[]

Yüksek lisans. Allahını seven yol göstersin

ege üniversitesinde okuyorum. alttan 2 dersim vardı. Bir tanesi 1. dönem, diğeri 2. dönem. 1.dönemdekini büyük olasılıkla vercem. O dersin finali 15 ocakta. Diğer dersin Tek ders (mezuniyet sınavı) ise şubatın 2. haftası gibi yapılacağı söylendi öğrenci işleri tarafından.

Bizim okulun fen bilimleri enstitüsü (yüksek lisans kayıtları) ise kesin kayıtlarda mezuniyet şartı arıyor ve kesin kayıtlar 27-28 ocak görünüyor.

Tek dersten sınava gireceğim hocayla konuşsam kesin kayıtlardan 1 hafta önce falan yaptırsam ve geçici mezuniyet alsam olurmu? Böyle birşey deneyen oldumu? okulun ve okuduğum fakültenin belirlediği tarihler o kadar ters ve saçmaki insan 1.dönemden de mezun olanları düşünür dimi... çok mutsuzum 1 senem boşa gidecek :(

 
sadece senin için kimse milyon yıl önceden belirlenmiş tarihleri değiştirmez. hoca değiştirmeye yanaşsa bile fakülte "hop! ne yapıyorsun sen!" der. birinci dönem mezunu değilsin sen ayrıca, tek dersin de olsa ikinci döneme sarkmış durumdasın. neden seni düşünsünler ki?

bir senen boşa gitmez ayrıca, güz dönemi başvuruları var, altı ayın gider.
  • devilred  (23.12.14 19:33:19) 
@sheisguilty

ön kayıtlarda mezuniyet aramıyorlar. bunu sorduğumda bizde bilmiyoruz diyerek cevap verdiler.

kendimi düşündüğümden değil koca okulda 1. dönemde mezun olacak tek kişi ben değilim. Hadi benimkisi tek dersten dolayı sarkmış olsa bile 1. dönemde mezun olanlar vardır
  • false pretension  (23.12.14 19:37:54) 
birinci dönemde mezun olanlar için yeterli süre vardır zaten, sen merak etme, onu düşünür enstitüler.


  • devilred  (23.12.14 19:40:00) 
teşekkürler


  • false pretension  (23.12.14 19:40:59) 
valla onca yüksek lisans, doktora programı araştırdım ettim, hatta mezun değilken henüz birinden kabul bile aldım, ön kayıt esnasında belge isteyen tek bir okul görmedim. aslolan kesin kayıtlar sırasında mezun olmuş olmaktır.


  • devilred  (23.12.14 19:47:52) 
@sheisguilty

ağustos ayına kadar süre vermiş, normal bir öğrencinin o zamana mezun olması beklenir zaten. o yüzden mezuniyet belgesi istemişler, erken tarihli olan (mayıs, haziran gibi) ön kayıtlarda istenmez bu türden bir belge.

ek: bu da örnek olsun;

dosya.marmara.edu.tr
  • devilred  (23.12.14 20:00:33 ~ 20:06:41) 
@sheisguilty

e ama ille söyleteceksin, daha önce mezun değilken kabul aldım dediğim okul iyte. izmir değil mi ora da sonuçta :)
  • devilred  (23.12.14 20:15:44) 
istanbul üniversitesi başvuru sırasında not ortalamasını da istiyor ve kesinlikle mezun olman lazım


  • mesgul ve huzursuz  (23.12.14 20:35:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.