[]

Bu mudur geldiğimiz nokta

Bu insanlarla aynı bayrağın altında aynı dili konuşmak istemiyorum. Gerçekten artık ne olacaksa olsun. Ben güzel insanlara her koşulda sahip çıkarım.

-fotoğrafları kaldırıyorum. Telefondan isimleri silemiyorum şu an.


 
ben de bunu anlamıyorum amına koyyim evrensel ve hümanist mars ne lan


  • bekçi hurşit'in eline lüverver vermişler  (23.12.14 22:11:09) 
ulusal marşa evrensel değil demek nasıl bir kafa yahu?


  • calzoncillos  (23.12.14 22:13:37) 
ya kamil misin sen ya oradaki kasıtı anlamayacak ne yazdın acaba oraya ağzına pturmus evrensel hümanizim laf ola beri gele yamıssın mal mal silemiyosun da yok orda kasıt suymuy lan git gece gece


  • bekçi hurşit'in eline lüverver vermişler  (23.12.14 22:19:13) 
bence üç nokta...


  • ermanen  (23.12.14 22:21:04) 
allah malın bile hayırlısı versin aaaaaammmin sözdee özgürlükçü sçözde entel sözde ülkenin aydılığı daha ne yazdığını ilmiyo bi de taban tabana zıt anlam veriyo bak hele bak akıllara bak sanırsın niçe sanki bana oğuz atay amına koyyim


  • bekçi hurşit'in eline lüverver vermişler  (23.12.14 22:22:08) 
yazarın kendi düşüncesidir. düşünce özgürlüğü kapsamında ele alalım. her fikir şuç unsuru oluşturana kadar düşüncedir sadece. şimdi bu entelektüel cihangir ağızıyla şunu söylemek istiyorum; siktir et kanka.

istiklal marşı'mız bu milletin ortak paydasıdır ve bir dönemin ortak paylaşımlarını yansıtır. günümüzde köklü bir geleneğimizdir ve toplumları bir arada tutan bir etmen de köklü gelenekleridir. istiklal marşı bu nedenle toplumumuzda önemlidir bir figürdür.

ben inançsızım. istiklal marşı'nda geçen dini motifler beni hiç de rahatsız etmiyor. çünkü istiklal marşı zamanın ruhuna göre toplumun ortak paydasını yansıtan bir ürün. müslümanlığın zamanın türkiye cumhuriyeti halklarının ortak paydası olduğunu inkar etmek ahmaklık olur. anlatabilmişimdir umarım. yani bu bir gelenektir. mirastır ve güzel bir şeydir. medeniyeti tek dişi kalmış canavara benzetir mesela. zamanın ruhuna göre anlamlıdır. şu an ise bir gelenektir. tekrarlıyorum, güzeldir.

ben arkadaşın, ya da bu şekilde düşünen arkadaşların neden istiklal marşı'na karşı olduklarını bilmiyorum. belki haklı bir sebepleri vardır ama istiklal marşı'nın herhangi bir yerinde türk kelimesi geçmez. türklerin milli marşıdır diye bir kabul yoktur. bol bol milli savaşlara, islami inanca, şehitlere ve toprağın kutsallığına atıf vardır. o yüzden ben anlamıyorum. türkiye cumhuriyetinin zamanında kabul edilmiş ve artık kültürel mirasımız olmuş bir marştır en nihayetinde.

kanka sen yine de unutma. düşünceler özgür olmalıdır. fiili bir kötülüğe gidene kadar düşünce özgürlüğü esas olmalıdır.

ayrıyetten bir ülkenin milli marşı çok hümanist ya da evrensel olmak zorunda değildir. toplumun ortak paydalarını yansıtması kafidir.

