[]

yılbaşı çekilişine sayılı gün kala

hayallerinizi soruyorum arkadaşlar, büyük ikramiye çıksa ne yapardınız? parayı nasıl, ne zaman alırdınız? garantici olup parayı gayrimenkule gömüp kira yiyicisi olarak mı yaşardınız? iş mi kurardınız? yoksa faizde mi tutardınız? çıktığı an evden ceketi alır gider miydiniz? yoksa sakin sakin planlayıp öyle mi ikramiyeyi alırdınız? 12,5 liraya ne hayaller satın aldınız bana da anlatın merak ettim.

bir de vergisi var mı bu ikramiyenin? muhakkak vardır, devlet kucaklamadan bırakmaz, ne kadar?


 
bedelli yaparım geriye kalanla da lab kururım kendime artanına dokunursam oçyim fakire veririm

cıksın diye sona sakladım yardımlarımı
  • bekçi hurşit'in eline lüverver vermişler  (22.12.14 20:58:02) 
daha bileti almadim, bi ceyrel alirim heralde. benim her zamanki gibi hayalim bir dunya turu.


  • ne istedigini bilmeden aglayan cocuk  (22.12.14 20:58:12) 
Bir adet bmc road bike, bir adet bmc time trial bike. Gerisi fakir fukaraya. Fazlası beni bozar.


  • Tears of Devil  (22.12.14 21:00:24) 
yani birden o kadar param olsa işi gücü bırakırdım herhalde. ya da hobi olarak çalışırdım en fazla. gider en gıcırından araba alır, parayı yerdim. öyle çocuklarıma da kalsın tribine girmezdim sanırım. kendi ayakları üzerinde durmayı öğrensin itler.


  • fayfim  (22.12.14 21:00:45) 
yarısını faize yatırırım mümkün mü bilmiyorum ama yıllık faiz süresi dolana kadar ülkeye uğramam
dönünce de buluruz yatırımlık bir olay :)

  • sen de git sen de unut  (22.12.14 21:01:54) 
plates topu alırım


  • divit  (22.12.14 21:08:52) 
arkadşalar o kadar parayı fakire fukaraya dağıtmazsınız birbirimizi kandırmayalım. uruguay devlet başkanı olsanız tamam derim de bilemedim yani..

@divit biraz büyük düşün ebru şallı falan al bari eve ya, o kadar para!! adfjakdfja

lan kendimi çok adi hissettim herkes fakire fukaraya dağıttı parayı ben 20 farklı çeşitte sıfırladım afedersiniz hayallerimde
  • nickimin hakkini veremedim  (22.12.14 21:13:12) 
önce bedelli sonra bir tane hayvanat bahçesi alır ve içindeki tüm hayvanları tek tek doğal ortamına bırakmak için geldikleri ülkelere geri götürürüm. dünya turu da olur hem.


  • in search we trust  (22.12.14 21:13:49) 
@nickimin hakkini veremedim la cidden aklıma bu geldi ha. geçen de arkadaşla 1 milyon doların olsa ne yaparsını tartıştık, ikimiz de bişey bulamadık. içimiz ölmüş.
yalnız ebru'yu almak mantıklı geldi şimdi, puf puf diye dolanır hehe

  • divit  (22.12.14 21:14:30) 
araba, arabalar, daha da cok araba


  • cok iyi yol  (22.12.14 21:15:29) 
@cok iyi yol bari başka ülkeye git de bu kadar vergi verme :D

ve hayali dünya turu olan arkadaşlara sesleniyorum: şimdi 10 milyon lira olsa tanesi 100bin liradan 100 tane daire alırsınız, 600 liraya kiraya verseniz ayda 60bin lira kira geliri oluyor, haydi kira işlerini takip etsin diye birisini tuttunuz vergisi ıvırı zıvırı düşeyim 40bin lira size kalsın. 5 ay bekleyip babalar gibi lüks bir dünya turu yine yaparsınız.

yani diyeceğim dünya turu yapıyorsunuz da çok fazla paradan bahsediyoruz çok küçük geldi bana hayalleriniz adklfjalkdjfa
  • nickimin hakkini veremedim  (22.12.14 21:19:55) 
@nickimin hakkini veremedim, zaten hayal kurarken vergilerini düşündüm :D ikramiye çıkınca veraset intikal vergisi, araba alınca ötv, mtv. ev alsam emlak vergisi. hayal kurmak bile stres yapiyor bu ülkede :D


  • cok iyi yol  (22.12.14 21:24:05) 
her ülkede bir gayrimenkul alsak? :/ gerçi nice'ten bi tane aldığımızda ekmek alcak para kalmaz da kış sezonu ve yaz sezonu için 2 tane gayrimenkul alsak şlskcs olmuyor mu?


