[]

GSS Borcu ve Yurtdisinda Okumak

Merhaba, son 1.5 senedir yurtdisinda master yapiyorum. Bu sure boyunca sgk sagolsun genel saglik sigortasindan borc cikarip durmus. Sildirmek icin gelirken yanimda orda okdugum sureyi gosteren ogrenci belgesini, ordaki ikametgaha benzeri kaydimi, pasaporttaki giris cikislari vs. herseyi getirdim. Yalniz sgk bu sefer de okdugum okulun denkligini ispatlamami istiyor. Yök'ün sitesinde denklik basvurulari sadece mezuniyetten sonrasi icin gorunuyor (diploma ve tez istiyolar). Denklik olup olmamasinin sigortayla alakasini tamamen bir kenara birakiyorum, ben bu adamlara son 1.5 senedir okudugumu nasil ispatlayabilirim? Benzer durumda kalip da bu ise cozum bulmus olan var midir?




 
Yurtdışı konsolosluktan öğrenci belgeni onaylar ya da öğrenci olduğuna dair belge al SGK ya ver kabul etmezse şefine yada Müdür'e şikayet et memuru. Ne demek olmaz ya Tövbe ya bu gibiler Yüzünden Bürokrasi çileye Dönüyor


  • karabela  (22.12.14 17:38:23) 
1: sgk denklik değil tanınırlık istiyordur. yök'ün sitesinde falan var hangi okulların tanındığı.

2: önemli olan ikametgahın yurtdışı olması. o yüzden ikametgahınızı nüfus dairesinden yurtdışına aldırırsanız. (geçmiş tarihe de işlenebiliyor) anında silerle borcu.

3: ben 2. adımı yaptım. 2.5 senelik borç vardı sildiler direk ikametgahı yurtdışı gösterince.
  • faaip de oiad  (22.12.14 21:26:55) 
ikamet + kaç yıldır orda yaşadığına dair konsolosluktan bir kağıt al. ilk çıkışınızı ispatlamak için pasaportunuzu gösterdiğiniz zaman kıllık yaptıklarını söylediler bana konsoloslukta.


  • tellioglu  (22.12.14 22:14:57) 
oncelikle cevaplar icin tesekkurler
@faaip de oiad taninir okullarin listesi google aramasinda yök'un sitesinde var gibi gorunuyor, ama icine girip bakinca oyle bir liste yok. eger dedigin gibi gecmise donuk ikametgah degistiriyorlarsa once nufus dairesiyle gorusmem daha iyi olacak gibi.

@darknum_ malesef oyle bir sey yapmam gerektigi aklima dahi gelmemisti. konsolosluktan belge almayi beklersem bu is ancak onumuzdeki yaza kalir. yilbasi tatiline gelmisken simdi halletmenin yollarini ariyorum.
  • sAINT  (23.12.14 01:19:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.