[]

Banka Beni Mahkemeye Verdi Yardım

İsmi lazım değil bir bankanın kredi kartımdan çektiği ücret için Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdum, karar lehime çıktı. Banka uzun bir süre ücreti ödemedi, bugün de eve kağıt gelmiş beni mahkemeye vermişler. Yargıtay bu durumda bankanın lehine de karar verdiği için mahkemenin sonucu da muallak. Ne yapmalıyım?




 
hakem heyetinin kararına itiraz etmişlerdir. konu detayını bilmediğim için yorum yapamıyorum ama siz gelen itiraz dilekçesine beyanda bulunup verilen hakem heyeti kararının yerinde olduğunu belirtin.


  • arma aski  (23.12.14 18:19:56) 
Yanlış bilmiyorsam on is günü içinde bunkarara itiraz etmeniz gerekiyor derhal bir avukat ile görüşün


  • kablelvuku  (23.12.14 18:37:41) 
Muhtemelen hakem heyetinin yetkisiz olduğu düşüncesiyle dava açılmıştır. Daha önce sözlükte de buna benzer bir şeyler vardı.

Hakem heyeti artık bu hesap işletim ücreti vs. şeyler için yetkili değil. Dolayısıyla elinizde hakem heyeti kararı da olsa bir anlam ifade etmiyor bankaya bir yaptırımı yok. Eğer mahkeme hakem heyeti kararını gösterip bankaya parayı geri öde derse banka da dava açıp hakem heyeti kim lan, onların böyle karar verme yetkisi yok dolayısıyla bu hukuksuz bir işlemdir diye dava açıyor. Sonunda da kazanıyor.

Bir avukata danışın tabii bu dediklerimi de muhtemelen banka haklı bu durumda. Usulen bir yanlışlık var ortada.
  • godsparticle  (23.12.14 18:43:00) 
avukat arkadaşım var, o beni gaza getiriyor cevap yazalım diye ama davayı kaybedersem karşı tarafın dava masrafı bana girecekmiş. benim asıl merak ettiğim bu tarz mahkemelerde karar kimin lehine çıkıyor, tüketicinin mi bankanın mı?


  • mesgul ve huzursuz  (23.12.14 18:45:39) 
@godsparticle, hesap iletim ücreti değil bu,hakem heyetleri hakikaten etkisiz bu konuda ve başvuru kabul etmiyorlar. kart aidatı içindi karar, bu konuda yetkileri hala var diye biliyorum.


  • mesgul ve huzursuz  (23.12.14 18:47:00) 
  • godsparticle  (23.12.14 18:48:08) 
Ne yapman konusunda bilgim yok ama ben de geçen sene aynı durumla karşılaştım.

Biraz araştırmıştım o zaman. Forumlarda falan genelde bankanın kazandığını ve avukat ücretinin kişiye kaldığını falan yazmışlardı. Neyse ki banka dosyaya ekleri koymadığı için lehime sonuçlamıştı.
  • foma  (23.12.14 18:49:26) 
İs bankasinda çalışan bi arkadasim bankanin kaybedecegini bile bile dava actigini söylemişti, dediğine gore bunun iki nedeni varmis. Birincisi diğer müşterilere gozdagi vermek, diğeri ise bankanin avukatları bos bos yatacagina biraz calissinlar diyeymis.


  • yemrem  (23.12.14 19:20:13) 
bir bankanın çağrı merkezinde çalışıyor erkek arkadaşım. onlara verilen eğitimde aslında bankanın bunu iade etmesinin gerekliliğini ama her 10 müşteriden max yarısına 5ine iade yapacak şekilde konuşmaları gerektiğini söylemişler. ve o kendisine gelen çağrılarda birçok kez geçmişe de dönük olarak kredi kartı aidat ödemesi yapıyor. ben de daha geçen gün sadece arayarak iş bankası kredi kartımın aidatını aldım.
bu durumda ben mahkemeyi kazanırsın diyorum. tabi bu çektiği ücret aidatsa. işlem ücreti vs gibi ya da başka konularda fikir sahibi değilim.

  • tuborg yesili  (23.12.14 19:33:26) 
Hiç endişe etme hocam. Paşalar gibi savun hakkını. Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi sırf gözdağı vermek için bazı kararları yargıya taşıyorlar. Garantiden birkaç yıllık aidatımı hakem heyeti kararıyla almıştım. Birkaç yıl aidat almadılar, bu yıl tekrar aldılar. Müşteri hizmetleri iade etmedi, ben de tekrar heyete gittim. Karar şu an elimde, dava açma süresinin geçmesini bekliyorum. Yiyorsa versinler mahkemeye. Bir de yargı harcı girer o tarafa. Avukat arkadaşın da varmış, hiç çekinme.


  • gregor sarmisaa  (23.12.14 19:46:45) 
Hakem Heyeti Kararı'nın itirazi davası açılmış muhtemelen. Eğer süresi içinde cevap dilekçesi sunmasan bile dava devam eder ve kaybedersen yine karşı taraf senden dava masraflarını ve vekalet ücretini tahsil eder. Bir cevap dilekçesi yazacaksın güzelce. Sonra mahkeme bu dosyayı bilirkişiye gönderecek. Bilirkişiden rapor gelecek. Bu rapora itiraz edilecek. Yine bilirkişiye gidecek. Eğer gelen rapor yine aynıysa, bilirkişi raporu yönünde karar verilecek. Böyle böyle 2 sene sürer bu dava. Olayın detayını bilmiyorum ama genelde tüketici davaları tüketicinin lehine sonuçlanıyor.


  • maxim gorki  (23.12.14 19:58:17 ~ 19:59:14) 
çok sağ olun. tebliğ elime ulaşmadı, işte olduğum için muhtara bırakmışlar, ben edevlet'ten bakıp gördüm dava açıldığını, henüz işleyen bir saat yok neyse ki. artık karşı tarafın avukat parasını da gözden çıkardım sırf pısmamak için sonuna kadar gidicem Allah hayretsin :D


  • mesgul ve huzursuz  (23.12.14 20:21:34) 
Rahat ol. Cevap yaz hakem heyeti dogru demis ey mahkeme bu davayi reddet de. Korkma. Muhtemelen dava reddedilecek ve bi not : bu sekilde reddedilen cok dava gordum. Banka dava aciyosa bi bildigi vardir diye korkma cogunu kaybediyolar


  • photo85  (24.12.14 19:05:42) 
@photo85 evet, çok saçma bir sebep öne sürmüşler tebliğ elime ulaştı. iddialarına göre bana bu ücreti yansıtmışlar ama aynı gün içerisinde geri ödemişler ki öyle bir şey yok, ekstreyle sabit elimde bilgi. bakalım hayrolsun inşallah :P


  • mesgul ve huzursuz  (27.12.14 18:10:06) 
takip edenler varsa, mahkeme bankayı haksız bulup lehime karar verdi (:


  • mesgul ve huzursuz  (28.09.15 18:16:14) 
bravo hocam, tebrikler.


  • anil  (28.09.15 18:56:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.