[]

Yoga ve Meditasyon Hakkında İbretlik Soru

Arkadaşlar meditasyon sırasında deneyimlediğiniz en uç şey nedir ?
Ya da inanmıyorsanız neden inanmadığınızı yazar mısınız ?



 
inanmak derken? meditasyonun inanmakla, inançla ne alakası var?

neye inanıyoruz, neye inanıyorsunuz?
  • mea maxima culpa  (23.12.14 12:23:04) 
ayrıca yoga beden hareketi sadece.


  • mea maxima culpa  (23.12.14 12:24:20) 
pek etkileyici degil ama en uc sey vucudumdaki butun kasleirn gevsedigini ve mayistigimi hissettim. acayip rahatlatici birseydi. sicmadim.


  • charlotte blanc  (23.12.14 12:32:43) 
ninjutsuya giderken ders sonlarında mokso diye bir şey yapıyorduk. nasıl yazılıyor tam bilmiyorum yanlış yazmış olabilirim ama bir nevi meditasyondu. orada deneyimlediğim şeyi söyleyemem çünkü özel olduğunu düşünüyorum. Sadece 6.hissi çok güçlendirdiğini söyleyebilriim.


  • safepassage  (23.12.14 13:00:43) 
yoga sadece bedeni hareket ettirmek ve esnetmek ise jimnastikten ne farkı var yapmayın allah aşkına.


  • burgazteam  (23.12.14 13:09:11) 
yoganın jimnastikten bir farkı var mı? ya da yok mu?

yoga hakkında garip önyargılarınız var.

sizin zihninizdeki yoga imajı ile gerçek yoga arasında epey bir fark var sanırım.
  • mea maxima culpa  (23.12.14 13:32:13) 
bilmeyen insanlar en azından bilenlere karşı ön yargılı değil, bilmediğin hakkında ön yargı sahibi olmak kınanılacak bir durum değil, fakat bilmeyene seni gibi ön yargıyla bakanlar için durum değişiyor.


  • burgazteam  (23.12.14 13:37:59) 
hiç alakam yok böyle şeylerle, ama geçenlerde böyle değişik bir çalışma geldi önüme, quantum mechanics dersi aldığımız için ilginç geldi, biraz da araştırınca başka yapılan çalışmalar da olduğunu gördüm ama ne kadar doğrular bilemiyorum, çok ayrıntılı bakmadım çünkü, ama meditasyon yapanların quantum sistemlerini etkilediğine dair bir çalışmaydı. kime desem "oha lan olur mu öyle şey?" dedi ki bana da çok mantıklı gelmedi ama meditasyon sırasında -ya da yogayı spor olarak değil de, ciddi bir biçimde yapıyorsanız, çünkü yapılan vücut hareketlerinin belli bir etkisi var- her ikisi sırasında da farklı frekans ve dalga boylarındaki beyin dalgalarının frekans ve dalga boylarını aynı hale getirerek -genelde uyku düzeninde belli bir yere kadar oluyor bu, gene tamamen aynı olmuyor- constructive interference dediğimiz bir hale geçiriyorlar, yani dalgalar normalde birbirinden bağımsızken, birbirini güçlendirir hale geçiyorlar, bildiğim kadarıyla -yanlış da hatırlıyor olabilirim- bu da vücudun radyasyonunu değiştirebilir -titreşen herşey radyasyonludur, ışıma yapar yani- e sonucunda da quantum sistemlerini etkileyebilir -lazer sistemleri mesela, çok hassas olabiliyorlar- tabi tüm bunlar saçma sapan şeyler popodan uydurma şeyler de olabilir, hakikaten gerçek de olabilir, ancak şu anda kendi çalışmama bile çok vaktim olmadığından araştırmadım :)


  • pasp  (23.12.14 13:43:56) 
sevgili arkadaşım yoga uzmanı değilim, yogayı tanıtmak gibi bir amacım, misyonum yok.

katıldığım yoga derslerinde eğey ağır jimnastik hareketleri yapılıyordu. ders bitince herkes birbirine iyi günler diyip eve gidiyor. İstanbul'da ve diğer yerlerde yüzlerce yoga dersi veren yer, öğretmen var. bunlarda da benzer dersler yapılır.

medya denilen çöplükte okuduklarınıza inanmayın. yine 1-2 kötü örneği görüp da bunu genelleştirmeyin. ona bakılırsa medyada çıkan bir yoga okulu var. okul sahibi adam çeşit çeşit dolandırıcılık yapmış, kadınlardan kendine harem kurmuş. bunun yoga ile ilgisi yok. bunun adamın pis karakteri ve insanları kandırabilme yeteneği ile ilgisi var.

