[]

Neden swarm, foursquare kullanıyorsunuz?

Bugün bir arkadaşımın isteğiyle yükledim ancak yuklememle silmem bir oldu. Daha once de bir iki defa yukleyip sildim. Her yuklediğimde uygulama bana şu ana kadar kısa ve uzun süreli hayatıma girmiş olan her insanı öneriyor ve beni o kadar çok insanın özel hayatını izlemeye zorluyor ki. Tanıdığım insanların profiline bakıyorum min 200 arkadaşları var, bu kadar çok insandan haber alıyor olmak beni rahatsız ediyor ve hayatımda olan 3-5 insan dışında nereye gittiğimi ne yaptığımı kimlerle birlikte olduğumu paylaşmak istemiyorum mesela. Hayatım vitrin yapılıyormuş ve bizzat ben kendi hayatımı sergiliyormuş, pazarlıyormuş gibi hissediyorum. Faydasını göremiyorum göremediğim için neden kullanıyorsunuzu soruyorum. Kesinlikle amacım eleştirmek değil bilmediğim bir şey varsa öğrenmek. Evet gece gece buna taktım. Rahatsız ettiysem affola




 
ben çok kullanıyorum.
gittiğim her yerde checkin yapıyorum. arkadaşlarım görüp aaa biz de geliyoruz diyor.
ya da yakınımdaki kişilere bakıyorum. hmmm x buralardaymış dur bi ariyim diyorum.
herkes 3 4 like alırken ben nedense 15 20 like alıyorum <3
plan yapıyoruz: haftaya şunun konseri var gelecek olanlar?

bu gece şurdayız^^gibi

ama herzaman nerde olduunu paylaşmak zorunda değilsin. ben çok seviyorum swarmm <3 <3
  • disardayim  (26.12.14 02:07:33) 
karı olsaydım, kaşar olduğum için derdim. erkek olunca karı sikmek için derdim. ama ben kullanmıyorum yani genel olarak


  • camfrog sonmez  (26.12.14 02:23:00) 
İkisi farklı biri yer bildirimleri içinken biri harita üzerinde dükkanları görerek hakkında yorumları okuyabildiğiniz uygulama.
Foursquare ile zomato kullanıyorum ve nerede ne iyiymiş ne yenirmiş rahat öğreniyorum.
Yine özellikle foursquare google maps'e göre daha nokta atışı gösteriyor aradığınız haritada genelde daha güncel oluyor.
  • atom karincanin torunu  (26.12.14 02:24:49) 
Bahane falan yok kendimi pazarlamak için kullanıyorum. İşime de yarıyor.

Öyle birisine denk gelmip aa biz de geliyoruz demeleri gibi sikimsonik bi ihtimal için değil.
  • vincentvega  (26.12.14 02:48:12) 
valla ben "aa biz de geliyoruz!" şeklindeki sikimsonik ihtimal için bir-iki kere kullandım, güzel oluyor gerçekten. ama genelde insanların hava atmak için kullandığını düşünüyorum -swarm'u ve foursquare'in eski halini- foursquare'in şu anki hali mekan yorumları açısından güzel, bilgilendirici bence de. eski halini bana oyun gibi geldiği için kullanıyordum açıkçası, yoksa check-in yaptığım yerler genelde okul-ev-okul-ev-okuldaki laboratuvarlar -yanyana ya da farklı katlardaki laboratuvarlar yani :D - kütüphane, metro-tramway-tren istasyonları, otobüs durakları -otobüs durağının mayor'ı olur mu insan yahu?!- falan :D yani kütüphane mayor'ı olmak güzel de XD neyse, ben eski foursquare'de badge -yani rozet işte, ne haltsa- kazanıyordum bir de, asıl onu seviyordum, insana dışarı çıkma isteği veriyordu bi de -ben biraz sorunluyum dışarı çıkma konusunda, ondan "bak ne güzel dışarı çık, insanlarla kaynaş, hem de badge kazanırsın!" diye kendimi cesaretlendiriyordum :D cidden, istanbul'da yaşıyorum, kardeşimi 1 aydan fazladır, teyzelerimi ise 6 aydan fazladır görmedim, annemle babam geçen hafta bizim eve gelmeseler onları da görmeyeli 1 aydan fazla olacaktı. yazın çalışmaktan 3 ay annemleri göremedim, dahası oturduğum yer dağın başı, ilçe merkezine bile kaç aydır inmedim, paso okula gidip geliyorum -aslında ayağım sakat olduğu için 1,5 haftadır evden de çıkamadım :( - gerçi böyle diyorum ama zaten insanları pek sevmem şimdi o da var -kalabalıktan hoşlanmıyorum- istanbul'un kalabalık semtlerine uzun zamandır gitmedim -taksim, beşiktaş, ortaköy, kadıköy, bakırköy vs, 2 seneden fazladır gitmemişimdir bazılarına- o yüzden uygulamayı falan da kullanmıyorum haliyle, "aa ben de ordayım gelelim yanına?" diyebileceğim kimsem yok çünkü. zaten badge de kazanmıyorsam, lab.da check-in yapmamın ne gereği var, bilen biliyor sabaha kadar orada çalıştığımı zaten, kime neyi göstericem ki? zaten hava atılacak şeyler değil bunlar. yani "ayh gene işe geldiiik" ya da "kuaförüm ve ben" veyahut da "gene bizim elemanlarla rakı keyfi" gibi şeyler de değil ama, öyle gören insanlar var -gerçi bence bu bizim görgüsüzlüğümüzden kaynaklanıyor, başka bir şey değil-


  • pasp  (26.12.14 03:12:45) 
Niye kullaniyorum? Ne zaman nerde oldugumu, nereye kac kere gittigimi geriye donuk gorebilmek icin. Raporlamayi seviyorum.
Bir de yakinlarda yemek yemelik neresi var, ona bakiyorsun.

