[]

Evinizde boşta duran bir bilgisayarınız olsa ne yapardınız?

selamlar,

varsayalım evde boşta duran ortalama konfigürasyonlu bir bilgisayarınız var; 2/4 çekirdek atom işlemcili, 2-4 GB arası ramli olsun. bu makineyi nasıl değerlendirmek isterdiniz?

TV altına eğlence PCsi olarak mı kullanırdınız? NAS mı kurardınız? Web dev server mı? kişisel cloud mu? birine verip sevindirir miydiniz? yoksa alakasız bişeyler mi? gerçekten merak ettiğimden soruyorum ve cevaplarınızı gözlükle bekliyorum :)

 
Hicbir sey yapmazdim oyle bos bos tutardim.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (24.12.14 13:47:50) 
satardim. her seyi likide etmeyi seviyorum, 5 lira bile olsa alip satma hazzi, aldigim ucreti katliyor.


  • no christ requires  (24.12.14 13:50:48) 
becerebilirsem nas kurardım.


  • inheritance  (24.12.14 13:50:56) 
ben yeni kasa topladım, eskisini televizyona bağladım. aktif olarak kullanılabilir durumda. ama pek kullanılmıyor tabi. televizyonu da zaten kullanmıyorum, öyle duruyor.

dandik kasanın güç kaynağına güvenip onun üzerine nas kurmak tek kelimeyle mallık olur. ups olmadan yapılacaksa bir de...

asıl bilgisayar ondan çok daha güçlüyken eğlence pc'si denen garip amaçsız bir şey haline geldiğinde bile niye onu kullanayım ki? yine asıl bilgisayarımı kullanabiliyorum aynı iş için, hem de daha kolay bir şekilde...
asıl bilgisayar olur da sorun çıkarırsa diye yedek olarak çalışır durumda tutmak en mantıklısı.
  • ucan spagetticanavari  (24.12.14 13:52:47) 
@ucan spagetticanavari, kasanın dandik olduğunu söylemedim, sadece boşta olan bir bilgisayar ve halihazırda sorunsuz çalışıyor olarak kabul edebiliriz.


  • loveinaflipbook  (24.12.14 13:56:28) 
ihtiyacı olan bir tanıdığıma hediye edip sevindirirdim. durdukça eskiyen bir şey sonuçta, kullanmayacaksam elimde tutmamın ya da sırf işe yarasın diye durduk yere ihtiyaç uydurmanın mantığı yok.


  • sir gawain  (24.12.14 14:22:29 ~ 14:26:50) 
kasası olmayan bi bilgisayar var benim evde. bütün herşeyi tam ama sadece kasa yok.
ufak bir sunucu kurmak istiyorum aslında ama hem tembellikten hem de konuya tam hakim olmamaktan başlayamıyorum.

  • battal gemalmaz  (24.12.14 14:33:50) 
3 e 5 e bakmaz satardım.


  • vodafona kayıtlı böyle bir kullanıcı yoktur  (24.12.14 14:34:15) 
sir gawain +1.
sattığınızda elinize geçecek para size ölümcül derecede lazım değilse, bir kardeşinize bir dostunuza ya da hiç tanımadığınız bir ufaklığa hediye edin. sizi hayat boyu unutmayacaktır. çok hayır dua alırsınız.

  • o kadar da degil aga  (24.12.14 14:35:16) 
İhtiyacı olan birine ver sen onu. Bulalım bilgisayarı olmayan bir öğrenci ya da köy okuluna yollayalım.


  • suicides underground  (24.12.14 14:44:45) 
boşta durmaya devam ederdi.

/şu anda olduğu gibi..
  • air  (24.12.14 14:51:26) 
ben 2007 model macbook pro'yu ssd ile upgrade ettim. yosemite kurdum. saglam ve yasina gore cok hizli oldu. sata1'den yukari okuma/yazma hizi olmasa da ofis uygulamalari, internet ihtiyaci ve misafirler icin ise yariyor. sakla. ssd al tak. ssd araya gitmez istedigin zaman cikarip baska bir yerde kullanabilirsin. ayrica macbook olmayan bilgisayarlarda linux cok daha iyi. baska bir netbooka hicbir hardware upgrade yapmadan crunchbang kurdum. o da oldukca iyi durumda. icini programla doldurma.


  • idexo  (24.12.14 14:55:29) 
bir joystick alıp, flight simulator kurardım :)


  • c1b2k3  (24.12.14 15:10:31) 
Ben evde duran çalışır haldeki bilgisayarımı satılmayacağını bile bile ilan açmıştım (1 seneden fazla durdu ilan). Sonra bi duyuru gördüm ve geçtiğimiz hafta ihtiyaç olan bir yere gönderdim. Bu şekilde yaparak birilerini sevindirebilirsin..


  • EkimBebesi  (24.12.14 16:17:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.