[]

Bedelli Sonrasi E-devlette Askerlik Durum Belgesi?

Dun aksam saatlerinde askerlik subesine gidip bedelliden yararlanip, askerlikle ilisigimi sonlandirdim. Sube calisani ne zaman istersem gidip subeden askerlikle ilisigi yoktur belgesini alabilecegimi soyledi. Ilisigi yoktur belgesinden 3-4 tane aldim ben de.

Fakat ben durumun e-devlete de yansimasini istiyorum. Buna ragmen e-devlette askerlik durum belgesi sorguladigimda bu belgeyi alamiyor, bedelli yapmadan onceki yaziyla karsilasiyorum:"Askerlik durumunuz ile ilgili bilgi almak istiyorsanız askerlik şubesine gitmeniz gerekmektedir."

Acaba durumun sisteme islenmesi icin belirli bir vakit gecmesi mi gerekiyor? Durumun e-devlete yansimamis olusu benim GBT'de hala askerlikle ilisigi bitmedi diye cikmama sebep olur mu?

Dun aksam saat 16.30 gibi subede islemleri halletmistim. Sisteme sizce ne zaman isler? Bedelli yapan arkadaslarin bu konuda bilgisi var midir?

 
benimki tam 24 saat sonra işlendi.


  • medievalman  (25.12.14 10:04:54) 
Elbette bir zaman geçmesi gerekiyor. Tam otomasyon (sizin işleminizi veznedeki/şubedeki/birimdeki memur onayladığı anda e-devlette görünmesi) yok, verileri manuel olarak aktarıyorlar oraya. Dolayısıyla tek tek her kişinin kaydı için uğraşmazlar. Topluca işlerler oraya. Ne zaman olur bilmiyorum.


  • grgn  (25.12.14 10:19:05) 
en geç bir iki gün sonra görünüyor e-devlet'te.


  • barix  (25.12.14 10:44:58) 
Simdi baktim, gecmisler sisteme; yanitlar icin tesekkur ederim.


  • ozzycatt  (25.12.14 11:14:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.