[]

"SA. Abi bir şey sorabilir miyim? Para istemicem.."

ya bıktım bu lavuklardan lan. her gün önüme çıkıyorlar. bazen gruplar halinde bazen tek. hepsi aynı. "abi bir şey sorabilir miyim? yanlış anlama dilenci değilim ben. para istemicem."

geçen gün arkadaşla takılıyoruz geldi bunlardan biri para istedi. yok dedik. ne dese beğenirsiniz. "biliyoz hem öyle diyonuz sonra kahveleri götürüyonuz." arkadaş da "param var ama vermiyorum şimdi siktir git" dedi.

bugün de yine rastlaştık. müzik dinliyorum yanımda yürüyor. çıkardım kulaklığı yine üstteki ezber cümleler. dedim "bas git işine."

bu lavuklara, dilencilere, suriyelilere vs artık bağırmaya başladım arkadaşla yaşadığım olaydan sonra. şehir dilenciden geçilmiyor lan. dilenene para yok amk.

para verdikçe daha da teşvik oluyor bunlar. siz de durumlar nasıl? veriyor musunuz? ayrıca "yanlış anlama para istemicemciler ne ayak? en çok bu orospu çocuklarına uyuzum.

 
Asla vermem. Hadis vardı, dilenmenin kötülüğünü bilseniz kimseden bir şey istemezdiniz diye.


  • emirkulu2  (25.12.14 22:45:43 ~ 26.12.14 01:53:55) 
varsa sen ver diyorum gidiyo.


  • justinho26  (25.12.14 22:46:17) 
niteliksiz dolandırıcı iste. dilenciliğin bile bir adabı var.


  • ufukcel  (25.12.14 22:47:04) 
çalışamayacak durumda olan amcalara teyzelere veriyorum sadece.


  • tescillimarka  (25.12.14 22:47:16) 
dövebileceğimi kestirirsem tersliyorum atarlanıyorum falan bakıyorum sakat emanet de olabilir falan yok deyip yoluma devam ediyorum.

ama sksen vermem bunlara üç kuruş. hele suriyeliler yok mu kafa göz dalasım geliyor dilenenlerine.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (25.12.14 22:47:51 ~ 22:49:12) 
hiç vermem.


  • divit  (25.12.14 22:49:19) 
nasil buyutuluyorlarsa artik.... kilik, kiyafet herseyleri yerinde suriyeliler gibi dileniyorlar oclari. bi bunlar bi de greenpeacecilar.


  • mayeskuel  (25.12.14 22:49:23) 
Haklisin. Durum ayni, disari ciktigim her gun karsilisiyorum ve tedirgin oluyorum. Yilisik arkadaslar oldugu icin mumkun mertebe cevap vermiyorum. Para vermiyorum.

Sucu kisa vadede polislerde, uzun vadede hukumette buluyorum. Islerini yapsalar yolda yururken bicaklanma korkusu yasamayacagiz.
  • f_d  (25.12.14 22:50:13) 
vermem


  • basond  (25.12.14 22:52:10) 
ben tırsıyorum bir de, geçen amcanın teki yanaştı para istedi, yok dedim ısrar etti, bir de karşıyaka'da oluyor olay, daha önce tuttuysa bu taktik, ben yok amca diyince bağırmaya başladı cumhuriyetin gençleri, fakire düşküne yardım eder, ben hastayım çalışamıyorum, yardımseverlik ölmüş falan diye, dedim amca sen dilencilik yapıyorsun, iyice hiddetlendi senin insanlığına tüküreyim, gençlikte hiç insanlık kalmamış, bana dilenci mi diyorsun sen bilmemne diye. hayır bir de bir seferlik bir muhtaç durumu olsa tamam, adam bölgenin kadrolu dilencisi her allahın günü rastlıyorum zaten, tohumuna para saydım sanki bütün gün çarşıda 10 tur atıp dilenecek enerjisi var ama çok muhtaç çalışamıyormuş töbe yarappim.


  • alice practice  (25.12.14 22:52:35) 
@tescillimarka

evet dediklerine ara sıra ben de veriyorum ama artık onlara rastlamak bile imkansız kendilerine dilenciliği meslek seçenler yüzünden.
  • efreet sultan  (25.12.14 22:52:42) 
Çok güzel anlatmışsın derdini, aynı benim gibi bir adamsın. :D

Ben bunları (genelde vaktim oluyor dinlemek için) güzelce "hıhım, evet tobi" diyerek dinliyor, sonra içlerinde kırılsın diye "yemek istiyorsan lokantalara gidip karın tokluğuna çalış, bir kuru ekmek verirler merak etme" gibi s.kindirik cümleler kuruyorum. :D Beni yoldan çevirdiklerine pişman oluyorlar.

