[]

mükemmeliyetçilik nedir? zararları nelerdir?

sb.




 
sonu depresyona kadar gidebilir. en büyük zararı budur. çünkü mükemmeliyetçilik beraberinde tatminsizliği de getirir.


  • thracian  (23.12.14 13:08:47) 
başkalarının yaptığını beğenmediği için ya herşeyi kendi yapmaya çalışır ya da kontrol manyağı olur. bu da başkalarını rahatsız eder. insanlar kendilerine güvenmediğini düşünür.


  • merhum  (23.12.14 13:10:49) 
Mükemmeliyetçilik tatminsizliktir aslında, Ya daha iyisini yapabilirim diye görevin olan bir şeyi bitiremezsin, teslim edemezsin, başlayamazsın, içine sindiğinde vakit geçmiş olur ya da vaktinde başlarsın,teslim edersin vb. ama beğenmeye beğenmeye yaparsın bunu, içine hiç sinmez.
Diğer açıdan, hayatta doyuma ulaşamazsın. Daha iyi sevgiliyi/eşi/işi/kıyafeti/evi/arabayı bulabileceğine inanırsın, durmadan koşarsın tekerlekteki hamster gibi, seni hiç bir şey memnun etmez. "Yeterli" yeterli değildir senin için, hayır. Hayatını yaşayamazsın.
Mükemmeliyetçi insanın ana sorunu/hstalığı migrendir. Kurdukça, aradıkça, yetemedikçe o kafa çatlayacak gibi olur.
Psikolojik olarak şöyle bir şey fark edilmiş, genelde mükemmeliyetçi insanlar arabada giderken bir radyo istasyonu bulduklarında ve o sırada çalan şarkı da hoşlarına gitse dahi "Daha iyisi var mı?" diye geziyorlarmış diğer kanalları da. İnsanları/kendinizi böyle test edebilirsiniz. Bu kanal işini hayattaki herşeye uyarlayın işte.
  • afush  (23.12.14 13:12:01) 
sürekli kendi içinden sorular sorarak etrafını değerlendirip, bulduğun kusurlar eşliğinde sinir hastası olmaya kadar gider.


  • mega idea  (23.12.14 13:13:41) 
başarılı(göreceli) ama mutsuz bir insan (görecesiz).


  • dahili meddah  (23.12.14 13:26:14) 
bazı şeyler için gerektiği kadar enerji harcamak gerekir

örneğin 60 alıp geçebileceğin bir sınavdan 100 almak için buna daha fazla ayırmak gerekir, bu zamanı başka bir alanda kullanabilirsin

burada tek değişken zaman gibi, fakat enerji, motivasyon gibi şeyleri de ekleyebilirsin neticede biyolojik varlıklarız hem bedenen hem zihnen de bir sınırımız var yoruluyoruz
  • freebird5406_2  (23.12.14 13:37:59 ~ 13:38:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.