[]

banyo duşakabin temizliği

duşakabin dediğim kısım aslında banyoda çamaşır makinesi konsun diye düşünülmüş 3 tarafı kapalı ve tavana kadar fayans kaplı bir girintinin önüne şeffaf plastik bir sürgülü kapı konmasıyla oluşturulmuş bi yer. komple cam olanlardan değil. normalde çamaşır suyu, asprin ve deterjan namına bişeyler ekleyip suyla karıştırıp siliyorum komple. ama su lekeleri tam çıkmıyo gibi. kuruyunca aynen duruyo damla damla. ben de hiç sevmiyorum o görüntüyü.

bi ara tv.lerde ovalamadan temizleyin falan diyen bi reklam vardı. bişey sıkıyosun bekletiyosun duş başlığıyla duruluyosun tertemiz oluyodu ama ne markası ne adı hiç bişeyini hatırlamıyorum zaten 1-2 kere gördüm onda da dikkatli izlememiştim.

siz neyle temizliyosunuz banyoyu. metal kısımları cifleyince mis gibi oluyo, klozeti de çamaşır suyu, asprin ikilisiyle hallediyorum ama duşakabin hep sıkıntı kaldı bende.

var mı önerebileceğiniz temizlik malzemeleri? hem uğraştırmasın hem kalıntı bırakmadan güzelce temizlesin ben de rahat edeyim.

edit: duyurucu bir arkadaşın mesajını görünce hatırladım sorduğum ovalamadan temizleyen ürün cillit bang turbo power. benim gibi ihtiyacı olan olursa diye editledim.

 
Rossman da adını hatırlayamadığım bir ürün var. Orada sorarsan yardımcı olabilirler.


  • laranja  (24.12.14 12:39:01) 
viledanın şöyle bir ürünü çıktı iyi olduğunu iddia ediyorlar :D deneyerek görmek lazım www.facebook.com


  • freya  (24.12.14 12:46:59) 
O su lekelerinin sebebi kirec. Kirec gidericiyi puskurtebilecegim bi siseye koydum ben(camsil sisesi) onu puskurtup sonra sungerle siliyorum. Sonra da su tutuyorum.


  • vesna  (24.12.14 12:51:23) 
@freya bu vileda magical bi harika dostum :D acilen bulup denemek lazım dediği kadar iyiyse aradığımı buldum demektir


  • kakamelsokoban  (24.12.14 12:52:27) 
frosch'un wc temizleyicisi ya da sirkeli temizleyicisi mikkkemmeeell. ben artık frosch kullanıyorum.


  • bradshaw  (24.12.14 12:54:15) 
temizledikten sonra kabinin camlarına arabalar için kullanılan yağmur kaydırıcı al,su akar gider leke yapmaz


  • coldnick  (24.12.14 13:59:37) 
mr muscle ın turuncu kapaklı fısfısı çıkarıyor kireç lekelerini. viledanın yeni çıkan ürünü, temizlenmiş duşakabine sıkmak için, tekrardan kireç olmasın diye.


  • physcos physcos  (24.12.14 14:29:25) 
vileda magical tam bir fiyasko. hiç bir işe yaramıyor.

bizim buranın suları acayip kireçli tek banyo ile her yer bembeyaz oluyor. benim önerim mr muscle kireç sökücü. fıs fıs sıkıp biraz bekleyip bulaşık süngeriyle üzerinden geçiyorum. ama kokusu güzel bi ürün değil uyarayım.
www.marketimyilmazlar.com

eğer kireç lekeleri çok değilse düzenli siliyorsan (haftalarca kireçli beklemiyorsa) bref kireç çözücüyü öneririm. kokusu diğerine göre daha güzel ve beyaz köpük şeklinde kullanması çok hoş bi ürün. metal yüzeyleri çok güzel parlatıyor. banyodaki metal çöp kutusu, tuv. kağıdı asılan metal şey, bataryalar, elektrikli çelik çay mak. gibi şeylerin temizliğinde hep bunu kullanıyorum ben.
www.marketimyilmazlar.com
  • yue  (24.12.14 14:35:01) 
Ben sirkeyle siliyorum,cokta guzel parliyor.

Bir arkadasim carrefourdan dus sil diye birsey almis ve cok mwmnun kaldigini soyledi.
  • brnbrs  (24.12.14 21:05:58) 
aspirin, tuzruhu ve çamaşır suyunu kullanmayın, ciğerlerinize yazık etmeyin canlar.

banyo temizliği için sirke ve soda kullanıyorum. bazen bir de loc koyuyorum çok az. (amway ürünü) loc olmasa da olur yani şart değil.

sirke çok iyi bir kireç çözücü. sirkeyi de kendim yapıyorum. elmanın kabuk, göbek kısımlarını atmıyorum banyo temizliği için sirke yapıyorum.

kireç lekeleri için tuz ruhu iyidir ama duşakabinin üzerinde suyun kayması için bulunan film tabakasını aşındırır. minik minik girintiler olur gözle göremezsiniz ancak bir süre sonra temizlerken daha çok zorlanırsınız. kısacası tuz ruhunu ne duşakabinde ne klozette ne de yerlerde kullanmayın, evinize de sokmayın.

sirke kokusunu sevmeyenler de limon tozu kullanabilir. o da çok iyi kireç çözüyor. su ısıtıcılarda kullanıyorum, süper.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (24.12.14 21:25:23) 
he bu arada, o reklamını gördüğünüz şey cillit bang köpük. ama o da hiçbir işe yaramıyor boşuna paranızı heba etmeyin. ben ettim ordan biliyorum.


  • physcos physcos  (24.12.14 21:57:14) 
duşakabini şununla temizliyorum: www.scjohnson.com.tr

sıkıp bekliyorum biraz sonra süngerle silip su tutuyorum sonra da kuru bezle geçiyorum ayna gibi oluyor.
  • denne  (24.12.14 22:18:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.