yoga Uzakdoğu'dan geldiği ve meditasyonla bir şekilde özdeşleştirildiği için sanki bir dini tarikat, dini inançla birmiş gibi gösteriliyor medyada. ama alakası yok.

illa ki yoga yapan, yaptıran, yoga seansından sonra dini telkinlerde bulunan dini tarikatlar, şunlar bunlar vardır ama yoganın özü bu değil. bunlar azınlıktır.

meditasyonun da dinle ilgisi yoktur. bir gevşeme, içe dönme, dinlenme tekniğidir. binlerce çeşit meditasyon vardır. hareketli meditasyonlar vardır.

namaz da bir çeşit meditasyondur, zikir de, dua edip Allah'ı düşünmeye dalmak da, tespih çekmek de.
  • mea maxima culpa  (23.12.14 13:45:43) 
inanmak ile dinin ne alakası var acaba, insanları genelleyenler sizin gibiler olmasın sakın, ben meditasyon ya da yoga sırasında deneyimlediğiniz en uç şey nedir diye sordum, benim dini bir soru sorduğumdan nasıl emin olduğumu yazarsanız yarından tezi yok insan sarraflığına başlayacağım çünkü te allahım ya.


  • burgazteam  (23.12.14 13:48:44) 
@burgazteam yazdığın soruyu okursan inanmıyorsanız neden inanmadığınızı yazın demişsin.

ben de sordum sana neye inanmaktan bahsediyorsun. meditasyon ve yoganın ne alakası var inançla.

sorunu açsan yeterli.

meditasyon kişisel bir deneyimdir. kimisi meditasyon yaparken rahatlar, kimisi uykuya geçer, kimisi çeşitli renkler görür, kimisi sıcak dalgalarla sarıldığını yaşar.

bunlar ölçülmez, kişiye özeldir. eğer kişi din ile ilgili düşünceler içinde ise tefekkür hali yaşayabilir.

bunlar hep sübjektif, kişiye özeldir.

bana sorarsan internet ortamında habire yanlış anlaşılmalar, eksik ifadelerden önyargılar arasında kendi iç dünyasını, uç deneyimlerini, kişiliğinin, benliğinin en özel hallerini açması uygun değildir.

şimdi ben burada meditasyon yaparken öyle rahatladım ki havaya uçtum (levitasyon yaşadım), kendimi Satürn gezegeninde buldum, melekler etrafımı çevrelemişti, Hz Peygamberi hissettim vs desem hepinize maytap malzemesi olurum. ama siz bunu ölçemezsiniz ki? bunun kanıtı yoktur.

meditasyon yaparken yanımda bir melek olduğunu hissettim desem yok hissetmedin ben inanmıyorum mu diyeceksiniz?

kullandığınız kelimeler, ifadeler çok muğlak. yerinde değil. bunu söyleyince de alınıyorsunuz.
  • mea maxima culpa  (23.12.14 13:59:22) 
@mea maxima culpa doğru olanı söyletene kadar çaba çekmemizin ne gereği var ben bunu anlamıyorum, soruyu görürsün dersin ki kardeşim bak bu tarz işler inanmayla olmaz çünkü dini bir ritüel değildir, herkes kendisine özel deneyimler yaşayıp subjektif gerçekliğinde yaşar diye amenna.Ben senden bunu isterim soruyu sorma amacım senin bana verdiğin birinci cevap değildir, benim soruyu sorma amacım herhangi bir soru almakta değildir, benim soruyu sorma amacım hayatımda ilk defa iletişim kurmaya çalıştığım birinden ayar yemeye kalkmakta değildir.
Bundan dolayı sorduğum soruya bilgi içerikli cevaplar ararım ben.
Senin yazdığın işime gelir gelmez o ayrı, o da tartışılır, ama sen bana bakkala gidip abi sigara ver dediğimde ne sigarası, sigara sağlığa zararlıdır, bu sigaranı kaçağı bile var gibi saçma sapan cevaplar verirsen kusura bakma ama bende o bakkaldan çıktığım zaman söverim iyi niyet beslemem.
zaten hali hazırda ön yargıyla baktığım duruma sayende daha yanlış ve ön yargılı bakarım, umarım anlatabilmişimdir.
  • burgazteam  (23.12.14 14:11:04 ~ 14:13:39) 
her duyuru her soru illa bir kavgaya mı dönüşecek anlamadım ki? hiç de ayar filan vermedim. inanmakla, inançla ne alakası var dedim o kadar. bunun neresi ayar.