çok şey yazdım az şey anlatabildim ama demem şu ki; herkes kendine göre bir doğruyu düşünme ve yayma hürriyetine sahiptir. o düşünceden hoşlanmadığımız zaman yapmamız gereken tek şey, katılmamak ya da gerekiyorsa siktir etmektir. başka bir zamanda düşünce hirriyeti bizim de işimize yarayacaktır çünkü.

not: türküm, inançsızım, hümanist falan değilim, kürt milliyetçiliği komiğime gidiyor daha ötesi değil, alayına isyan ölümüne göztepe.
  • harrage  (23.12.14 22:27:53) 
Sadece turkiye'de var olayi yanlis yalniz, Amerika'da da, baseball, superbowl'dan once national anthem okunur.


  • düşünüyorum öyleyse vurun  (23.12.14 22:28:27) 
ya kamil evrensel marş aramak kerhanede bakire aramaktır sen istiyosun mars evrensel olsun milliyetçi oldum lan sizin gibiler yüzünden yarından tezi yok ocağa kaydoluyorum


  • bekçi hurşit'in eline lüverver vermişler  (23.12.14 22:29:15) 
(bkz: #46905799)


  • devilred  (23.12.14 22:32:56) 
bu sene de duyuru amma beyinsiz yaptı

@sadakatsiz türkiye cumhuriyeti ulusal marşından beklentin tam olarak nedir?
  • calzoncillos  (23.12.14 22:34:15) 
söz konusu entrylerde olayın biraz abartıldığı belli de siz de over-react yapıyorsunuz. kimse istiklal marşı'nı sevmek/okumak zorunda değil. benim marşa karşı nefretim falan yok da zamanında insanları gaza getirmek için yazılmış, dini duyguları sömüren pragmatist bir marş (dünya üzerinden hemen hemen bütün marşlar gibi) ayrıca marşı seven insanlar güzel olmuyor otomatik olanlar. ugh


  • empati kuramayan psikolog  (23.12.14 22:41:54) 
milliyetçilik kavramını ne kadar basit ele alıyorsunuz yahu.
yok ortak paydadır, yok kardeşiz gibi. eğer milliyetçilik konuşacaksa adamlar hoşlanmıyor zorlaması olmaz ki bunun. kızacak şey nedir anlamadım?

edit: mesela istiklal marşı'nın fonetik açıdan hoş olmadığını düşünüyorum. o be nimmilletimin kısmı nedir yahu? :) (şimdi ana bacı sövmüşüm gibi laf ederler türkoğlu türküm amk)
  • secilmis uye  (23.12.14 22:46:20 ~ 22:50:48) 
(bkz: beyni yok fikri var)

Bende bu ülkede pkk ya tanınan haklara tahammül edemiyorum artık.
  • basond  (23.12.14 22:53:34 ~ 23:38:08) 
bakın burada milliyetçilği tartışabiliriz, istiklal marşı'nın şurada burada okunuyor olmasını eleştirebilir gerekliliğini konuşabiliriz, istemeyen marşı okumayabilir/sevmeyebilir de ama ulusal marş ulusal ögeler içeriyor demek aptallıktan başka bir şey değil. bütün ülkelerin marşları için de durum aynıdır. adı üstünde milli marş..


  • calzoncillos  (23.12.14 22:58:32 ~ 22:59:09) 
@calzoncillos Milli marş olabilir. fakat milliyet soyut bir kavram. içerisinde kültürel ve duygusal olgular barındırdığından kişi kendini buna yakın hissetmeyebilir ve sevmeyebilir.(kültürü, dili, geleneği, göreneği farklı olma durumunda bunlar yaşanabilir) Diyorsan ki "ulusal öğeler barındırdığından sevmiyorum" diyenler için o zaman doğrudur. çünkü milli marş ulusal öğeler barındırmak zorundadır zaten senin de dediğin gibi adı üstünde.


