[]

hayvanlar neye göre etobur veya otobur oluyorlar?

damak tadı mı hı? :)




 
gis. diş-mide-barsak.


  • seksen9  (24.12.14 22:55:37) 
cene kemıgı ve dıs yapısı elvermedıgı sürece degıstıremez. otoburluk zor ıs. cünkü selülozun sındırımı gıbı bır mevzu var ınekler bılmemkac mıdelı ya da gevıs getırme mevzuları bosuna degıl. ama o dışlerle de et yiyemez koparamaz kolay kolay. zaten otoburlar pek avlanma yönünden iç güdü yetenek vs gelışmiş degıller.

ha ama evrımsel gelısımını sorarsan bulundukları bölge ve yasam kosullarına gşre zorunda kalmıslardır. teorik olarak konusuyorum elbette. herkesın avcı etobur oldugu bır yerde kalan hayvan oto yönelır vıce versa. burdan darwın/lamarck vs vs vs

edit:imla korkunc. kusruma bakmayın yabancı klavye.
  • wiillii  (24.12.14 22:55:52 ~ 22:56:40) 
piranhalar en çok insan eti sevdikleri için etobur olmuşlar mesela.


  • mea maxima culpa  (24.12.14 22:57:05) 
Hayat hakkına saygı bilinci. Bi de (tayyip "bide mi"si) sindirim sistemlerine göre.


  • nereye bu gidis  (24.12.14 23:00:17) 
o mesele karışık. ivedilikle yatıcam detaya girmek istemiyorum ama ayı köpek gibi hayvanlar zorunlu etçil değiller. carnivora içinde hiç et yemeden yaşayabilecek etçiller var yani. kedigiller gerçek etçil ama..
köğek dişleri mesela, canine teeth, tam etçil olmayan hepoburlardan (hepçil) alıyor isimlerini ve etçilleri tanımlamakta kullanılıyorlar.
gerçi mesela insanda ön merkeze göre 3. sıradaki köpek dişleri kedide 4. sırada. bunlar epey önce ayrılmış. köpeklerde de 3. sırada. diş bakımından itlere daha yakınız.
felidae rullaz diyerek parağrafımı noktalıyorum.
  • namus ninjası  (24.12.14 23:13:11) 
acaba soyle mi oldu. kitlik basladi, yiyecek ot kalmadi. birbirlerini yediler sonra hayatta kalabilenler, uremeye devam ettiler..? boyle sallama teoriyle olmaz tabi, illa ki vardir internette cevabi. aradiniz mi?


  • bir varmis bir yokmus  (24.12.14 23:31:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.