[]

Hastalığım nedir?

Devamlı grip ve nezla oluyorum.Üşüyorum neden olabilir? Burnumda tıkalı
Nasıl geçer? Neyim var?



 
gıdana dikkat ediyor musun? yeteri kadar meyve sebze protein alıyor musun, çabuk gıda tarzı mı besleniyorsun? yürüyüş/spor yapıyor musun?

grip nezle gelince daha doğrusu geleceğini anladığın zaman hemen birkaç şey yapmanı tavsiye ederim.
vücuduna mücadele etmeyi hatırlatacaksın ve yardımcı olacaksın.
o da söyle oluyor:

* terlemek lazım. vücut ısın yükseliyorsa mücadele başlamış demektir. bırak yükselsin. yükselmiyorsa yükselmesine yardımcı ol. yani yat ve terle.
limonu ikiye böl. yarım limonun içine bir aspirin sıkıştır. küçük ocağa koy pişsin. aspirin şişip limon cızırdamaya başlayınca ocağın altını kapat. elinle alacak kadar soğusun sonra bir çay tabağına limonun suyunu sık. aspirinli limon suyunu soğutmadan sırtına el ve ayak bileklerine ayak tabanına sür.
nane ve limonu kabuğuyla yavaş ateşte pişirip yatmadan önce iç.
sonra yanına değişmelik çamaşır koy yat ve terleyinceye kadar kıpraşmadan yat.

*birkaç diş sarımsak çiğne ağzının içi yansın bir güzel.
*bol taze veya kuru soğan ye.

*burun tıkanıklığı için de hafif tuzlu su yapıp burnuna çek, burun tıkanıklığına birebirdir.

adaçayı da bu anlamda faydalıdır. belirtiler başlayınca hemen bir adaçayı içebilirsin, gargara yapabilirsin.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (24.12.14 07:23:03 ~ 07:24:08) 
devamlı dediğin ne kadar sıklıkla? alerjik olabilir, test yaptır.


  • merhum  (24.12.14 07:40:55) 
Ben de bir dönem kronik farenjitin dibine vurmuştum, 4-5 yıl önce. Şu an atlattım.
*Sarmısak-soğan ile vitamin almaya çalışılabilr. Meyveye abanmaktansa, bunlara abanmak biraz daha evla.
*Tipik Duyuru cevabı olacak ama sporla bağışıklık sistemim ciddi derecede güçlendi. Eskiden İmuneks veya vitaminlere ihtiyaç duyuyordum; artık duymuyorum.
*En büyük katkıyı şu sağladı. Toplu taşıma veya arabaya bindiğinde ne kadar soğuk olursa olsun paltoyu çıkar. İçeride ısınıp dışarıya çıkıp donunca vücut çarpılıyormuş asıl. Bunu keşfetmek de bir dönüm noktası oldu. Otobüste, dolmuşta, metroda, vb. palto ile oturup ısıtma vücudu. Hafiften üşüsün ama terlemesin. Çok soğuklarda üstündeki buz çözülene kadar otur ama alıştırma vücudu o sıcağa. Terlemek sadece ateşin varsa iyidir. Motto şu, "Ateş varsa terle, yoksa terleme".
*Bu arada İmuneks süper bir yardımcı. 4-5 yıl önce kışın 8-9 kere hastalanmıştım. İmuneks ile onu 2-3'e düşürmeyi başarmıştım.
*Ağzı karbonatla çalkalamak, karbonatla gargara yapmak iyidir yatmadan önce, ortalığı bakteriden, pislikten arındırır.
*hayat ablam, "burun tıkanıklığı için de hafif tuzlu su yapıp burnuna çek, burun tıkanıklığına birebirdir" demiş. Burada ondan biraz farklılaşacağım. Tuz burundaki sümüğü pişirir. Eğer tıkalı burna tuzlu su çekersen, oradaki sümüğü beton yapıp çıkmasını engellersin. İyice tıkanır ortalık bu sefer. Önce burnu Buğuseptil, vb. ile iyice açıp ondan sonra burun açıkken kenarlardaki sümüğü pişirmek gerekiyor. Olay da şu, nezle virütik bir durum. Tuz da virüsleri öldürüyor.
*En önemli şeylerden biri besin. Hazır yiyecekleri kullanmamak, her şeyi olabildiğince elde yapmak gerek. At hazır çorbaları; internette milyon tane basit çorba tarifi var. Mis gibi oluyorlar.
*hayat ablama adaçayında çok katılıyorum ama adaçayında östrojen yoğunluğu var. O yüzden erkeklerin çok fazla tüketmesini önermiyorlar. Adaçayı tabii ki günde bir-iki içilebilir de, zaman zaman onun yerine zencefil-limon, ayvalı ıhlamur gibi şeyler kullanılabilir.
*Sonu -it ile biten birtakım üst solumun yolu hastalıkları allerji veya reflü kaynaklı olabilir. Bunu kontrol ettirmek gerek.
*En önemli şeylerden biri burun açılması. Burun açılmayıp ağızdan nefes aldıkça, ağız burun gibi havayı temizleyemediğinden daha fazla hasta ediyor. Burun açılmadıkça hastalık uzar da uzar.
  • aychovsky  (24.12.14 07:42:49 ~ 07:44:31) 
ayçacım, tuzlu suyun sümüğü pişirdiğini bilmiyordum. hiç öyle de olmadı açıkçası. çok sık kullandığım bir yöntem değildir ama kullandığım her seferinde başarılı sonuç aldım.

adaçayı antioksidan özelliğe sahip. ağız yoluyla alınan zararlıları içeri gitmeden engellesin/azaltsın diye kullanıyorum. çok steril olmadığını düşündüğüm bir yere gidince de yanıma adaçayı alıyorum. içmesem de gargara yapıyorum. depo suyu kullanan yerlerde, otellerde, dışarıda yemek yediğimde orman yürüyüşlerinde kullanıyorum. benim bağışıklık sabıkalı biliyorsunuz, her zaman kullanmıyorum da duruma göre ayarlıyorum işte.

immuneks'i ben de geçtiğimiz iki-üç yıl kullandım, bu yıl almadım. aldığım günler zıpkın gibi yapıyor akşamın nasıl olduğunu anlamıyordum bile. immuneks'in böyle bi olayı da var. ve evet hastalanmadım.
bu sene kendi halime bıraktım bakalım n'olcek. kış başından beri nezle iki defa kapımı çaldı, geri yolladım:)

cenkist, arkadaşların dediği gibi alerjik veya başka bir nedenden olma ihtimali de var. sıklığını ve neler yaptığını yazmamışsın, biz de en olası şeye göre cevapladık. mesela ben üşüyorum dedin diye nezle grip olasılığını düşündüm. başka bir durum da olabilir. doktora gitmek her zaman en doğru olan biliyorsun.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (24.12.14 09:17:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.