[]

empati yeteneği, iş dünyasının neresinde verimlidir?

mümkünse kendi işinizi ve uzantılarını düşünün.

bi insan karşısındaki ne düşünür, nasıl davranır, neyi merak eder, neyi yanlış anlar vb şeylerin hesabını nispeten iyi yapan biri nerede daha verimli çalışabilir? neyi daha iyi yapar? keşke herkes böyle olsa tabi ama nerede böyle insanlar daha çok gerekli?

buna elbet kişinin diğer tüm özellikleri ile harmanlanınca daha nokta atışı bir sonuç hatta belki bambaşka bir sonuç çıkar, farkındayım, ama merakım şimdilik sadece bu.

 
karşı taraftaki soruyu sormadan cevabını veriyorum. yani bir konu hakkında bir şey yazıyorum mesela ona istinaden soracağı sorularında cevabını veriyorum böylece gereksiz haberleşmenin önüne geçiyorum. İşimin büyük bölümü insan iletişimi ve yönetimi.


  • fallthepieces  (24.12.14 11:30:32) 
"Şu sektör veya alanda verimli" yerine müdürlük gibi pozisyonlarla daha önemli. Altlarınla üstlerin arasındaki bağlantıyı kurmada iki tarafın nasıl yargılarda bulunabileceğini anlayıp ona göre tepki vermek gerekebilir. Örneğin, birçok durumda (hepsi değil) grevler "Sana bir şey anlatmaya çalışıyoruz, dinlemiyorsun" diyen bir grubun varlığını ve dolayısıyla empati eksiği olan bir yöneticiyi işaret eder.


  • aychovsky  (24.12.14 11:36:57) 
Anlaman için spesifik bir örnek vermeye çalışayım; müşterinin senin ürettiğin parçadan dolayı yaşadığı ve yaşayabileceği sıkıntının boyutlarını anlaman lazım mesela. O adam da senden aldığı parça ile üretim yapıyorsa ve sen ona hatalı ürün göndermişsen; adamın kendi üretimi aksayacak ve kendi üretim programları bozulacak. Bu defa seninle o şirketin içinde iş yapan kişi şirketin içerisinde mahçup olacak ve üstlerine hesap vermek zorunda kalacak, belki fırça yiyecek. Bunları anlamak empati meselesi.

Bence empatiye en çok ihtiyaç duyan ve buna en az sahip olan departman İK. Genel olarak çalışanlar ile alakalı kararların alınmasında etkin oldukları için.

Müdürler ve yöneticiler desen, altlarındaki çalışanların nabzını tutarlarsa kadrosunu şirkete sadık kılarlar. Empatinin olmadığı ve çalışanların üzerine gelinen yerde, çalışanlar başka şirketlere gitmek için memnuniyetsizlik sahibi olurlar. Bu memnuniyetsizliklerin olmadığı yerde uzun yıllar çalışanların bulunduğu tecrübeli bir kadro bulunur.
  • hiko seijuro  (24.12.14 11:54:18 ~ 12:33:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.