[]

muhasebeci var mı içinizde?

kibritsuyu'na özelden yazmıştım. (22.12.14) görmedi. anlayan varsa bakıverin bi.

şahıs firması kurmuştum.

bu firmanında etkisiyle 6 aylık bir iş aldım. sigortamı yatırıyorlar.

bu süreçte şirket masraf çıkarmasın diye küçülmek istiyorum. çünkü 1250 tl alacağım. 120 muhasebe fazla geliyor.

aslında kendim kalan zamanda ek iş yapıp daha iyi para kazanabilirim. asıl istediğim şey bu ama

muhasebeciyi bıraksam ne oluyor?
işin bir başka tarafı da muhasebecimi sevmedim.

28inde şirketimi açtı.


28-30 arası için hiç bir fatura vermediğim halde 120 tl muhasebeci ücreti istedi. tamam yasada yazıyor dedim. tek kelime etmeden ödedim.

kaşe, fatura, vergi dairesi işlerini kendim hallettiğim halde 160tl açılış ücreti istedi.. tamam yasada yazıyor dedim. tek kelime etmeden ödedim.


aralık ayını(bu ayı) ocak(1-10 arası) ayında ödemem gerekirken peşin istedi.
üzerine


hiç te aksatmadan geciktirmeden ödediğim halde aralık ayını da peşin isteyince sıkıldım bu muhasebe işlerinden. zaten param yok. kira gelmiş cebimde kuruş yok. kalkıp bana anlaştığımızdan 20 gün erken para isteyince çok büyük zarar verdi. ödedim. yıl sonu gelmeden toparlamak istiyorum. dedi..

kaşe ücreti bile istedi. kaşeyi ben yaptırdım dedim. yaptırmasaydın anlaşmamız var bizim dedi.. ödememiştim. tamam demişti.. onuda katmış tahsilat makbuzuna..


iğrenç, otokopisi olmayan karbon kağıtla yazılan saman kağıt, tek koçan serbest meslek makbuzu vermişti. beğenmedim. kırtasiyeden yenisini aldım. 3 tl ye ben aldım.. aynı 50 yapraklısından, otokopili filan.. kendi verdiğine 15tl dedi.. itiraz ettim. "biz bu paraya alıyoruz zarar mı edelim" dedi. ödedim.


yahu ne iğrenç insanlar var. diyordumda. yok yahu. cebimde 1 lira kalmıyor. aç uyuyorum. bende de enayilik, saflık, salaklık var sadece..

neyse şirketi dondurmak istiyorum aslında dondurmasam çok iyi olur ama muhasebeciye ödeme yapmak istemiyorum. yasal yönden ne cezası olur? çok aşırı değilse ceza biriksin..

kendim ayda 4-5 tane serbest meslek makbuzu kesiyorum en fazla. yasal zorunluluğu nedir bu işin? istemiyorum bu tip insanlar benden para kazansın. gerekirse şirketi kapatırım. ama keriz yerine konmak istemiyorum.

 
muhasebeci değiştirmek en kolayı.


  • eksi sozluk e bir daha geldim  (24.12.14 13:57:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.