[]

mükemmeliyetçilik hakkında bir soru daha (akademik bir durum hk)

Bir akademisyen arkadaşım ile bir makale yazmayı düşünüyoruz, alanında kaliteli birisi, kendisi fazla mükemmelliyetçi maalesef. Disiplinler arası çalışma yapmak istediğim için kendisiyle çalışmam daha uygun tek başıma yazmamdan.

Sorun ise şu: kendisine bir türlü konu, ölçek vs hiçbir şey beğendiremiyorum. Zaman da ilerliyor. özet için son teslim tarihi yaklaşıyor. Ne yapmamı önerirsiniz arkadaşı ikna etmek için :)

not: başka bir kişi ile çalışmak istemiyorum

 
durumu açıklayıp en olabileceklerden bir tanesini seçmesini rica et bence.


  • kisa bisey olsun istemistim  (23.12.14 14:37:33) 
Kişiliğini o fark etmeden veya istemeden değiştiremezsiniz, "Bu olmuş mu?" yerine "bu şimdilik iyi mi?Üzerinden yine geçeriz." şeklinde yaklaşmayı deneyin. Tekrar geçmeyin ama :D
Gerçi bunu kaç kez yer bilmiyorum.
Belki de şunu diyebilirsiniz "Geç kalmamızdansa 10 üzerinden 8lik bir şey vermek istiyorum, bu 10 üzerinden 8 olmuş mu? Olmadıysa ne eklememiz gerekiyor sence? Lütfen 8 lik bir seviyede düşün." Kabul ederse rahat rahat gidersiniz bu 8 ile :)
  • afush  (23.12.14 14:38:27) 
önceki çalışmalarında o problemi nasıl halletmiş getirip örnek göstersin, onun üzerinden tartışın.
yani tamam senin yaptığını beğenmiyor, o halde beğendiği nedir? nasıl olmalı?
ortaya somut bir fikir koyamıyorsa ve yük senin üstündeyse o kişiyle çalışma fikrini gözden geçirmelisin.
  • lily briscoe  (23.12.14 14:42:13) 
mükemmelliyetçi olduğunun farkında, kendisi de bir şeyler araştırıyor, bir konu, ölçek belirliyoruz sonrasında vazgeçiyor. En büyük sorun da bu, sonradan vazgeçmesi.


  • sen olmayan cocuk benim  (23.12.14 14:46:47) 
sıkı bi kavga edin bi rahatlayın önce. ondan sonra işler yoluna girecek bak.


  • merhum  (23.12.14 15:17:14) 
@merhum, bugün kavga etmeyi düşündüm valla :)

bugün okula gelmedi, gelse kesin kavga ederdim :) yarına sinirim kalmaz ama sert ve net bir şekilde konuşmayı düşünüyorum artık :)
  • sen olmayan cocuk benim  (23.12.14 15:20:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.