[]

spora gidenler, fitnessçılar

spora başlayalı 3 ay oluyor, son 2 haftadır yeni bir programa geçtim. (Bu işleri epeyce bilen bir arkadaşım yeni program yazdı bana, onları yapıyorum şimdi) Ama gel gör ki bu programa geçtiğimden beri bütün üst bölge kaslarım ağrıyor. Pzt- Çrş - Cuma gidiyorum ve geri kalan günler hep kas ağrım oluyor çalıştırdığım bölgelerde. No pain no gain biliyorum da, doğru yolda mı gidiyorum diye sizden de fikir almak istedim.

Bu arada 3 aydır güçlenme hissediyorum ama bir büyüme farkedemiyorum kendimde. Tam tersine 2 kilo verdim fakat yağ oranım da %16,4'ten %13'e düştü.

Protein tozu kullanıyorum her spordan sonra bir ölçek. Bunu mu arttırmalıyım yoksa gainer tarzı şeyler mi almalıyım?
Boy: 172 Kilo:62,5 yaş:30 erkek

 
Gainer alma. Günlük toplam 100-120 gram kadar protein tüketimi sana yeter artar. Bunu gıdadan karşılayabiliyorsan tek ihtiyacın kreatin.


  • arnold schwarzeneger  (26.12.14 08:23:01) 
agrilar spor gecmsinden bagimsizdir, programin her degistiginde ayni kas grubunu 3 4 kez calisana kadar o agrilar olur. kaslari alıştıklarından farklı bir açı ile vuruyorsun. Sporuna devam et 5. 6. ay gibi her sey daha guzel olacak. Gainer falan hikaye, spor sonrasinda protein tozu 1 ölçek sana yeterli ama gün içinde proteinli beslenmeni sıklaştırabilirsin


  • okumayi sevmeyen okur  (26.12.14 08:27:00) 
protein ağırlıklı besleniyorum fakat işyerinde öğle yemekleri çok az kalorili ve yetersiz. bu yüzden akşamları bir tavuk göğsü ve makarna yemeye başladım.
sabahları kahvaltı için de protein tozu + süt + lifalif, yanında da 1 yumurta yiyorum. (bunu çok düzenli yapamıyorum yalnız)

  • safepassage  (26.12.14 09:04:30) 
sabah protein tozunu çıkarabilirsin sanki, ama yumurtayı arttırman gerekir.
3 yumurta (bir kısmının sarısını çıkar) ve yulaf+süt güzel. ama yanlarında yeşillik yiyebilirsen güzel olur, ona da ihtiyaç var.

  • okumayi sevmeyen okur  (26.12.14 09:14:38) 
bu işleri epeyce bilen arkadasına sordugunda ne soyledi?


  • sage  (26.12.14 09:35:32) 
@sage onunla henüz konuşma imkanım olmadı, o yüzden buraya sordum. Çünkü besinmarket.com un canlı yardımına sorduğumda gainer al demişti. Herkes farklı bir şey söylediği için kafam karışıyor. Belki burada daha stabil cevaplar alırım diye düşündüm. Arnold falan biliyor bu işi.


  • safepassage  (26.12.14 09:49:09) 
Fiziki gelişim olarak bir problem yaşamıyor gibisin, neden sorun ettin anlamadım ben. E yağ oranın düşmüş, ki biraz daha düşmesi lazım. Muhtemelen kas ağırlığın da artıyordur. Ortada bir problem yok yani. O nedenle gainer tipi şeyler gereksiz. Yani karbonhidrata/şekere abanmanın bir mantığı yok. Ağırlığını kas kütlesini büyüterek yükseltmen lazım. Bunun için protein miktarını tutturman lazım. İhtiyacın olan protein miktarını besinlerden alabiliyorsan al, önemli olan o. Yok alamıyorum dersen protein tozunu bir öğünü ikame etsin diye kullan. Sen zaten makarnayla yulafla fazladan karbonhidrat alıyorsun, bir de gainer kullanıp iyice yağlanmana gerek yok. Sabahları kahvaltıda protein tozunu kullanman da mantıksız. Öyle yapacağına bir yerine 3 yumurta ye, peynir miktarını artır. Ben bu tür takviyelerin gerçek ihtiyaç halinde kullanılması taraftarıyım. Yani sabah kahvaltı yapma imkanın varsa eğer yanında protein tozu kullanmayı çok da doğru bulmuyorum ben.


  • angelus  (26.12.14 10:04:18) 
@angelus sabah süt ve yulaf karışımına çok az bir miktar koyuyorum, öyle bir ölçek falan değil, hem protein olsun hem de tat versin diye. sanırım orada yanlış bir anlaşılma oldu.

muhtemelen kas ağırlığın artıyordur demişsiniz ya, işte ondan emin olamıyorum. Kilom düşmeden yağda azalma olsaydı bunu diyebilirdim ama kilom da düştüğü için acaba yıkıma mı uğruyorum diye merak etmeye başladım ben.
  • safepassage  (26.12.14 10:25:55) 
Kas kütlesi inşa etmek kolay değil değil, ayrıca yağ yakarken az da olsa kas kaybı yaşıyor olman ihtimaller arasında ama kas kaybı yaşamak da öyle çok kolay olan bir şey değil. Bunun için çok ciddi ve uzun süreli antrenmanlar yapıp besinleri de yeterli miktarda almıyor olman lazım. Böyle bir şey olduğunu zannetmiyorum ama yine de olası kayıpları besin yoluyla engellemen mümkün, lakin bu gainer tarzı takviyelerle olmaz; yani amacına hizmet eden bir şey değil o. Gainer kullandığında karbonhidrat/şeker almış oluyorsun. Kas kütlesini artırmada bir işine yaramaz. Onun için, dediğim gibi, protein miktarını tutturman gerekiyor. Günlük 100 gram proteinin altına düşmezsen sıkıntı yaşamazsın. Bir de sabah kahvaltısında yarım ölçek protein tozu kullansan 15 gram protein almış olursun, 15 gram proteini 2 yumurta yiyerek de alabilirsin. Sen zaten kahvaltı yaptığını söylediğin için gerek yok dedim. Kahvaltıda 1 yerine 2 yumurta yersin, olur biter.


  • angelus  (26.12.14 10:41:49) 
ne yiyorsan arttır bu kadar sorun ediyorsan kilo vermeyi. 3 ayda ne kadar kas yapmayı planliyordun zaten. 62 kilo falansın, yiyebildigin kadar ye.
ama bu işleri epeyce bilen arkadaşına danış tabi. epeyce bilmek neyse artık.

  • sage  (26.12.14 13:06:35) 
@sage sorunlu musun? epeyce bilmek fazlasıyla bilmek demek. adam 1,95 boyunda 95 kilo ve canavar gibi vücudu var. Profesyonel basketçi. Bir şey biliyor ki yapmış değil mi? Git derdin varsa bikaç kum torbası tekmele sinirini orada at.


  • safepassage  (26.12.14 13:16:20) 
195 e 95 kilo kas ise özür dilerim eşeklik etmişim.


  • sage  (26.12.14 14:48:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.