[]

Güvenlik duvarının bu uyarısı ne anlama geliyor? NSA peşimde olabilir mi?

2-3 gündür sürekli Bilgisayarda kurulu olan Eset Smart Security şu aşağıdaki uyarıyı veriyor.

i.hizliresim.com

Reddet dedikten iki, üç dakika sonra tekrar ortaya çıkıyor. "Kural oluştur"+"reddet" dediğiniz zaman ise "bu kural çok genel. emin misiniz?" diye bir uyarı veriyor. Daha önce engellediğim hiçbir programda böyle bir uyarı almadığım için de o uyarıdan sonra biraz da çekindim açıkçası "kural oluştur" demeye.

Şimdi bu uyarı, o bağlanmaya çalıştığı yer falan neyin nesidir acaba? Bilgisayardaki bir programın rutin işi mi yoksa bilgisayara trojan vs. mi bulaşmış olabilir?

 
tekrar edit. kendi ağında ne var o ip'de, iphone olabilir mi?


  • rygard  (25.12.14 23:47:18 ~ 23:50:58) 
Eset Smart Security'i kaldır uyarı gelmez.


  • ucan spagetticanavari  (25.12.14 23:52:01) 
QuickTime Streaming Server için kullanılabiliyormuş o port. 192.167.2.207 de senin kendi ağının içinde olan bir ip. modeminden router'ından bir bak, o ip'yi alan bir şey var mı, varsa nedir. sonra blokla firewall'dan, bakalım ne çalışmıyor.


  • rygard  (25.12.14 23:54:32) 
@rygard evet, bir iphone, bir de android telefon ve tablet var. Bir ilgisi olabilir mi bunların olmasının? Bilgisayarda copy ve dropbox programları da var. bunlardan birinden şüphelenmiştim ben de aslında?

@ucan spagetticanavari çok harika bir çözüm gerçekten.
  • erdinc  (25.12.14 23:55:54) 
@rygard Anladım. Sadece quicktime ile alakalı bir şeyse engelleyip geçiyorum o zaman. Sonradan çalışmayan bir şey olursa engeli kaldırırım. Çok teşekkür ederim.


  • erdinc  (26.12.14 00:01:23) 
kuvvetle muhtemel iphone bilgisayarına bir şey yüklemeye çalışıyor, onun mesajını alıyorsun. hiç iphone kullanmadım o yüzden normalde yapması gerekir mi gerekmez mi bilmiyorum.

ama çözümüm şu;

1. modem arayüzünden bak, gerçekten iphone'un aldığı ip o mu
2. bilgisayarda kuralı oluştur, onayla
3. sonra bak cihaza, bir hata verecek. dropbox'tır, başka bir share'dir artık neyse
4. he demek buymuş sonucuna ulaş, oluşturduğun kuralı kaldır.

edit: son mesajını görmeden yazdım, iki kez aynı şeyi söylemiş oldum, pardon.
  • rygard  (26.12.14 00:03:30 ~ 00:04:05) 
@rygard Yok, bu ayrıntılı ikinci mesaj daha faydalı oldu hatta. Çok teşekkür ederim.


  • erdinc  (26.12.14 00:09:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.