[]

ar ge işleri

Kapı kilitleri ile ilgili aklıma fikir geldi, ancak işlemin nasıl olacağı biliyorum, gerekli mekanik elektronik parçaların nasıl yerleştirecegimi bilmiyorum,

Pantent şirketine danıştim, işlem akışı olmadan yani nasıl yapılacağını göstermeden patent veya faydalı model lisansı alamayacagimi söylediler.

Ben bunu tek başıma başaramam,

Kale kilit e gitsem benim elimde fikir var ar ge yi sizinle yapmak istiyorum desem , beni sallamayip elimden projeyi alırlar mi yoksa yardımcı olurlar mi ?
umarım aciklayabilmisimdir
Teşekkürler

 
Risk! Kumar olur. Kendi patentini yada faydali modelini almadan kalkisma boyle bi cengaverlige. Bi analist bul dosyani tasarimini hazirlat sonra onun patentini al oyle git.


  • erty_ksk  (22.12.14 18:43:38) 
Patent firması size bir döküman listesi versin. Hangi dökümanlar, hangi şemalar, hangi diyagramlar ve bunların hangi formatta olacağına dair bilginiz olsun. Bununla bir ar-ge yahut mühendislik firmasına gidin, projenin pratiğe geçirilmesi için onlar daha donanımlı olurlar. Bu noktada sektörde çalışan birilerinden de fikir alınması çok faydalı olur.

Proje biraz daha şekillenince bu firma size uygun formatlarda dökümanları hazırlasınlar. Yalnız patent ofisi ile de irtibatlı olun, çünkü gönderdiğiniz çoğu şey için revizyon isterler. O dökümanların defalarca yazılması gerekebilir.

Direkt ilgili bir firmaya giderseniz ne olacağını kimse bilemez. Hiç takmayabilirler de, gel bize bunu yap da diyebilirler. Bana kalırsa en kötü ihtimalle aferin deyip gönderirler. Çünkü ülkedeki tüccar profili belli, hazır şeylere para yatırırlar genelde. Kimse size al para bize bundan yap demez, sanmıyorum. Ama elinizde hazır ürününüz olursa ilgilenirler.

Bu nedenle patent başvurunuzu yapın. Elinizde patentiniz olduktan sonra ilgili firmalara bunu pazarlamaya çalışmak daha akıllıca olur. Hele bir de prototip üretirseniz çok daha iyi olur.

Ama böyle bir imkanınız olmazsa, direkt sektörden bir firma ile görüşmeniz gerekirse orta kademedeki teknik personellerle değil mümkün olan en üst kademe kimselerle görüşmeye çalışın. Bu şekilde çalınma riskini azaltırsınız.
  • johan sebastian  (22.12.14 18:52:25) 
Patent tr de yok
faydalı model alabilirsin.
Onu da firmaya görürsen niyet zaten bozuksa eğer büker yine de faydalı modeli delerler.
Güvene bağlı bu işler.
  • kahve kokusu  (22.12.14 20:33:44) 
@kahve kokusu patent yok derken ? Türkiye patent sitesinde verildiği yazıyor açabilir misin biraz


  • imparatorolmayikolaymisandin  (22.12.14 21:28:54) 
sakın firma öncüleri kimselere gitme elinden alırlar kendileri yaparlar hiç umurlarında bile olmaz fikrin senin tarafından geliştirilmiş olması.
johan a katılıyorum tüccar profili belli bu ülkede.
kendimin bulduğu bir iş fikrinden para kazanmak için araştırmalarım sonucu çok farklı ürünler ile toplamda 2 milyon civarı tübitaktan destek almış bir abiyle tanıştım.1 saat civarı oturup konuştuk ama benim kişisel problemlerimden ötürü ilerleyen günlerde müsait olamadım ve işi askıya aldım sonra abiyle irtibatımız kesildi.
nacizane tavsiyem kendin bir şekilde işin mekanik ve elektronik kısmını öğren.olmuyorsa bu işlemi güvenebildiğin küçük bir kaç işletmeye paylaştırır.yani onlardan hizmet satın almış ol.
patent almak yetmiyor bence el oğlu gidiyor aynısını yine yapıyor senin ulaşamadığın pazara hakim oluyor sonra herkes yapıyor.
iş fikri önemlidir ama ülke sınırları içinde iş fikrinden ziyade şahsi fikrim pazar ve network gücün daha önemli.çünkü patent sahibinin hakları maalesef mevcut yasalarda olmasına rağmen korunamıyor.
  • arafa  (23.12.14 02:21:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.