(5)
Google Earth'e Koordinat Girmek
G.E.'e koordinatlari girip nasil arama yapabilirim. Ornegin 29 derece dogu 36 derece kuzey. Derece simgesini nasil yazacagimi da bilmiyorum. Bir sorum daha var, hep rastliyorum ama etrafimda sorabilecegim kimse yok ta; yardimci olursaniz cok sevinirim. Mesela www.eksiduyuru.com yazacagima mavi ya da
G.E.'e koordinatlari girip nasil arama yapabilirim. Ornegin 29 derece dogu 36 derece kuzey. Derece simgesini nasil yazacagimi da bilmiyorum. Bir sorum daha var, hep rastliyorum ama etrafimda sorabilecegim kimse yok ta; yardimci olursaniz cok sevinirim. Mesela www.eksiduyuru.com yazacagima mavi ya da iste renkli yaziyla sadece "duyuru" nasil yazabiliyoruz? "duyuru" kelimesine basinca www.eksiduyuru.com'a yonlendiriyor. Tesekkur ederim.
0
koordinatı yazmak derken şöyle sanırım; N41° 1' 0.23", E28° 58' 25.19"
° işaretini alt+248 tuşlayarak yapabilirsiniz.
mutlaka önce paralel derecesini sonra meridyen derecesini girin.
bu şekilde yazdığınızda yatay ve dikey koordinatlarla noktayı bulur. GMap ve GE'de bunu
41.016731, 28.973665 şekilde de girebilirsiniz.
0
google earth başlığında bir çok koordinat örneği var fikir vermesi açısından. Koordinatları derece ve dakika olarak girmelisiniz.
ikinci soruyu ben anlamadım.
0
Cok tesekkurler ederim iceman. Ya sinir bozmak istemiyorum fakat alt'a basili tutarak 248 yazinca (bu sayfada) hicbir yazi cikmiyor, G.E.'te ise sadece 248 yaziyor, bilgisayarimdan mi kaynaklandi bilemiyorum.Cevaplarsaniz sevinirim ama olmazsa da sorun degil yazdiginizdan kopyala yapistir yaparak halledebildim.
Cok tesekkurler ederim nephilimsi, 2 sorum aslinda ilk iki kelimenizde gizli :) Yani google earth yazmissiniz ya, mavi yazi cikiyor ve eksisozluk linkine yonleniyor direkt. iste onun nasil yapidigini yazar misiniz?
Iyi gunler, cok makbule gececek inanin; kimseye soru soramayan bir yapim var.
0
Renklendirmek (link vermek) istediğiniz bölümü seçiyorsunuz, şu anda yazdığım metin kutusunun sağ üst köşesinde bulunan butonlardan ortadakine basıyorsunuz. Bu buton kelimenizi ` işaretinin arasına alarak link haline getiriyor. Soldakine basarsanız da bkz. oluyor. Aynısı sözlük için de geçerli.
0
@nilarus, alt tuşuna basıp klavyenin sağındaki numpad kısmındaki rakamlarla tuşlanman rahat olacaktır. tabi numpad'teki numlock açık olması gerek :).
0