[]

turist kazıklayan cafe'yi ihbar etmek

sürekli gittiğimiz bir cafe var. bugün menü istedik. 2 ayrı menü geldi. birinde kahve 5 lira diğerinde 15 liraydı. yemeklerde 12 ve 35 olarak değişiyordu. noluyo lan diyerek garsonu çağırdık. sırıtarak, abey o turist menüsü dedi. şimdi sürekli gittiğimiz yer. adamlar tanıyor. ihbar edeyim mi?




 
burda sorman kabahat. öyle orospu çocuklarına müsamaha göstermeyin.


  • mobilemob  (21.12.14 22:00:24) 
etmezsen ayıp


  • domates yiyom  (21.12.14 22:00:37) 
etme ya esnaf kazansın ahsjsks
turistlerin parası çok nasıl olsa. euro 3 tl ya adamlar 3 katımızı kazanıyor :(

  • eskiden sizofrendim simdi iyiyiz  (21.12.14 22:01:06) 
Gözünün yaşına bakma.


  • hiko seijuro  (21.12.14 22:01:16) 
türklere tl turiste euro cinsinden yapmış çakal fiyatları. ihbat et diycem ama, aklıma yerebatan sarayı'nın girişindeki "giriş beş lira - entrance: 10 tl" yazı geldi. evet beş yazıyla 10 rakamla. kimi kime şikayet ediyorsun yani...


  • in vino veritas  (21.12.14 22:03:24) 
özelden msj at ben de edeyim


  • aptal olmayan deli  (21.12.14 22:06:19) 
et de onlara sokacağına bize soksun. bırak yav onlara ucuz geliyor adamlar 4bin€ maaş alıp buraya tatile geliyorlar


  • divit  (21.12.14 22:08:08) 
divit haklı para birimleri arasındaki fark çok yüksek kaç sterlinle geliyor İngilizler bence etme


  • whitegold  (21.12.14 22:19:37) 
direk ihbar et.


  • efrasiyab87  (21.12.14 22:26:12) 
2-3 hafta sonra tabii


  • efrasiyab87  (21.12.14 22:26:23) 
Iceri molotov atsan onu bile hakediyorlar dostum.


  • delifaruk  (21.12.14 22:34:44) 
"gelir düzeyleri ve satınalma güçleri bizden yüksek, ihbar etme" diyen sığırcıklar:

1- hangi ülkeden geldiklerini bilemedeğimizden gelir düzeyi/satınalma gücü üstünlüğü kesin değil. onu bi geçiyorum.
2- diyelim ki gelir düzeyleri daha iyi, sadece bu nedenle bir ürün veya hizmeti 3-4 kat pahalı satmayı gerçekten etik buluyor musunuz?
3- turistlerden 200-300 tl gibi uçuk rakamlar isteyen orospu evladı taksicilerden zihniyet olarak farkınız var mı?
4- ülkeler arası gelir düzeyi farkına getirdiğiniz bu tarz çözümler, ülke içi gelir adaletsizliği noktasında da aklınıza geliyor mu? mesela ekmek alırken "lan asgari ücretli de ekmeğe 1 tl veriyor, 10k maaşla ben de 1 tl veriyorum" diye aklınızdan geçirip "bana ekmek 10tl olsun" diyerek ekmeğe 10tl ödüyor musunuz?
  • mobilemob  (21.12.14 23:37:08) 
@mobilemob

şimdi öncelikle taksicileri bi kenara koyalım, 20 yıldır bindiğim durak bile beni kazıklamaya çalşıyor. onlar bambaşka kafada zaten.

diğer konu için bütün dünya ve ab ülkeleri turiste daha pahalıya satar. hemde müzeler bu işin en önde bayrak sallayanıdır, ulaşım için de ab ülkesi vatandaşlara ucuz tarifeleri vardır. bu başlıkta var örnekleri eksisozluk.com

bunlara ucuz geldiği için bizden daha fazla harcayabiliyorlar. haliyle restoranlar,kafeler,barlar bunlara nazik davranırken bize kaba davranabiliyorlar.
bu yüzden ben istanbul'da yaşayan biri olarak turistten nefret ederim o da ayrı bi konu. elinde gösterebileceğim rehber,harita olmayana 1 kelime olsun türkçe bilmeyene de hayatta yardım etmem, kendileri de ülkelerinde öyle yapıyor.
  • divit  (21.12.14 23:56:16) 
meat kesinlikle.

not: ameliyatlı yerime vurmayın.
  • neil manke  (22.12.14 00:02:00) 
@mobilemob take it easy bro. not a big deal. adamın kendi dükkanı değil mi istediğini istediğine istediği gibi satar. taksici ile kıyaslamak saçma, orada parayı sonradan veriyorsun. restoran örneğinde ise menüde yazıyor sonuçta, pahalı gelirse yemez. çok da çıldırılacak ve şerefsizlik adilik orospu çocukluğu filan şeklinde adlandırılacak bi durum değil yani. biz de çok turist olduk. dünyanın her yerinde turiste pahalıya kakalanır çoğu şey.