@mornie gerçekten güzel insanlara sahip çıkıyormuşsun. hiçbir eleştiriye açık değilsin. senin görüşün en birinci :) (evet attığın tiklerden anladım)

@advocatusdiabol kahraman ırk sözü seni rahatsız etmeyebilir. fakat kürtler ortadoğu kökenlidir, türk ırkı ise orta asya :)
  • secilmis uye  (23.12.14 23:08:27 ~ 23:12:57) 
Türkiye'de herkesin etnik kimliği var. Biz kabul ettik ve oldu, kimse bize dayatmadı.

3 etnik kimliğimin de verdiği her hakla yapacağınız her türlü argümanın içine Anadolu halkının DNA'sından bahisle ederim.

Söyledikleri her şeyin alt metninde "biz hep buradaydık siz defolun gidin" olan etnikçilere şöyle söyleyeyim: Siz kimsiniz bilmiyoruz ama biz Anadolu insanı asıl hep buradaydık ve biz kim olmayı kabul edersek oyuz. Pek çok medeniyet geçti buradan. Bir şartla. Bu halk kabul etti. Marş sikmeye devam edin. Amerika'ya gidin "star spangled banner'ının "in god we trust"lı sözlerini 'sikeyim', 100 milyon Kızılderiliden kalan 10 milyonun kadınlarını da kısırlaştıran kolonici piç kuruları sizi" diye bir bağırın, ciğerleriniz açılsın, sonra bir yüzünüz kaldıysa artık burada kıllı romantizme lahmacun, halay ve Amerikan+İsrail menşeili silahlar, paket paket de eroinleriniz eşliğinde devam edersiniz.

Hakikaten ne olacaksa olsun.
  • godoşu beklerken  (23.12.14 23:10:44 ~ 23:11:27) 
@secilmis uye
Dalga mı geçiyorsun? ''Sikimtorik'' ne demek? ''Marşınızı sikeyim" ne demek?
Bu cümleleri bir ermeni'ye bir yahudiye, bir almana söyleyebilir misin?
Türkiye-italya maçında italyanların milli marşı okunurken marşı yuhalayabilir misin?
Diyorsan ki yaparım. Bu düşünce özgürlüğüdür. Tamam. Ama yok diğer türlüyse burada bir seçenek yok.
İstiklal marşı size doğru gelmeyebilir, saçma, gereksiz bulabilirsiniz. Ama o benim marşım, benim ülkemin marşı. Benim için manevi bir değeri var. Ben o marşı okurken bile gözlerim dolar. Vatan, bayrak, din. Bunlar benim ve benim gibi milyarlarca insanın canını dahi verebileceği şeyler. Ve sen böyle bir durumda sikerim marşınızı bir eleştiri olarak almamı mı istiyorsun.
O zaman bundan sonra seni eleştiren biri sikerim seni, piş faşist, ırkçı üye laflarını kullanabilir mi?
  • mornie  (23.12.14 23:19:53) 
onlar da istemiyor ama seve seve konuşuyorlar işte..

güzel insanlara sahip çıkmadan önce güzel insan olmayı öğren. herkes senin gibi düşünmek zorunda değil. önce karşındakinin düşüncesine saygı duy sonra eleştir.
  • seksen9  (23.12.14 23:19:56) 
aahahaha @2 sikmis beyler dagılın :D

yanlıs düsünüyorsun kardes.
  • bana jacob diyolar  (23.12.14 23:21:44) 
@e_rsin
Ben hiçbir oynama yapmadım.
Ayrıca bir futbol maçında burası kürdistan diye bağıran, milli marşı yuhalayıp mastürbasyon yapan ben değilim.
  • mornie  (23.12.14 23:23:12) 
@advocatusdiaboli biraz metafor yeteneğin olsa anlarsın. @sadakatsiz'in söyledikleri beni ilgilendirmiyor ama sen beni rahatsız etmiyor dediğinde sunni müslüman türkler(genelden) bahsetmiyoruz ki anlamında dedi onu. ironiydi yani.

ikincisi marşta bahsedilen ırkta kimden bahsediliyor onu diyoruz. orta asya kökenli türk ırkı mı yoksa ortadoğu kökenli kürler mi? arasında fark var hangi ırk kahramanmış?

