[]

mini mini bir çeviri.

As demonstrated by Emilio Garcia Mendez, the history of social control of children and adolescents is a paradigmatic example of creating a weak citizenry for whom protection was more of an imposition than a right.


kafayı yiyeceğim. tam olarak nasıl çevrilir??

 
Emilio Garcia Mendez' in ispatladığı gibi çocukların ve ergenlerin toplumsal kontrol tarihi, zayıf halklar için yaratılan ve daha çok haklı ceza ile korunan paradigmadik bir örknektir.


not: yanlış olma ihtimali yüksek. başka biri daha çevirirse bende sevinirim.
  • rononoa zoro  (21.12.14 21:25:32) 
Emilio Garcia Mendez tarafından ispatlandığı üzere, çocuk ve ergenlerin sosyal kontrol tarihi, korumanın bir haktan ziyade dayatma olduğu zayıf bir topluluk yaratmanın paradigmatik bir örneğidir.

gibi bişe.
  • mobilemob  (21.12.14 21:31:41) 
"Emilio Garcia Mendez tarafından gösterildiği gibi, çocukların ve gençlerin toplumsal kontrolünün tarihi, korunmanın kendileri için bir haktan çok bir dayatma/empoze etme olduğu zayıf bir vatandaş grubu yaratmanın paradigmatik bir örneğidir."

ben bunu, çocuklar ve gençler üzerinde kurulan toplumsal denetim mekanizmalarının tarihini incelersek, korunmayı bir temel hak yerine kendisine dışarıdan yapılan bir dayatma olarak gören, vatandaşlık bilinci zayıf bir halk oluşturmanın net bir örneğini görmüş oluruz diye anladım.
  • tembel tnt  (21.12.14 21:53:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.