  • eskiden sizofrendim simdi iyiyiz  (22.12.14 00:05:35) 
@divit

"bütün dünya ve ab ülkeleri turiste daha pahalıya satar"

böyle bişe yok. bunu neye dayanarak söylüyorsun.
hiç böyle bir uygulamayla karşılaşmadım ben.

müzelerdeki ab olayı da turistlere pahalı satmak değil, öğrencilere, yaşlılara yapılan indirim gibi, ab vatandaşlarına indirim yapmak.
  • mobilemob  (22.12.14 00:11:42) 
@mobilemob ben fransada birkaç yerde denk geldim, o başlığı okursan italya,hindistan ve isviçreden örnek vermişler.

haha yemişim öyle indirimi :D o zaman bu cafe'de turist kazıklamıyor türk vatandaşına İNDİRİM yapıyor :D
  • divit  (22.12.14 00:17:42) 
@eskiden sizofrendim simdi iyiyiz

"adamın kendi dükkanı değil mi istediğini istediğine istediği gibi satar."
oldu aslanım görürsem söylerim.

"şerefsizlik adilik orospu çocukluğu filan şeklinde adlandırılacak bi durum değil"
tam olarak öyle.

"dünyanın her yerinde turiste pahalıya kakalanır çoğu şey."
@divit'e de dediğim gibi öyle bir şey yok. zaten kakalanır diye kendin diyorsun. sonra hala normal göstermeye çalışıyorsun. orospu çocuğu esnaf her yerde orospu çocuğu. bireysel olarak böyle yapanlar var diye bu normal olan bu diyemezsin.
  • mobilemob  (22.12.14 00:20:03) 
@divit
allah canımı alsın "türk vatandaşına indirim o zaman hehehe" diyeceğini biliyordum.

arkadaş öğrenci, yaşlı indirimi gibi diyorum, nesini anlayamıyorsunuz ya?
bir akbil basımı 2 liraysa, öğrenciye de 1 liraysa, sen bunu normalde 1 lira ama sivillere 2 liradan çakıyorlar diye mi adlandırıyosun. hayır. normali 2, özel durumda olan için indirim var diye bakıyorsun. bu realiteyi evirip çevirip "türk vatandaşlarına indirim" seviyesine indirmen acınası.

barselona'da, bükreş'te, amsterdam'da, moskova'da, tokyo'da, bangkok'da yok böyle bişe.
bireysel yaşadığınız şeyler için genelde böyle, normali bu çıkarımı nasıl yapabiliyorsunuz ben anlamıyorum. dediğim gibi orospu evladı esnaf her yerde orospu evladı.

edit: typo
  • mobilemob  (22.12.14 00:27:05 ~ 00:28:14) 
yav iyi de akbil parasındaki gibi indirim değil o, akbil öğrenciye niye ucuzdur ? öğrenci adamın parası yoktur çünkü. yaşlılar için de aynısı geçerli.

ama ab ülkesine indirim komik oluyor. bildiğin bize geçiriyorlar.


ha bence bizim ülkede turist kazıklamaktan çok türk vatandaşı kazıklamak daha yaygın. antalyada ruslar daha ucuza kalır, side'de çarşıda ürünler almanlara daha ucuza satılır.

