[]

iş mülakatında 2. görüşme??

çok istediğim bi iş var. ilk mülakat iyi geçti. 2.sine çağırdılar.

genel müdür, yönetim kurulu üyesi ve müdür yardımcısı olacak görüşme.

ilk görüşmede heyecanlı değildim ama 2. görüşmede profiller yükselince endişelendim biraz.

önerileriniz var mı görüşme için?

 
abartmamak sartiyla rahat takil, sonucta karsindakiler de insan.


  • goo.gl  (23.12.14 11:33:26) 
İşe alanlar, herşeyi bilmeni beklemezler. Bildiği ile bilmediğini ayırabilen, bilmediğini sükunetle ifade edebilen ama öğrenmeye hevesli ve niyetli olacağını gösterebilen insan beklerler.

Saydığın unvanlara sahip olabilecek kadar, bir şekilde ömür tüketmiş emek vermiş insanlar, pozisyonlarının anlamını bilen, idrak edebilen ve gerekli saygıyı gösterebilen bir insan isterler. Tecrübelerine saygın olduğunu gösterebileceğin fırsat olursa değerlendir.

Bazı işkolları hariç, genelde had bilmek ve mütevazılık tercih edilir. Kararlılık ve sadakat algısı oluşturabilecek cümleler dikkat çeker, olumlu değerlendirilir.

Heyecanlanman normaldir, bunun anlayışla karşılarlar, heyecanını bastırmak için hiç olmadığın bir kişiymiş gibi davranmaya başlar, -örnek olsun diye söylüyorum- tuhaf ahkamlar kesmeye başlarsan itici olursun. Senin olduğun yerden geçtiler, belki onlarca belki 100'lerce geçeni de gördüler. heyecanlanırsan, bunu onlarla paylaşmaktan çekinme, anlayacaklardır.

İş görüşmesi, önce kendini temsil etmekle ilgilidir. Sen eminim ki bu işe uygun olduğunu düşünüyorsun, kendin olarak, doğal halinle bu işin altından kalkabileceğinden eminsin. O zaman yapman gereken belki sadece kendin olarak kalmayı başarabilmek görüşme esnasında.

Başarılar dilerim.
  • latchet  (23.12.14 11:47:58 ~ 11:48:37) 
ben hepinizin evinde olan, ülkenin en büyük firmalarından birine tasarımcı olarak girecektim. aynı böyle yüksele yüksele görüştüm. en son kişiye geldiğimde, istediğim görevden şaşmış buldum kendimi. işinle benzeşen her işi kitlemeye kalkarlar, alışırsın şunu da yaparsın falan derler. sakın isteğinden şaşıp da kabul edeyim deme. "ben bu görevi değil, şu görevi yapmak istiyordum" diyebil. beni havada kapıyolardı valla sonunda komple vazgeçtim 3 gün aradılar arkamdan.


  • bildigin emre  (23.12.14 13:43:58 ~ 13:44:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.