[]

köpekte uyuz başlangıcı?

olup olmadığını nasıl anlarız?

hayvanın tüyleri seyrek çok, bölgesel dökülme şeklinde dökülme yok. kasıklardan hafif açılmış tüyler.

barınak/sokak golden retriever'ı kendisi. eve aldım ama uyuzlu olabilir mi acaba?

kasık kısmında (tüyün en seyrek olduğu kısım, normali seyrek olan yer değil ama, daha bacağa doğru olan taraf) ölü pire de buldum çok. kendini kaşımaktan seyreltmiş olabilir mi oradaki tüyleri?

pirelerin hepsi ölüydü bir de, ilaç da yapamadım heralde ilaç yapmışlar... (yaptık dediler de güvenmiyorum) ben yapıcam da, veterinere gidemiyorum bugün malesef. o yüzden yarına kaldı.

bir de son olarak köpekte diş apsesi nasıl görünür? ağzında bir şey var çocukcağızın ne olduğunu anlayamadım.

 
yok mu beni aydınlatacak kimse?

neredesiniz duyurunun köpekçileri?
  • mutevazi  (22.12.14 15:39:38) 
köpeğin pireye alerjisi olabilir. uyuz olacak diye bir şey yok. bizim köpekte pire alerjisine bağlı bazı bölgelerde yaralar oluşmuştu. dış parazit aşısı/damlası yapıldıysa korkulacak bir şey yok.


  • teknikekip  (22.12.14 15:48:20) 
sevgili teknikekip, ben kendim yapmadım işte dış parazitini... yapamıyorum da çünkü ilaç bitmiş. herifin birinin elinden aldım ben bunu, parazit ilacını pire damlasını yaptırdım dedi, ama tam inanmadım. hiç canlı pire görmedim ama üzerinde, çok fazla ölü vardı. ilaç yapıldığını düşünüyorum bu yüzden lakin emin olamadım işte.

pire alerjisi işini bir araştırayım... pire meselelerinden hiç anlamıyorum ben evde 5 tane hayvan olmasına rağmen. :/

google'ladım şimdi pire alerjisini... buradaki lezyonlara benzemiyor pek ya... yani zaten lezyon yok aslında, tüyler seyrelmiş sadece.
  • mutevazi  (22.12.14 15:51:20 ~ 15:52:45) 
başka yerden gelen ve üzerinde pire larvaları olan bir köpeği aşılarını tamamlamadan diğer hayvanların yanına almasaydınız keşke.

en kısa zamanda veterinelere götürmeniz iyi olacak sanırım. ayrıca tebrik ve teşekkür ederim.
  • teknikekip  (22.12.14 15:54:09) 
ya almamam gerektiğinin farkındayım da, evdeki çocukların aşıları var zaten, hayvanda pire olması çok sorun değil o yüzden. uyuz olmasından korkum bu yüzden zaten, o bulaşabilir evdeki çocuklara...

eve almak zorundaydım, kliniğe gidemiyordum ve orada bıraksam elinden aldığım adam geri alırdı köpeği. aç bırakmış zaten hayvanı bulduğumda çöpten portakal kabuğu bulmuş onu yiyordu... eve getirip mama verdim, bir dakika içinde iki bardak (ölçü bardağı oluyo ya, onlardan) mamayı bitirdi garibim fena acıkmış...
  • mutevazi  (22.12.14 15:57:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.