[]

Regl dönemi

Regl dönemimde tam olarak akıntı gelmeden bir saat öncesinde baş ağrısı başlıyor ben de. Gözlerimin arkası da çok ağrıyor, ufak çapta bi migren yaşıyorum sanki ertesi günde devam ediyor şiddetli. Tam bi saat önce başlaması neyle açıklanabilir? Ağrı kesici de almak istrmiyorum ama kafam patlıcak gibi oluyor. Periyotlarım düzenlidir. Ağrı kesici kullanmam gerekirse aspirin alsam iyi olur mu? Keser mi adeti?




 
aspirin kanı sulandırır, kanamayı artırır, en az yan etkili ve en etkili ilaç bu konuda arveles. eksisozluk.com


  • alice practice  (23.12.14 19:37:29) 
Ilk tercih olarak parasetamol iceren bir ilac kullanin kan sulandirma konusundaki nötr etkisinden dolayi. Vermidon olabilir ornegin.

bazi kadinlarda hormonal degisimlerle alakali bu tarz degisimler olabiliyor. Hormonlar belli duzeye erisince bas agrisini hatta migren krizlerini tetikleyebiliyor. Hatta annemde de ayni durum vardi, menopozdan sonra geriledi bu durum.
  • gibicibicis  (23.12.14 19:44:21) 
adet dönemi kan damarlarına bi haller oluyor zaten. ağrı kesiciden başka çözüm yok. asprin dozunu kendin ayarlayamayabilirsin. ilaçlar konusunda bilgisi iyi olduğunu bildiğin doktor varsa ona danış en başta.


  • seksen9  (23.12.14 19:44:25) 
ahh o hormonlar
ben vermidon alyorum hatta kırıp yarısını alıyorum bana yetiyor yalnız ben ilaçlara karşı biraz duyarlıyım. adet başlamadan önce alınan vermidon bende kanamayı azaltıcı bir etki yapmıyor --ama başladıktan sonra ağrı kesici alırsam o kesiyor.

  • niye ama  (23.12.14 19:51:19) 
sadece regl döneminde tetiklenen bir migren çeşidi var.
ben direkt acile gidip ağrı kesici vurduruyorum, ileri seviyelerde olduğu için.

  • kayranin kedisi  (23.12.14 22:33:19) 
regl dönemine özel migren tanımlanmış seninki de sanırsam o. migrenin kesin bi tedavisi yok ağrı kesicilerin iyi gelmediği söyleniyor stresten uzak durup seni rahatlatacak aktiviteleri yapabilirsin.


  • irsh92  (25.12.14 19:14:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.