[]

hem kablolu hem kablosuz internet

ttnet'ten bıktım, teledünya'ya geçicem de şimdi hayırlısıylan. bir laptop ve eski bir masaüstü pc var. pc, wirelessle giremiyor internete. bunların ikisine de internet bağlantısını sağlamak için nasıl bir modem almalı ve kurulum yapmalıyım?




 
kablosuz modemlerin hemen hepsinde kablo çıkışı da olur, aynı anda hem kablolu hem kablosuz kullanılabilir. siz yine de alırken kablo çıkışı olup olmadığını kontrol edin.
kurulumu da kutudan çıkan cd'den yaparsınız.

  • nereye bu gidis  (25.12.14 10:12:02) 
bütün modemlerde lan bağlantısı var, olmazsa zaten modemin arayüzüne girip ayarlarını yapamazsın.

son bir not, sahibinden.com ve gittigidiyorda kıyamet gibi modem var 20-25 tl ye. çok para verme sakın.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (25.12.14 10:28:46) 
kampanyanın kendi modemi var. 175 tl diyor normalde ama 60 salıyolarlar. docsis 3.0 imiş, bi de not düşmüş söz verilen hıza çıkamazsak sizin modemdendir, karışmayız diye. riske girmeyim alayım diyorum.


  • ruhi bir banyo  (25.12.14 10:30:57 ~ 10:31:14) 
20mbit üzerine çıkmayacaksan ikinci el docsis 2.0 modem alabilirsin.
ama kampanyayla veriyorlarsa al gitsin. istersen 1 günlüğüne 100mbit alabiliyorsun. alırsan tam hızında kullanırsın.

  • sutlu nescafe  (25.12.14 10:47:58) 
Bu arada uydunette modemin mac adresini uydunet hizmet numarasina taninladiklarindan 2. El modemlerde sıkıntı cikabiliyor. Riske girme 0 al derim ben.


  • surfer  (25.12.14 11:11:29) 
Ben de aynı durumdaydım. Şu an, verdikleri modem masaüstü bilgisayarıma kablo ile bağlı, laptop kablosuz bağlanıyor. Kablolu+kablosuz aynı anda kullanabiliyorsunuz yani.

Hiç kablo istemem derseniz, usb stick benzeri cihazlar satılıyor. Wifi'sız bilgisayarınızın usb girişine ondan takıp kuruyosunuz, wifi özelliği kazandırıyor yamulmuyorsam.

Uydunet alacaksanız şu sıra kampanyaları var. Aralık sonu bitiyor diye biliyorum. Eğer onu alırsanız modemi yanında verecekler, siz ayrıca almayacaksınız. Kurulumunu da onlar yapacak.
  • youkoso hitori bocchi  (25.12.14 15:30:39 ~ 15:31:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.