[]

sigorta baslangic isleri

Pazartesi işe başladık ama patron piyasada olmadığı için sigorta işini halledemedik. İlk gün sorduğumda bi kaç gün öncesi tarihle sigorta baslatilabiliyor dedi, bu bahsi geçen bi kaç gün tam olarak kaç gün oluyor bilen eden var midir?
Patron bu hafta gelmeyecek gibi eğer vakit dolduysa emegim somuruluyor gibi gibi ?
Tikler gelecek.


 
15 gun yanlis hatirlamiyorsam. Yalniz patron ne.alaka lan? Ver evraklarini muhasebeye baslatsinlar.


  • Solem2  (25.12.14 15:47:33) 
o tarihlerde çalıştığını kanıtlayacak, mail vs gibi bir şeyler sakla. ilerde lazım olursa dava etmekle tehdit edersin. yaptıkları yasal değil. patronla alakası yok çünkü.


  • patiska  (25.12.14 15:49:35) 
işe giriş geriye doğru yapılamaz ancak bir gün sonraya giriş yapılabilir. örneğin bugun girişini yaoarsa evrak tarihi 25.11.2014 işe başlangıç 26.11.2014 gözükür sigortan da 26sında başlamış olur. sadece işte çıkartmada 10 gün geriye doğru işlem yapılabiliyor.


  • genc irisi  (25.12.14 15:49:41) 
@patiska haklı kanıt varsa sakla lazım olabilir. ayrıca işe girişi muhasebe yapar zaten patronluk bişey yok.


  • genc irisi  (25.12.14 15:50:58) 
Kesin bilgi nedir yani,oluyor mu olmuyor mu?
Mail vs hiç birşey yok,çaylak diye geziyorum buralarda kağıt kürek işleri falan.
İlk defa girdim sigortalı işe,bu ışte de sigorta yapılamadı. Boktan kaderim böyle mi la benim?
  • bokmuhendisi  (25.12.14 15:55:15) 
Bulunduğumuz yerde sadece mühendisler var muhasebe falan yok patron ayarlariz dedi. O görüşüyor muhasebe ile.


  • bokmuhendisi  (25.12.14 15:56:23) 
işe girişi zaten patron yapmaz, geriye dönük olarak da ancak cezalı olarak yapılabilir. dolayısıyla kimse yapmaz. bence yarın konuş. cumartesi için yapsınlar. yapmıyorlarsa da şikayet et.


  • freya  (25.12.14 15:56:40) 
10 gün sigortasız çalışşan bir şey olmaz hacı, geriye doğru da olmayıversin. ha baktın 10 gün sonra ses yok ayrıl gitsin.


  • pofudukayi  (25.12.14 15:58:21) 
dostum kesin bilgiyi yazdık işte geriye doğru olmuyo o işler. yalnız şunu da bil özel sektörde eğer deneyimin,bi ağırlığın yoksa, çalıştığın yerde çok kurumsal bir yer değilse hiç kimsenin sigortasını ilk günden başladığını ben görmedim. maaş ve ortam iyiyse ayrılma patronu sıkıştır yok değilse ayrıl


  • genc irisi  (25.12.14 16:04:00) 
@Pofuduk bu işi bulana kadar gobegim çatladı benim,bu işi kabul edip tüm duzenimi bozup bissuru masraf yaparak baska bi şehire geldim.
İşten ayrilisim bu kadar basit olmaz.

  • bokmuhendisi  (25.12.14 16:04:12) 
@genc özel sektör ama diğer başlayan arkadaş tecrübesiz olmasına rağmen ilk günden sigortası başlatılmış.
Ki ben ise başlamadan patronla konuştuğumda ilk günden başlayacak,saha işi yapıyoruz riski göze alamayız falan dedi.
Ha şu ara sahada değil ofiste çalışıyorum ama, örnek verdiğim arkadaşın da bi saha görevi yok.
  • bokmuhendisi  (25.12.14 16:06:29) 
sen beni dinle kanıt işini hallet. sigortan yapılır elbet de ileride zam konuşurken, işten ayrılmak istediğinde vs koz olsun elinde.


