[]

kombi basıncı yükseliyor

Selamlar,

Yeni bir eve taşındık ve yaklaşık 1 senedir kullanılmayan bir kombi var.Taşınmadan önce servisi çağırdım 5 10 dk baktı ve sorunu olmadığını söyledi. Ancak normal ayarlarında basınç çok yükseliyor ve kombide bar ışığı yanarak kendini kapatıyor.

Peteklerin havasını almak için boşalttım anlık olarak düşse de 1 2 saat sonra yine artıyor. Bi arkadaşım kombi havası tahliye edilmesi gerekiyor olabilir dedi. Bu nasıl yapılır? Ve bu basınç yüksekliği nasıl düzeltilir bilen varsa yardımlarını bekliyorum

 
suyun basıncı çok yüksek olabilir. eğer yoksa tesisatçıya bir tane basınç düşürücü taktıracaksınız.


  • sotw  (23.12.14 11:11:22) 
su giriş vanasını kapatın


  • ibomiu  (23.12.14 11:22:28) 
Evet sürekli artıyor.


  • oldboy  (23.12.14 11:22:54) 
normal tesisat suyunun basıncı yüksek olabilir bi regülatör basın düşürücü takman gerekebilir evin ana tesisatının önüne.


  • basond  (23.12.14 11:24:24) 
soğuk su tesisatından petek tesisatına su alan vana kaçırıyor bence. ya vana tam sıkılmadan bırakılmış ya da bozuk.


  • sttc  (23.12.14 11:34:22) 
normalde kombinin altında da suyun tahliye edildiği bir vana olması lazım. oradan basıncı düşürmeyi deneyin.

o da olmazsa basınç ideal olduğu zaman - ya da işte petekten su alarak ideal hale getirin- kombinin su aldığı vanayı kapatın. gene artıyorsa o vana bozuk ve su alıyor demektir sttc nin dediği gibi
  • arphenion  (23.12.14 12:45:31) 
Daha önce banyoda termosifon kullanıldıysa, onun vanası açık kalmış olabilir. Aynısı bizde olmuştu, o vana bozukmuş kombinin su basıncı yükseliyordu ve kombi suyu tahliye edip etrafı batırıyordu. Bir su tesisatçısı çağırdık, vanayı tamir etti ve kombi düzeldi.


  • Tutkun  (23.12.14 12:46:49) 
çalıştırmadan önceki bar tahmini olarak 1,8 diyelim. sistemde hiç bir sızdırma yoksa kombi çalıştığı anda sıcaklıktan ötürü genleşme artar ve basınçta artar haliyle. sistem kendini koruma amaçlı olarak 2,2 barda kapanıyor olabilir.

sistemde hiç sızıntı yoksa kombinin çalışmadan önceki basıncının 1.1 veya 1.2 bara yükseltilmesi yeterli olacaktır.

tabi besleme suyunun sızdırması veya açık olması da önemli bir seçenek göz ardı edilmemesi gerekir.
  • izafi  (23.12.14 12:51:44) 
su doldurma vanası bozulmuş olabilir.
kombiye hava basılması gerekebilir.
eşanjörde delik olabilir. en masraflı arıza bu.

bizim kombide üçü de oldu. üçüncüsünde kombiyi değiştirdik.
  • sutlu nescafe  (23.12.14 12:57:21) 
kombinin su alma vanası kaçırıyor. vanayı değiştirin.bir de kombiye kaç bar basınçta su yüklüyorsunuz ?


  • maxhoper  (23.12.14 12:58:11) 
Hava basılması gerekiyormuş


  • oldboy  (23.12.14 18:21:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.