bir de turizm levhan varsa daha pahalıya ürün satabilme iznin var bizim ülkede. yani tam bir oç'lik değil, daha çok kar amacı gütme denebilir.
çünkü hem kiraladığı yer daha pahalı hem de yabancı dil bilen eleman çalıştırmak zorunda kalıyor.
  • divit  (22.12.14 00:51:53) 
gezmediğim 5-10 ülkeyi bilemicem ama avrupada hiç biryerde kazıklama görmedim bizdeki gibi. müze konusu tamamen farklı bir mevzu, benim ülkemin tarihi mirası, benim ülkemin vatandaşı daha ucuza yararlanabilir mantığı var bizde de olduğu gibi. ama hiçbir restaurantta ya da takside vay turist buldum şunu kazıklayayım diyen yok.
adamın alım gücü yüksek siktir et, verirler o parayı demek kadar aptalca bir mantık yok, alım gücü türkiye ortalamasından düşük ülkelerden gelenler de var, senden daha az parayla güç kanaat parasını denkleştirip gelenler, onların günahı ne? bir hizmetin her mekanda bir karşılığı olmalı eğer değişkense ben de param yok diyip pazarlık edeyim o zaman madem değişken fiyatlı..

  • yazaman  (22.12.14 10:05:07) 
ahah bi milyon cevap içinde benimki niye battı bilemedim, yurtdışına çıkmadım diyelim, o zaman aşağılamakta haklı mı oluyorsun yani? o değil de hiç mi yurtdışına çıkmadın sorusundaki aşağılamayı yapan kişiyle ülke vatandaşlarına indirim olmasını yadırgamama tepki gösteren kişi aynı kişi, oldukça ironik!

her neyse, anlamayanlar ve yeniden anlamak isteyenler için tekrar edeyim, benim zannettiğim değil gerçekte olan çakallık şu canım; 5 yazıyla 10 rakamla yazılıyorsa orda bi dalavere dönüyordur. alenen yazmıyor oraya tc vatandaşına 5 diğerlerine 10 diye, adam giriş beş entrance 10 diyor. ülke vatandaşı da indirimli hizmet alıyor değil ayrıca, girişi 5 lira olan yeri %100 kâr koyarak turisti kazıklamak burada bahsettiğim olay! şark kurnazlığıyla bunca yıldır gelebildiğimiz seviye de bu. kraldan çok kralcının olduğu memlekette hiçbir şeye şaşırmam ben. şaşırdığımı da söylememiştim zaten, neyse.
  • in vino veritas  (22.12.14 10:20:41 ~ 10:21:56) 
5€ 15 lira olmasın o?


  • olenin nehludov  (22.12.14 10:40:31) 
Hocam sen ihbar et, buradaki ama onlar da bize aynısını yapıyor diyenlere de kulak asma.

Bir kere ulaşım konusunda örnek vermişler, bizde durum farklıymış gibi. Yabancı adam İstanbul'a geldiğinde akbili olmadığı için tek bilete 4 lira verirken, düz vatandaş akbil ile 2 lira verir. Yani Avrupa'da var denen şey Türkiye'de de aynen var. Müze mevzusu da benzer şekilde, belli şartlar dahilinde kendi vatandaşına indirim yapar çoğu ülke. Türkiye'de de MüzeKart denen nane tam olarak bu iş için, bu ülkenin vatandaşıysan müzeleri ucuza gez diye.

Ben herhangi bir yerde gidip oturduğun kafe-restoran tarzı mekanlarda turiste pahalı-yerliye ucuz uygulaması görmedim, duymadım. Bu tarz mekanlarda indirimler loyalty programları üzerinden yapılırsa yapılır, o da sadece sık geleni ödüllendirerek insanları mekanın müdavimi yapmak içindir.

Yerebatan örneği zihniyetimizi çok güzel özetliyor aslında, yabancıyı kazıklamak. Yoksa belli bir fiyat belirlersin, yerlisinden yabancısından aynısını alırsın; ek olarak üyelik, kart, vs. ile düzenli gelene, öğrenciye indirim sağlarsın. Gittiğin kafenin de zihniyeti yabancıyı kazıklamak, hiç acıma şikayet et. Ha tabi bu ülkede ceza alır mı bilemem :)
  • lord andurien  (22.12.14 10:47:34) 
direkt şikayet edin, sonra neden her şey dahil sisteme geçildi, neden turistler otelden dışarı adımını atmıyor, neden tur otobüsleri şehirlere salmıyor turistleri diye ağlıyorlar. ben alanya'da çalıştığım dönemlerde turistlere ikram edilen elma çaylarına uyuşturucu katıldığı, kredi kartlarından boş slipler çekildiği ( evet o zamanlar slipler çekilir, sonra rakam v.b. bilgiler elle yazılırdı) dönemleri bile hatırlıyorum. açgözlülük nereye kadar...bize yapılsa yurtdışında hoşumuza gider mi?


  • Phoebe  (22.12.14 11:07:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.