  • patiska  (25.12.14 16:09:39) 
@Patiska bugün cs müdürlükten firmanin danışmanlık yaptığı bi işletmeye ait bi evragi teslim aldığıma dair bi belge imzaladim,is görür mu?


  • bokmuhendisi  (25.12.14 16:11:18) 
üstünde ismin, imzan ve şirketin adı varsa çok iyi bir kanıt olur.


  • patiska  (25.12.14 16:17:15) 
Şirket adı yok benim adım ve imzam var ama belgenin ait olduğu şirketin danışmanı bu firma.


  • bokmuhendisi  (25.12.14 16:26:49) 
sakın öyle şikayet, patrona, şirkete baskı, koz, tehdit gibi saçmalıklara girmeyin, durup dururken kılçıklık yapmanın alemi yok. 3 gün yapılmamış sigorta için şikayet mi olurmuş? deneme süreci gibi düşünün. şikayet edin diyenlerin tuzu kuru ona eminim. emeğinizin sömürüldüğü falan yok, hele sikko aile şirketleri dışında tüm şirketler sigortaya sizden daha fazla önem veriyor. hatta mühendislik kollarının olduğu, saha ve sanayi işletmelerinde en çok dikkat edilen şeylerden biri yani sigorta. siz şikayet etseniz de etmeseniz de çalışma bakanlığı adamların götünden kan alır. şu an için emin ol patronun düşüneceği daha önemli işler vardır. nazikçe hatırlatmakta fayda var.

bi kere rica etmişsiniz, cevap verilmiş, söylemenizin üstünden 1 hafta daha geçer de hala yapılmazsa o zaman konuşursunuz, ilişkileri bozmak son derece manasız bence.

yani "kanıtları koz olarak kullan", "emeğini sömürttürme" gibi direniş gazlarına gelmemek lazım. kendimi patron yerine koyuyorum, götü boklu elemanın biri gelip bana 4 gün için hak hukuk dersi vermeye kalksa götünden tavana asıp çalıştırırdım onu. durup dururken kendini mimletmenin alemi yok. biraz sakin, sabırlı olmak lazım.
  • calligrapher  (25.12.14 16:41:40) 
tabi yukarıda yazdıklarımı bu iş için özveride bulunmuş, şehir değiştirmiş olmandan dolayı yazıyorum biraz da. zor bulunmuş işi öyle "girdim komutanın odasına, yapıştım yakasına..." edasıyla terketmek kolay değil.

o yüzden burada seni atarlandıracak, gaza gelmişlerden uzak dur. bekara karı boşamak kolay, para da kolay kazanılmıyor. 1 haftalık sigortadan bir şey olmaz. bu kadar takma kafanı.
  • calligrapher  (25.12.14 16:46:55) 
@callgrapher ben 4 gün sigorta yapılmadığında tehdit et, sigortanı yaptırt demedim, nerenizle okuyorsunuz? Bir tanıdığımın başına gelen şeylerden ötürü yazdım. Yani ilerde işten ayrılmak istediğinde zorluk çıkaran, tazminat vermemekte direnen bir firma ise elinde koz olsun diye. Bu dediğimi yaptı, 2 günlük eksik sigortadan ötürü,dava açtı. Uzun sürdü ama sonunda kazandı davayı ve şirket yüklü miktarda tazminat ödemek zorunda kaldı.


  • patiska  (25.12.14 16:55:52) 
geriye dönük yapılamaz.

10 günden bişey olmaz. şikayet falan bu ne acele.
  • dokuzonbeş  (25.12.14 17:04:04 ~ 17:05:25) 
Pzartesi ise baslayacaksan cumadan yapilir, bizde yapilmasin adami ofise bile sokmuyorlar hatta ben it'de calisirken ozel sigorta da yapmislardi ofiste elektrik carpilabilirim diye. Basina bisey gelse sigortan yok is kazasi bile sayilmaz. İhmal etme hemen yapsin, hatta patrona normal mailinden mail at x gun basladim ama sigortam henuz yapilmamis ne yapayim de. İlerde bisey olursa o maili gotune sokarsin ibnenin


  • divit  (25.12.14 17:15:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.