@mornie uslup için söylüyorsan yüzde yüz haklısın. saygısızlık için söylüyorsan yüzde yüz haklısın. hiçbir açıklama yapmadığın için sevip sevememe konusuna değiniyorsun sandım.
  • secilmis uye  (23.12.14 23:24:07 ~ 23:27:13) 
@sadakatsiz yav he he

@secilmis uye aynı şeyi söylüyorum ben de. dediğim gibi şu veya bu sebeple sevmeyebilir insan ama evrensel değil, türk ve müslüman marşı falan bunlar ilkokul bebelerinin bile kurmayacağı saçmalıkta cümleler..

kadının duyurusunu piç ettik asddghjkl
  • calzoncillos  (23.12.14 23:26:06 ~ 24.12.14 00:03:36) 
bana diyorsan eğer türk marşı demedim. millet ve ırk farklı şeyler çünkü :)
türk bir ırk, milli marş ise milliyete ait :)

  • secilmis uye  (23.12.14 23:33:32) 
@sadakatsiz
Bunları başka bir milletten ve dinden birine karşı yapamayacağını bilmek karakterin hakkında çok şey anlatıyor bana.

@calzoncillos
Erkek değilim.
  • mornie  (23.12.14 23:38:42 ~ 23:50:52) 
ihbar et gitsin . bunlara yol verenlere kafam girsin.


  • tosunpasa  (23.12.14 23:44:46) 
tartışmaya gel.

hakaretler, tahammülsüzlükler havada uçuşuyor. niye nefret ediyorsunuz arkadaş tanımadığınız insanlardan(birbirinizden)?

lafa gelince herkesin türkiye'de tartışma kültürü'nün çok sikimsonik olduğu konusunda söyleyecek bişeyleri vardır.

rahat bırakın birbirinizi rahat, kimseye haddini bildirmek kimsenin haddine değil.
  • take me rufee2  (23.12.14 23:45:46) 
birlikte yaşadığı, aynı dili konuştuğu, aynı yerlerde gezip aynı platformlarda bulunduğu (!) insanların kutsallarına hakaret etmeyi normal! kabul eden (utanmadan) buna itiraz edenleri suçlayan! tipler; parazittir. (bkz: parazit )

parazitlerle beraber yaşıyoruz yani nereye kadar sürecekse..
  • heidifener  (23.12.14 23:47:55) 
şimdi sakin oluyoruz ve izliyoruz:
www.youtube.com

konu kilit sldksşl
  • hesabım silindi kırgınım modlar  (23.12.14 23:59:12) 
biri ted videosu koymuş biri asit kuyusu demiş hala. beyinlerini teslim etmişler çoktan.. bu da bi seçim tabi.


  • heidifener  (24.12.14 00:18:58) 
@heidifener o videoya dair yaptığınız nacizane yorum bu oldu ama hala başkalarının zekasını küçümsüyorsunuz://
videodaki abim de teslim etti zaten sizin gibi düşünmeyenler böylece verdik beyinleri ooh sefamız olsun şldskfsd

  • hesabım silindi kırgınım modlar  (24.12.14 00:27:45) 
Türkiye'nin laf ettirmeyeceğim tek şeyi Türkçe. Yok yetersizmiş yok bok püsürmüş yok şöyleymiş, fıstık gibi dili beğenmiyorlar.

Marşa ben de bayılmıyorum, bestesi de dandik. Ama umurumda değil, insan niye marşa bakıp bakıp çıldırır ki. Şu futbol maçlarından önce okumayı kaldırsalar güzel olacak ama.
  • i was made for you  (24.12.14 00:32:53 ~ 00:33:23) 
@hesabım silindi kırgınım modlar videodaki abin görevini yapıyor gayet zeki. senin gibiler için aynı şeyi söyleyemicem.


