[]

En son gördüğünüz iyi insanı anlatabilir misiniz?

Sb.

Adetullahtandandır ben başlayayım :P
Küçük bir ilçede yaşamaktayım.(Hep böyle başlıyor duyurularım). Bugün buranın pazarıydı. Pazarda kendi balı üreten, balı da gofret gibi olan bir köylü abinin oraya yöneldim. Diğerlerine göre daha koyu olan balı göstererek fiyatını sordum. Kırk lira olduğunu söyledi. Diğer sarı balların fiyatını sordum. "Yirmi, on beş" neyse söyledi. Kırk liralığı gösterip;

-En iyisi bu.
-Ne farkı var?
-Bunları ben üretiyorum. Yaylada arıcılık yapıyorum. Bi tadına bak. Helal olsun.

Koyu baldan kocaman bir parça kesip elime verdi. Bal muhteşemdi. Gofret gibi dedim ya öyle böyle değil.."Abi sen yirmi liralık ver bana" dedim yediğim balın etkisiyle. Bir şey demeden bal kabının üzerindeki örtüyü biraz daha çekiştirdi. Kocaman sarı bir bal parçası vardı soluk, şekli sabun gibiydi. O parçayı aldı üzerini elindeki bıçakla kazımaya başladı."Bu parça arıların kovanda yaptığı ilk parça en güzel yeri burası olur" deyip onu da ikram etti. Ayıp olmasın diye nazlandım biraz.

-Helal olsun ye kardeşim.
-Sağolasın abi..

Neyse başladım yemeye. Muhteşemdi dediği gibi.

Adam o kadar tattırdı sonuçta yanıma çok para almamıştım, daha pazar alışverişi vardı.

-Abi sen beş liralık daha koy.

Dedim dinlemedi.

-Sen bunu bi ye. Haftaya konuşuruz.

Kabı epey doldurdu, poşete koydu bana uzattı. Yirmi beş lira uzattım. Beş lirayı bana geri verdi."Bu yeter" dedi.

Eve geldim. Yarım kilodan fazla olduğu kesindi.Merakla tarttım. 900 gram koymuş. Tartıp verdi ama tartının ibresini göremedim. Tam önündeydi...

Vay be ne insanlar var. Şaşırdım gerçekten..

 
oha arkadaş resmen gülümseye gülümseye okudum ya.


bugün gördüğüm en iyi insan sabah sırt çantasıyla okula giderken gördüğüm minik oğlandı. iyi dersler delikanlı dedim çok içten gülümsedi bana teşekkür etti. umarım hayatını sağlıklı başarılı ve huzurlu yaşar.
  • reavelyn  (23.12.14 19:42:11) 
Geçen hafta, finallerle midtermlerin birbirine karıştığı vakitler. Kafam allak bullak. 7'de sınavdan çıkmışım. Yapamadığım soruyu düşünürken bi yandan da kapıdan çıkıp içeceğim sigaranın hayallerini kuruyorum. Önüme bile bakmadan koştur koştur kapıdan çıkacakken, kapının karşısında orta yaşlı, şık giyinmiş bir kadın gördüm. Haliyle öncelik verdim ama kapı dışarı doğru açıldığı için açma girişiminde bulunmadım. Kadın da durdu beni bekledi. Bekleştik bi beş saniye. Açayım bari kapıyı dedim, açtım buyrun dedim. Çok aceleniz var gibiydi yol vereyim dedim demez mi kadın. Tutup sarılacaktım valla, yok buyrun dedim. Sigaramı içerken ne bi sonraki sınavı, ne de yapamadığım soruyu düşünüyordum.

Devasa bir iyilik yapmadı belki ama boktan günümün güzel tek anıydı belki. Sağolsun.
  • charles montgomery monty burns  (23.12.14 19:42:49) 
İçim çürümüş resmen, okurken " Nerde adilik yapacak bu herif?" diye okudum, zamanında ne kadar hümanisttim halbuki. Bunu farkettiğimde moralim bozuldu.
Son zamanlarda iyi insan görmediğimi farkedince daha da moralim bozuldu.

  • charlesbukowskiineksi  (23.12.14 19:49:37) 
son zamanlarda pek görmedim ama bir kaç gün önce burada şu iki soruyu soranlara iyi insanlar derdim herhalde: biri geri dönüşüme atacaklarını temizleyip de mi atmalı diye sormuştu, diğeri de, temizlik yapan kadınlarla ilgili araştırma ödevi yapacaktı, onunla ilgili kaynak arıyordu galiba.


  • puc  (23.12.14 20:40:29) 
Sık sık görüyorum iyi insan, az olduklarını düşünmüyorum. Herkesi kötü görenler genelde kötü oluyor kişisel düşüncem.


  • e_rsin  (23.12.14 21:18:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.