[]

Çatıda mahsur kalan kediyi kurtarma

Çalıştığım işyerinin çatısında 10 gündür bir kedi mahsur kalmış durumda. 6 katlı bina. Havalandırma sisteminin oraya saklanıyor kedi. Kimse olmayınca da bas bas bağırıyor. Havalandırma sistemini kullanarak da 5-4'üncü katlara kadar iniyor havalandırma boşluğundan. Yakalamak imkansız. Çok da vahşi bir şey. Güvenlik görevlileriyle olsun, tek başıma olsun yakalayamadık.

Bugün Sedapet diye bir ürün aldım veterinerden. Durumu anlattığımda bu ilacın iyi geleceğini söyledi. Yaş mamaya karıştırıp verdim. 45 dakika sonra çıktığımda mamayı yemiş, yalpalayarak kaçıyordu benden. Yine hızlıydı. Yakalamak imkansız.. Gitti havalandırma sistemine saklandı. Yangın merdivenini kullanarak yukarı çıkmış fakat geri dönmeyi akıl edemiyor. Yükseklik korkusu sanırım.

Kedi yavru değil. Yetişkin. Önerilen sedatif dozundan biraz daha fazla doz kullandım.
İşyerindeki konumum itibarıyla ne itfaiye, ne de veteriner çağırabiliyorum.
Durumu üstlerime ilettim. Güvenlik görevlilerine yönlendirdiler. Onlar da "yapacak bir şey yok, yakalayamıyoruz" diyorlar 10 gündür. İtfaiye? Veteriner? diye sorduğumda topu birbirlerine atıyorlar.
İtfaiye de gelse yakalayamaz gerçi bu sansarı. Veterinerden aldığım setafinin parasını bile kimseden alamıyorum. Parasında falan da değilim zaten.

Anlayacağınız, bu hayvan için kimse uğraşmıyor. Yalnız kaldım.

Hangi ürünü önerirsiniz tamamen bayıltmak için? Nasıl bir tuzak kurabilirim?

Teşekkürler.

 
sedapeti çok sık kullanma. iki defa üst üste kullan demişti bana vet.
tamamen bayılmazsa sana çok kötü zarar verebilir. tamamen bayıltacam derken ebediyete intikal edebilir.

çuvallı bi sistem yap. biraz korkar ama ne kendine ne sana zarar verir içindeyken. hem toplanması taşınması kolay olur.
ben bodrumda bi kediyi kıstırdım sopa yaptım çekçekle ucuna ip bağladım. boynuna bile taktım ama kurtuldu. kediler dellenince olmuyor. plan mükemmel olmalı.
  • namus ninjası  (24.12.14 15:48:58 ~ 15:50:14) 
@namus ninjası bana zarar vermesinden korkmuyorum. Isırsın tırmalasın. Alışkınım zaten. Tek derdim bi dokunabilsem, kuyruğundan tutabilsem, ne olursa olsun aşağı indirebilirim. O fırsatı yakalamak istiyorum. Ama kedi öyle böyle değil. Depar atıyor çatıda. Şu yarı baygın halinde bile..


  • empty man  (24.12.14 15:53:33) 
evde kedi falan varsa onun taşıma kafesiyle tuzak kurun derim. o yatıştırıcıyı da koyarsanız çok fazla panik yapmaz diye tahmin ediyorum.


  • argent dawn  (24.12.14 16:10:44) 
ya arkadaşım kusura bakma ama iş yerinde masa olarak mı çalışıyorsun?konumun neden itfaiyeyi aramaya yetmiyor. itfaiyeyi ara gelsin. kim ne diyecek.


  • streak  (24.12.14 16:11:41) 
inebildiği yerden aşağı inebilmesi için bir merdiven, ip filan gibi bir şeyler koymanız lazım ki onlara tutunarak insin. şimdiki durumunda demek korkuyor inmeye. yoksa sokak kedisi çatıda yaşamak istemez.

bir şekilde tutunup inebileceği düzenek lazım.
  • mea maxima culpa  (24.12.14 16:22:10) 
güvenliğe izah edin. havalandırmada ölür kalırsa bütün binada kokudan durulmaz. tek bir serçe ailesi içinde öldü diye koca havalandırmayı tek tek söküp bakmıştık fi tarihinde şantiyesinde çalıştığım bir binanın. o kedi ölürse bin yıl çıkmaz kokusu. güvenlik dallamalık yapmasın.


  • namus ninjası  (24.12.14 16:58:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.