  • heidifener  (24.12.14 00:54:14) 
@advocatusdiabol sevgili kardeşim; anlatılmak istenen, böyle denmek istemiştir öylesi böylesi olmaz bu işin. ırk ve millet kavramlarını öğren sen de öyle gel. ırk bilimsel verilere dayanarak yapılan bir şey. bunun yoruma açık bir tarafı olamaz. bir ırka bir marş ile mensup olamazsın :) bunun siparişle olacak bir tarafı yok. millete olursun eğer değerleri benimsersen ve kabul edersen. bu soyut bir şey olduğundan giriş çıkış daha kolay tabii ki :)

m.akif'in arnavut olması türk milliyetçiliğini savunmayacağı anlamına gelmez?! Nasıl kürt kökenli olup da Türk milliyetçiliğini savunan varsa, kürt kökenli olup da türk milliyetçiliğine karşı çıkanlar da vardır. Kanıt mu bu şimdi? Böyle saçma bir şey söylenebilir mi? Ülkedeki bir sürü ermeni kökenli insan benden daha türk :)

kürt olmanız(benden mi bahsediyorsun bilmiyorum? 2paraftan köken analizi yapmuşsın :)) tabii ki sevmeyi ya da sevmemeyi gerektirebilir. Çünkü milli marşta ortak öğeler vardır. bazı söylemler vardır. kürtlerde ise bu ortak öğelerin bazıları olmayabilir. Türk olarak bile sevmeyi veya sevmemeyi gerektirebilir. Adam der ki ben sevmiyorum. bitti. bunun tartışması olmaz.

ikincisi dininiz, mezhebiniz beni ilgilendirmez. ben yapılan metaforu açıkladım. yorum yapmadım. sanki hepsini bana yazar gibi olmuşsunuz ;)

yahu saygısızlık konusunda mornie hak verdim, eleştiri konusunda hak verdim de adam çıkıp "sevmiyorum ulan zorla mı ülkenizi de, dilinizi de, ırkınızı da sevmiyorum" dese ne diyebilirsiniz ki? Zorla mı kardeşim? dil faşizan olabilir bak bunu eleştirebilirsin buna bir şey demiyorum. ama sevmek zorunda, hepimizin gibi düşünceleri saçma buluyorum.
  • secilmis uye  (24.12.14 10:20:46 ~ 10:55:31) 
mesela ben ulusal marşı hümanist değil diye beğenmeyenlerin kürtçe bilmiyor diye insan yakmasına bayılıyorum ve geldiğimiz noktanın da hastasıyım.

kürçü ibneler, siz insan mısınız ki hümanizm bekliyorsunuz?
kendini bu ülkeye ait hissetmiyorsan, marşını, dilini, kanunlarını, insanlarını sevmiyorsan siktir git güzel kardeşim, zorla mı tutuyoruz?
ne kurallara uyup birlikte yaşamaya varsınız ne de tası tarağı toplayıp siktir olup gidiyorsunuz

hem dereden geçeyim hem sikim suya değmesin istiyorlar da 3-5 maymun için ülkenin adını kürdistan yapamayız, buna alışmaları lazım ondan sonra aralarından güzel insan bulursak sahip çıkarız.
  • azizakin  (24.12.14 13:16:24) 
@advocatusdiabol zaten kimse hayır orda türklerden bahsediliyor senden bahsedilmiyor demiyor ki? Sen hiç duydun mu böyle bir şeyi? Andımız sadece bizim kürtler okumasın, marşımız bizim onlar okunmasın dendiğini duydun mu? adam hissediyorsa dışlayan kim? yani olayı tam tersine gereksiz bir şekilde çevirmişsin. ha ben zaten hakaret vb. şeyleri tasvib etmediğimi söylemiştim o ayrı.

bu videolar neyi kanıtlıyor anlayamadım? yani atma amacın nedir?
  • secilmis uye  (24.12.14 18:22:25 ~ 18:24:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.