Kimisi "abi bir liran var mı" diyor, "vaaaar" diyorum. "versene" diyor, "sende de bir lira var eminim, sen niye bana vermiyorsun sebastian?" diyorum. :D

Sonuç olarak, vermezsem öleceklerini bilsem 5 kuruş vermem. S.kimde olmaz.
  • yirmisantim  (25.12.14 22:58:42) 
yok ben de vermiyorum. dinlemiyorum bile. zaten genelde işlek caddelerde oluyorlar.


  • secilmis uye  (25.12.14 23:01:32) 
Yazacak bir şey bırakmamışsın. 5 kuruş vermiyorum. çok dilenci doldu istanbul. her sokakta her mekanda taciz ediyorlar mütemadiyen. bunlara para verenler oldukça da artarak devam edecekler.

"biliyoz hem öyle diyonuz sonra kahveleri götürüyonuz." a denk gelmedim ama sigara isteyen oldu. ben sigara içmiyorum. zaten içsem de sigara vermem. ben içmediğimi söyleyince "bir şey söyleyeyim mi abi. bende var zaten" diye 2 paket çıkardı. insanlardan aldığı sigaraları doldurmuş. bizim cafedekilerden aldıkları sigaraları da 2. pakete koyuyordu. sonra "abi geliyorum böyle topluyorum. enayiler de veriyor. bak görüyor musun çeşit çeşit var. enayiler sağolsun." vs. diye anlatmaya başladı. yanımdaki sigara içen arkadaş sırf uzatmasın, ondan kurtulayım diye verdi bir dal. hani o "enayi" tanımına rağmen verdi uzaklaşsın diye. böyle de rahatsız ediciler.
  • nawar  (25.12.14 23:02:19) 
cevap bile vermiyorum.


  • jamswety  (25.12.14 23:03:47) 
bu kalıpla konuşmaya başladıkları anda diyaloğu kesiyorum, cevap vermemek en uygunu.


  • theos ek mekhanes  (25.12.14 23:05:32) 
insanlık namına dinliyorum kurdukları cümleyi ve onlara kez şu diyalog olmuştur.

-
-abi bir şey sorabilir miyim? yanlış anlama dilenci değilim ben. para istemicem.
-ben çok adil bir insanım.şimdiye kadar senin gibi para istemiş insanların hiç birine para vermedim.şimdi sana verirsem senden önce para vermediğim insanlara çok büyük haksızlık etmiş olacağım.bu adaletsizlik hiç bana göre değil.o yüzden sana da vermiyorum.iyi günler

karşıdakinin zaten kafa gidiyor dediklerimi anlamak için eblek eblek bakarken konuşma bitiyor ve ben gidiyorum.
  • arafa  (25.12.14 23:55:34) 
Amk anca şarapçılara para verin siz. Üç kuruş para kazanmaya çalışanına da orospu çocuğu deyin. Yerli malı dilenciyi biliyoruz hadi, ekstrem vakaları gördük, hesabından trilyonlar çıkabiliyor. Ulen suriyedekiler yeni gelmiş, onları ne ara çözdün de kıl oldun, dövesin geldi. Her birine "belki hakkaten durumu yoktur" deyip çıkarıp para veremezsin ama dövmek kıl olmak küfretmek ana bacı yapmak niye amk? Nası bi cemiyetsiniz siz? Kanım bi türlü kaynamadı size.


  • IncredibleMau  (25.12.14 23:56:43) 
Bir kere hastaneye gidiyordum. Ust girise yakin bir kadin yaninda ihtiyar bir adam var. Babam hasta gidemiyorux acilden ciktik paramiz yok taksi parasi verir misiniz.

Isim bitti on dk sonra asagi giristen ciktim bu sefer baska bir kadin yaninda yasli bir kadin. Annem hasta idi acilden ciktik paramiz yok taksi parasi verir misiniz.

Profesyonel olmus bunlar.

Birde yol param yom diye para isteyenler. Filan. Guvensem vericegim ama vermiyorum
  • efrasiyab87  (26.12.14 01:16:34) 
Türkçe bilmiyor numarası yapıyorum eğlenceli oluyor,s.kseler vermem.


  • birfincankahvedahaisteyenadam  (26.12.14 01:36:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.