[]

dnsmasq nedir? paragraftaki cümleleri açıklayabilecek birisi var mı?

''Dizüstü Bilgisayarınızdaki Hazırlıklar

Dizüstü bilgisayar üzerinde bir DHCP sunucu çalıştırma zorunluluğu bulunmakta. Aksi taktirde kablosuz ağ arayüzünden DHCP isteminde bulunacak olan Nokia E71’e DHCP ile IP yapılandırması veren bir cihaz olmayacak. Bu amaca yönelik olarak çok basit bir şekilde dnsmasq paketi kurularak çalıştırılabilir (apt-get install dnsmasq).

Dizüstü bilgisayarımda eth0 kablolu, eth1 kablosuz ağ bağlatı arayüzleridir, örneklerim buna bağlı olarak devam edecek. Dnsmasq’in yapılandırma dosyası /etc/dnsmasq.conf içerisine aşağıdaki iki satırı ekleyiniz.

interface=eth1
dhcp-range=192.168.0.50,192.168.37.150,12h''

 
ne olduğunu bilmiyorum ama verilen komuttan anlaşıldığı kadarıyla bir uygulama. linux terminalden bu komutu yazarsan yüklemiş olacaksın. içinde bir de config dosyası varmış, verdiği satırları bir text editor ile açarak ona eklemen yeterliymiş.


  • cevap botu  (21.12.14 20:45:13) 
Kısaca şöyle söyliyim . Benim Nokia e71 telefonum var telefon üstünden wifi kurmaya çalışyorum da bir blogta telefondaki ayarlar yapıldıktan sonra pcde ki ayarları vermiş üstteki paragraf yani ama anlayamadım nasıl yapmam gerektiğini. Benim pc'de linux kurulu değil ki o zaman bu zaten olmaz sanıyorum?


  • prinz-frost  (21.12.14 20:55:10) 
bu arkadaş linux üzerinden anlatım yapmış. dokümanın bi yerinde ille belirtmiştir bence linux diye, sayfa içerisinde bi arat istersen. windows olsun istiyosan, arama yaparken kullandığın kelimeleri ona göre şekillendirebilirsin, sallıyorum nokia e71 wifi router for windows falan olabilir mesela.


  • cevap botu  (21.12.14 21:03:33) 
Hımmm demek istediğinizi şimdi anladım çok teşekkür ediyorum.


  • prinz-frost  (21.12.14 21:15:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.