  • delifaruk  (26.12.14 07:07:00) 
Sabah spordan kaytaran arkadaşların canını sıkmak için salondan, koşu parkurundan falan check-in yapıyorum. Onun dışında kullanımım yok.


  • arnold schwarzeneger  (26.12.14 07:41:57) 
bir yere gittiğimde oraya gidemeyeceğimi düşündükleri için aramayan eşe, dosta rastlayabilmek için kullanıyorum.


  • mega idea  (26.12.14 07:43:46) 
Açık ve net söylüyorum; insanların kendilerini pazarlamasından başka bir boka yaramıyor güzel kardeşim. Kimse inkar etmesin. Tanışalım-yazışalım-buluşalım-sevişelim-unutalım bu kural sürekli uygulanır.populerizm kılıfı adı altında sikiş/ruh/beden pazarlıkları.


  • borays  (26.12.14 07:46:53) 
Çoğu kişi *bence* mekan tavsiyesini görmek için kullanmıyor bu aplikasyonları. yani bunun için bir google var, mekanın (genelde) kendi web sitesi var vs vs.

Hadi bilgi almak için yaptın, neden dakka başı check-in yapılır? Neden bunun için böylesine bir aplikasyon vardır? Haa, ben de yüklemiştim, bir iki kere check-in de yaptım, yabancı bir ülkede bir hostel'de kalmıştım mesela, yorum yazmak istedim. Sonra saçma geldi, bunun için booking.com'a bakacak insanlar, benim foursquare yorumlarımdan değil.
  • dessy  (26.12.14 08:28:27 ~ 08:30:38) 
benim sürekli gittiğim barda check-in yapınca vodka shot veriyorlar. Zaten tüm kendi check-in'lerim orada. Bir de bazen abidik gubidik yerlerde eğlencesine check-in yaparım. (mesela berber'de)


  • nuka cola  (26.12.14 08:59:19 ~ 09:00:02) 
Dakika başı check-in yapmıyorum, ayda bir kere bile değildir ortalamaya vursam, foursquare edindiğimden beri. Benim için önemli/özel/gününü saatini unutmak istemediğim anların, bulunduğum yerlerin mekanların kaydını tutmak için yapıyorum check in.

Diyeceksin ki not al telefonuna ya da deftere, ama ı-ııh olmuyor, bundan önce öyle denedim her şeyim gidiyor. Telefonum suya düştü gitti ne sakladığım anı varsa, kağıtlara defterlere yaz desen kayboluyorlar.

Arşivciliğin daha eğlenceli türü. Kim neredeymiş bakmam hiç, dayım kardeşim dışında.
  • federer  (26.12.14 09:08:59) 
Swarm'ı yer bildirimi için kullanıyorum. Facebook'da yer bildirimi yapmak hoşuma gitmiyor. Facebook listem daha geniş. Listemde çok farklı gelir gurubundan ve sosyal statüden insanlar var. Oraya gidemeyecek olanları düşünerek facebook'da yer bildirimi yapmaktan çekiniyorum. Swarm listemde aynı kafadan arkadaşlarım var. Orada paylaşmaktan sıkıntı duymuyorum.

Swarm özellikle turistik gezilerde ekstra bir yaşanmışlık hissi veriyor. Ahmet'de burdaymış, Ayşe de şurda şunu yapmış demek çok güzel. Bir de dağ bayır gezerken daha önce hiç check-in yapılmamış bir yere denk gelirsem değmeyin keyfime. Beş dakkilalığına Kolomb oluyorum.

Forsquire'ı da mekan bulmak için kullanıyorum. Diğer genel amaçlı siteleri takip etmek yerine arkadaşlarımın tavsiyeleri daha anlamlı geliyor. Mekanın kendi sitesi zaten bir işe yaramıyor genelde.
  • zombi  (26.12.14 09:14:35) 
ben de bilmiyorum ki. herkes check in yapıyor ben de yapıyorum. silcem zaten swarmı da facebooku da. millet ne yapıyor meraktan silemiyorum.


  • dafuq  (26.12.14 09:27:18) 
ben de kapattim.
güzel tarafı, gittigin yerde aa bu da burdaymıs diyip onu gorebilmek.
mesela cadde ye gittin; 4 senedir gormedigin bi arkadasin da caddedeymiş, bi taşla iki kuş.
  • sage  (26.12.14 09:33:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.