[]

bir cafe'nin aylık kazancı ne kadardır?

şöyle 6-7 masalı, küçük ama işlek bir caddede olan bir cafenin(daha çok sandviç, waffle falan verecek ve take-away'de olayınında üstünde durulacağı bir yer) aylık kazancı ne kadar olur?

bir de ne kadar bir masraf gerekir böyle bir yere.olmazssa olmazlar nelerdir.

teşekkürler

 
Kiralar buyuk bir kismini goturuyor benim bildigim. Kucuk kafeler de islek yerde degilse konseptine veya konseptinin olmayisina gore az kazandiriyor genel olarak. Belki tas catlasa iki uc bin diye tahmin ediyorum ben net kar olarak.


  • Solem2  (25.12.14 15:55:05) 
ama soru cok göreceli.

1000 tl de olabilir, 10.000 - 50.000 de.

yer, önünden gecen yaya sayisi, potansiyel müşterilerin yasam standardi.

ohoo bir suru etken var.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (25.12.14 16:04:23) 
öngörebileceğin bri şey değil o. yan yana iki benzer dekorlu kafe arasında bile 10 katlık farklar olabilir. ancak genel olarak yerleşim yerlerinde/mahallelerde değilse kimse 5000 liranın altında getiren bir yeri uzun süre açık tutmaz, zaten tutamaz.


  • rygard  (25.12.14 16:07:23) 
kirayı %20 seviyelerinde tutmak gerekir, yani 2000 tl kira vereceksen yaklaşık 10000 tl ciro yapman gerekecektir ki %30-40 dolaylarında satılan malın maliyeti olacaktır. beklenen kuveri (müşteri sayısı) yakalayamazsan ürünleri pahalı satman gerekecektir, bu nedenle sürümün olacağı ya da ürünü iyi fiyatla satabileceğin bir yerde olmalıdır dükkan.
giderleri sınıflandırman gerekir, sabit ve hareketli olarak,
mesela kira sabittir, telefon, veya taksitler. ama üretim arttıkça elektrik de artar ya da ciro arttıkça kullandığın malzeme de artar, bunlar hareketlidir. planlamanı buna göre yap.
  • celik comak  (25.12.14 16:29:10) 
bu sorunun net bir cevabı yok.

firmalar fizibilite raporları hazırlıyor bunlar için.

kim bir şey söylerse götünden sallamış olur.
  • teritori  (25.12.14 16:56:13) 
Bizim kosedw actilar adam sadece icine 250bin tl harcadi. Gunde 5 musteri geliyordu o halde 1 sene idare etti. Sonra adami attilar bide. Zor ismis bunlar hakkaten


  • divit  (25.12.14 17:09:02) 
Cafesine gore bayagi bir degisir kazanc. Atakoy'de bir pastane cafenin 50k kira verdigini biliyorum, kazancini allah bilir:)


  • delifaruk  (25.12.14 17:27:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.