her sorunun cevabı hap şeklinde, 2x2=4 şeklinde değildir.

bu konuda binlerce yıldır yapılmış, binlerce çalışma var. kütüphaneler dolusu materyal var. burada iki soru, iki cevapla anlatılmaz.

bırakın bu bana ayar verdin de şöyle böyle hikayelerini.

okuyun, gezin, insanlarla tanışın. meditasyon yapın. deneyimler yaşayın.

biz size meditasyonla ilgili pek bir şey anlatamayız. piyasadaki kitapları alırsanız onlar da bunu anlatır. siz yaşayacaksınız.

bir de çok karışık yazıyorsunuz, ifadeler hiç açık değil. kusura bakmayın. sorunuz gibi karışık.
  • mea maxima culpa  (23.12.14 14:17:07) 
zaten ben size ayarı vermeye çalıştığınız şeyin yazdığınız ilk cevap olduğunu söylemedim, sizinle kavga etmeye çalışmıyorum, insanların tartışmalarından rahatsız olacak durumdaysanız bu sizin bileceğiniz iştir, ifadelerin karışık olduğunu düşünüyorsanız ve bu konuyu anlatacağınızı düşünmüyorsanız cevap vermeyin zaten.
İfadeler karışık ise burada ne anlatmak istedin diye sorarsın özel mesaj ile cevaplarsın.
İfadelerin kapalı olduğunu düşünüyorsan zaten yapacak bir şey yok.Günlük hayatta konuştuğum/tuğun insanlar gibi konuşuyor ve yazıyorum, fakat bilinenin aksine anlamadığım bir durum olduğu zaman (açık olmak adına yazıyorum)
Soru 1:
Matematik nedir arkadaşlar ?
Cevap 1:
Nasıl matematik, kime göre matematik :S :S

Soru 2:
Buradan x caddeye nasıl gidiliyor ?
Cevap 2:
Hangi yoldan gitmek istediğine bağlıdır, yollar insanı bir yerden bir yere götürür.

Soru 3:
Not var mı ?
Cevap 3:
Not nedir ki, kağıda mı yazılmalı yoksa akla mı? Kaldı ki benim doğruluğumdan şüphe duymayacak mısın ??

Soru 4.. Soru 5..
Bu kadar örnekle anca bu kadar açık olabiliyorum ben ne yazık ki.

Her cevap yazdığınız durumun kavgaya dönüştüğünü görüyorsanız bence cevaplama ya da sorma stilinizle alakalı bir sıkıntı olabilir(bu bir ayar değil)
Umarım sizin dilinizden konuşabilmişimdir.
Kendi soru başlığımda sırf size özel açıklama yapıp sizden cevap beklediğim içinde allah belamı versin zaten.
  • burgazteam  (23.12.14 14:30:59) 
deneyimlediğim en uç şey, uyuyakalmam, horlamaya başlayınca yanımdaki arkadaşın bacağımı dürtmesi, ve horlama-kükreme karışımı bir ses çıkararak birden uyanmam.


  • hatersgonnahate  (23.12.14 15:03:51) 
@burgazteam niye bu kadar uzun uzun şeyler yazıp sonun da Allah belamı versin yazmışsınız? İyi şeyler dileyin iyi şeyler olsun.

bırakın bu destansı uzunluktaki yazıları.

kendinizi Allah'ın (ya da inandığınız diğer şeylerin) kutsal varlığına teslim edin. meditasyon yapın.

cevap duyuruda değil. cevap kendinizde.
  • mea maxima culpa  (23.12.14 15:14:39) 
meditasyon yapıldığında eksantrik şeyler yaşanılacak, uçulacak, kaçılacak diye bir şey yok. yıllarca meditasyon yapar en ufak bir şey yaşamazsınız.

ama kendi içinize döndüğünüz için rahatlarsınız, beyniniz boşalır, zihniniz açılır, daha zinde olursunuz, zihniniz berraklaşır, kafanızdaki sorulara daha uygun cevaplar bulursunuz.

kişisel gelişim kitaplarında Tibet'te yıllarca durmadan meditasyon yapıp hiç de bir şey yaşamayan lamalar anlatılır.
  • mea maxima culpa  (23.12.14 15:29:16 ~ 15:29:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.