  • sen de git sen de unut  (22.12.14 21:27:33) 
derhal düsseldorf'a gidip bir ortamı görürdüm. duruma göre apartman dairesi veya müstakil ev alırdım. çeyrek bilet var bende, yaklaşık 4.5 milyon euro ediyor. fiyatlara baktım ben, 1 milyona ev işini kapatırım.

bir tane "normal araba" kontenjanından volkswagen alırım. çocukluk hayalim opel astra'ydı, belki ondan alırım bilmiyorum. bir tane de porsche cayenne alırım maksat artistik olsun, hehe.

anneme izmit'te bir ev alırım, babamın sadece borçlarını kapatırım ona bir şey almam/vermem. ev alsam evi alıp satar çünkü biliyorum.

kendim düsseldorf'a yerleşir, heinrich heine'de yabancıların okuyabileceği paralı bölümlerden birine girerdim. lojistik veya dil-edebiyatla ilgili bir şeyler olabilir. vardı en son baktığımda. senelik harç 450 euro'ydu zaten.

kız ve erkek kardeşime üniversite eğitimlerinin sonuna kadar aylık 2000 lira para ayırırım. bu da 480 bin lira civarında yapıyor toplamda. üniversite eğitimlerini de 6 yıldan hesap ettim ne olur ne olmaz.

ev araba yaklaşık 1.5 milyon, izmit'te ev çok sıkıntı olmaz. çocuklara vereceğim para ve evle birlikte 2 milyon euro falan anca gitmiş oluyor. geriye 2,5 milyon euro kalır. onlarla da tır veya kulüp satın almayı düşünüyorum. devamlı para getirecek ve mümkünse lojistikle alakalı bi şeyler. bu yüzden çekici mantıklı geliyo. ama pahalılar. 2-3 tane alırım sanırım başta. onları firmalara kiralarım.

bi de takım alırım veya ortak olurum. almanya'ya yerleşmek öncelikli niyetim olduğu için fortuna düsseldorf'a yatırım yapmayı isterdim ama 1 milyon euro'yla anca gtünü siler fortuna. o yüzden o konuda kararsızım.
  • pescador  (22.12.14 21:27:54) 
karı kızla yerim hacı bende yalan yok. kaç kere geleceğim ulan dünyaya?


  • dove falconhand  (22.12.14 21:28:16) 
pescador resmen parayı piç etti, izmit falan diyor adam hala :D


  • divit  (22.12.14 21:29:51) 
@divit, izmit annem için ya. o gelmez almanya'ya falan. burda alayım bir ev otursun işte. ayrıca ben cayenne'i 300-400 bin euro falan diye düşünmüştüm ama 50-60 bin euro'luk bi arabaymış o. bi tane ev daha alırım onun kirasıyla da geçinir gider.


  • pescador  (22.12.14 21:31:38 ~ 21:32:19) 
arkadaşlar izmit'i küçümsemeyelim kentkonuttan alacağımız ucuz daireyi öğrenciye kiralıyoruz, mis.


  • nickimin hakkini veremedim  (22.12.14 21:35:00) 
pescador'u evlat olarak alırdım. nasıl vefalı adammış yav. benim aklıma hiç aile falan gelmemişti bu soruya cevap düşünürken. tabii sonradan gelirdi orası ayrı.

neyse ben olsam ne mi yapardım, tabii ki soğanın sadece cücüğünü yerdim.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (22.12.14 22:04:57) 
miami'den yazlık ve yat alıp içini de onlarca kızla doldururum. daha önce konuşulmuştu bu. yaşam tarzımda çok büyük bir değişiklik yaratacağını sanmıyorum bu paranın açıkçası. çalışmadan duramam. muhakkak çalışırım. akademik kariyerime başlıyorum yakında ve bunu sonuçta para için yapmıyorum. ona devam ederim. belki yurtdışında devam ederim. tabi başvuru dönemleri kaçtı yurtdışı için falan o yüzden 1 sene daha beklemem burada devam ederim. yatırım falan yaparım ama proje yatırımı. araba falan almam motorsiklet alırım. bir de belki daha merkezi bir yerde ev alırım-kira da olabilir çok önemli değil- (cihangir, galata, tarihi yarımada) yapacağım en ekstrem şey yurtdış olur. yani dünyayı dolaşmak, yurtdışı gezileri.

he eğer soracak olursan şu an çok rahat lüks bir otomobil alabilirim, ev de alabilirim üstüne ama nakit kalmak en mantıklısı diye düşünüyorum. bu düşüncemden kurtulmuş olurum.
  • secilmis uye  (22.12.14 22:16:53 ~ 22:18:16) 
ya ben bir de 3 5 klasik araba alırım onları sıfırlarım :( çok seviyorum...


  • sen de git sen de unut  (22.12.14 22:27:57) 
yarısını aileme verir, kalan yarısıyla uruguay vatandaşlığına geçip oraya yerleşirdim. 18-20 yaşlarında güzel bir latin bulup, okyanus kenarında bir yere yerleşir, bahçemde yetiştirdiğim marijuanayı içer, kendimi edebiyat ve resime verirdim.


  • ruhi bir banyo  (22.12.14 23:28:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.