ile alakalı bilgim var ama emlakçılık için portföy oluşturmak lazım ki acaip sıkıntı iş o. yoksa emlakçılık çok güzel ^_^

  • teritori  (26.12.14 12:41:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.