[]

Beyindeki iyi huylu kist yapısı ve ameliyat

kız arkadaşımın 2 haftadır süren baş ağrıları sonucunda Nöroloji uzmanına gittik ve renkli MR çektirdik, sonucunda hayattan soğutan, acı gerçekle karşılaştık, iki gündür moralim sıfır ne yapacağımı bilemiyorum...
görme duyusuna baskı yapan iyi huylu ve oldukça büyümüş bir kistik yapı olduğunu öğrendik, kurtuluşun ameliyat olduğunu söyledi doktor. bu konuda bilgisi olan var mı, bu ameliyat süreci nasıl sonrasında neler yapılaması gerekiyor?



 
99da annem de tümör aldirdi. İyi huyluydu. Ceviz kadarmis. Herhangi bi bölgeye baskı yapıyor muydu bilmiyorum. Ama şimdi turp gibi.

Ki 15 sene önceki tıp ile şimdiki arasında dağlar kadar fark vardır bence.

Doktorlar moralin çok önemli olduğunu söylemişler. Gerçekten ben çok küçüktüm ama hatırladığım kadarı ile annem ameliyat olacakmış gibi değildi hiç. Hatta tumor nedir ameliyat nedir nasıl yapilacak onun bile farkında değildi çok. Ve onunla ayni zamanda ameliyat olmuş kişilerden çok daha önce toparlandı. Doktorlar şaşırmıştı hatta.

Tabi her zaman risk vardir. Ben de kesin bi'şey diyemiycem. Ama şimdiden karalar bağlamamak lazim. İyileşir mutlaka.

Gecen gün haberlerde gördüm. Küçük bi cocugun beyninde de boyle bu durum olduğu öğrenilmiş tesadüfen. Büyüklüğünü hatırlayamıyorum ama okuduğunda sok olmuştum. Ameliyat sonrası gösterdiler çocuğu. Yine gayet saglikliydi.


Çok çok geçmiş olsun.
  • elorelia  (22.12.14 12:43:40) 
Tarif ettigin sey hipofiz adenomu gibi. Iyi huyludur ve yayilma gostermez. Ancak yayilmasa da oldugu yerde buyuyup beyne baski yapabilir.

Eger tahmin ettigim tani dogru ise yara izi bile kalmadan dudagin altindan girerek ameliyat edebilirler cok zor bir operasyon degil.
  • vendorth  (22.12.14 13:03:24) 
öncelikle gönlünü ferah tut, bu tip ameliyatların çoğu büyük başarıyla atlatılıyor. hemen örnekleyeyim. babaannemin de beyninden 2,5cm çapında kist çıkartmışlardı 2001 yılında. 2-3 sene evvel bir arkadaşımızda benzer bir sorun oldu, ameliyat öncesi %50 şansı var demiş doktor (derin bir bölgede miydi neydi, zor bir ameliyattı). kız atlattı, hatta birkaç ay önce anne oldu, turp gibi maşallah.

moral gerçekten çok önemli. ameliyat öncesi yapılacak tek şey, bir an önce ameliyatın olmasını istemek ve böylece kurtulacağını hayal etmek. olumsuz geçmesini aklınıza bile getirmeyin; sevgilin sanki dişçiye gidip bir dolgu yaptıracak gibi bir ruh haline girsin senin de desteğinle. ameliyat sonrası özel olarak nelere dikkat edilmesi gerektiğini doktor zaten söyleyecek ama ayaklanmak için uzun bir süre gerekmediğini biliyorum. o süre içinde de pışpışlarsınız işte, biraz şımartırsınız :) atlatır hayırlısıyla, geçmiş olsun.
  • karaage  (22.12.14 13:57:48) 
ben çook ufakken (yaklaşık 20 sene önce falan) teyzemin aynı tipte olduğunu tahmin ettiğim iyi huylu bi tümörü vardı, ameliyat oldu, burundan girdiler demişlerdi o zaman. bir daha hiçbir sıkıntı yaşamadı bu konuda, hatta unuttuk bile. içinizi ferah tutun. hiiçbir sıkıntı olmayacak umarım ki.


  • alfabetik dusler  (22.12.14 15:59:41 ~ 16:00:18) 
birincisi bu yazdıklarım kesinlikle sizi umutsuzluğa sevk etmesin. çok dikkatli olmanız ve tek bir doktorun sözüyle iş yapmamanız için yazacağım.

çok yakın bir arkadaşım, tam olarak tarif ettiğiniz gibi bir tümörle yaşadı uzun süre. baş ağrıları dayanılmaz olduğunda doktorlar ameliyat teklif ettiler. o da oldu. lakin... doktorların beceriksizliği yahut operasyonun zorluğu sebebiyle, ne olduğunu bugün hala bilmiyorum, görüşünü kaybetti, ameliyat sırasında görme sinirleri zarar görmüş... düzelecek diye kandırdı ailesi bir süre, üzülmesin diye... o gün bugündür görmüyor arkadaşım. ameliyatın olduğu yıl lise sonduk, sınava babası hazırladı... hala her mesajını babası okur, her derse beraber çalışırlar.

kesinlikle güvenilir bir doktor bulduğunuzdan emin olun kısacası.

çok, çok geçmiş olsun... yanında olun sevgilinizin.
  • mutevazi  (22.12.14 16:09:00 ~ 16:09:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.